recept

Hebben jullie mijn sesam kip al eens geprobeerd? Als je die lekker vond, moet je zeker deze zoetzure kip proberen. Een variant op deze sesam kip. In de zoetzure kip vind je het zoete van de honing en de mango en het zure van de azijn en ketchup. Een fijne doordeweekse maaltijd die je in minder dan e...

recept

Het kwik is flink gedaald en ik zie overal al schaatsende mensen voorbij komen. Aan schaatsen heb ik een hele bijzondere herinnering, want zo'n 5 jaar geleden ging ik met Jerôme schaatsen op onze allereerste date. Nu, 5 jaar later, zijn we verloofd en gaan we komend voorjaar trouwen. Hoewel veel me...

recept

Vandaag een lekker simpel en voedzaam recept: pita broodjes gevuld met kikkererwten, paprika, hummus en spinazie. Kikkererwten in blik heb ik altijd in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik hummus maken, kikkererwtencurry en bijvoorbeeld dit gerecht. Kikkererwten zitten bovendien boordevol vezels en ei...

recept

Ik maakte al eerder een tortillataart: een soort lasagne met in plaats van lasagnevellen tortillawraps en een Mexicaanse vulling. Tortilla taarten zien er super leuk en gezellig uit en zijn dan ook perfect om te serveren als je gasten op het eten krijgt. Fijn is ook dat ze heel eenvoudig te maken zi...

recept

De eerste keer dat ik dit recept uitprobeerde, was ik op slag verliefd. Zo ook iedereen voor wie ik het eens heb gemaakt. Hij is perfect als voor- of tussengerecht met de feestdagen omdat je hem vooraf in de koelkast kan laten marineren en hij daarna nog maar tien minuten de oven in hoeft en klaar i...

recept

Gesponsord - Abonnementen zijn er op food gebied steeds meer. Je kunt een abo nemen voor de dagelijkse boodschappen, voor bijzondere lekkernijen, maar ook voor bijvoorbeeld bier. Beer in a Box is een concept voor iedereen die van bier houdt én graag nieuwe dingen ontdekt. 'De Beer' selecteert elke ...

recept

Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen! Zonder pakjes en zakjes Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt ...

recept

Een van de meest klassieke combinaties met broccoli is toch wel die met zalm. En wat past er dan weer heel goed bij zalm? Juist ja, avocado! Deze 3 toppers gebruikten wij in een lekkere soba noodle bowl, samen met soba noodles en een fijne Japanse dressing. Soba noodles bevatten als hoofdbestanddeel...

recept

Frites, wie is er niet gek op? Ik heb vandaag een lekker en gezond alternatief, namelijk pastinaak frites uit de oven. Makkelijk zelf te maken en lekker met bijvoorbeeld ketchup of truffel mayo. Eet er een stukje kip bij en wat rode kool!...

recept

Dit is echt een 'gouwe ouwe'. Ik denk dat ik dit recept al sinds mijn studententijd maak. Niet gek, want het is superlekker, voedzaam en vooral ook snel te maken. Kun je geloven dat je in een kwartier tijd zo'n lekker pastaatje op tafel hebt? Zelf gebruik ik meestal volkoren pasta, omdat dit meer vo...

recept

De groenten kun je roosteren op de barbecue, maar ook in de oven. Door ze eerst te roosteren krijgt de soep een diepere smaak. Leg je ze eerst op de barbecue, dan krijg je bovendien ook nog eens een rokerige smaak! Ik gebruikte tomaat en paprika, maar varieer vooral lekker. Zoete aardappel en pompoe...

recept

Het is herfst en dat is bij uitstek paddenstoelen tijd! Paddenstoelen en wijn zijn een gouden en beproefde combi die ik ook in dit gerecht verwerkte. De rode wijn zorgt voor extra diepte en gaat goed samen met de paddenstoelen én de lamsworstjes. Het omhulsel haalde ik van de lamsworstjes om het zo...

recept

Gado gado at ik, in ieder geval bewust, voor de eerste keer enkele jaren terug op Bali. Tijdens ons verblijf daar in een heerlijke B&B in Jimbaran deden we een kookcursus waarbij we 's ochtends vroeg naar de markt gingen en daarna een complete rijsttafel kookten. Ik deelde al eerder de rendang e...

recept

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ...

recept

Hier zijn we tomaten grootverbruikers en tomaten zijn dan ook een van onze favoriete groentesoorten (of is het toch fruit?). In een frisse salsa, een lekkere tomatensalade als bijgerecht, een tomatensoep, of een pasta. Tomaat is erg veelzijdig. Dit keer gingen we voor de tomaat in de hoofdrol. De dr...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

Gesponsord - Heb jij ook altijd tijdgebrek in de keuken? Ik wel! Als er een shortcut is, weet ik hem ook altijd te vinden. Tot vermaak van mijn omgeving. Ik houd er gewoon van om dingen snel te doen en vooral op doordeweekse dagen als ik hongerig thuis kom, wil ik gezond eten, maar ook snel! Gelukki...

recept

Elke maand krijg ik een box met verse groente van Love My Salad. Een leuke verrassing elke maand, want ik weet nooit wat erin zit. Wel zijn het altijd bijzondere groentesoorten én groenten die in het seizoen zijn. Deze maand zat er onder andere een mooie romanesco in. Misschien heb je ze weleens ge...

recept

Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt as...

recept

Ik schreef het al eerder: bowls zijn hip. Van de sushi bowl tot de smoothie bowl en van de pizza bowl tot een rice bowl, alles komt tegenwoordig voorbij in een kommetje. Dit keer een Mexicaanse klassieker in een kom: de burrito. Deze burrito bowl is snel én gezond! Als basis gebruikte ik zilvervlie...

recept

Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, ...

recept

Ik heb zo mijn favorieten, qua ingrediënten, maar ook qua servies. Deze glazen schaal lag dan ook al maanden ongebruikt in de kast. Dat terwijl ik hem wel mooi vond, maar op de een of andere manier lenen de gerechten er zich vaak niet voor. Ik kan je vertellen dat deze salade zich er uitermate goed...

recept

Lekker kan soms zo makkelijk zijn! Kip wordt het 'meest veelzijdige stukje vlees' genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt er heel veel mee! Kip is dan ook een van de populairste vleessoorten. Ook hier in huis staat er regelmatig kip op tafel. Je kunt met kipmarinades zo lekker variëren. Ik gin...

recept

De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om da...

recept

Als er gasten op het eten komen, vind ik het leuk om dan ook een (passend) dessert te serveren. Een van de gasten die we laatst hadden heeft een lactose-intolerantie. Voor mij een mooie uitdaging om een lekker dessert te maken wat ook voor haar geschikt is. Al snel bedacht ik dat kokosmelk de basis ...

recept

Zoals waarschijnlijk veel bloggers, volg ik graag andere bloggers. Dat kunnen foodbloggers zijn, maar ook lifestylebloggers en beautybloggers. Eén van de bloggers die ik volg is Shifra van A cup of life, een leuk lifestyle/ DIY blog. Op haar blog zag ik dan ook een lekkere tomaten couscoussoep voor...

recept

Dit gerecht heb ik vroeger heel vaak gegeten, maar dit was de allereerste keer dat ik het zelf maakte. Chow mein is een gerecht wat in het moederland van mijn moeder, Guyana, maar ook in Suriname veel wordt gegeten. Ook in Azië eet men dit noodlegerecht, maar dan weer op een net wat andere manier d...

recept

Laatst vroeg iemand me of ik een zoetekauw ben of meer van hartig houd (hoe noem je eigenlijk iemand die van hartig houdt?!). Die van binnen ben ik een zoetekauw, maar ik vond het tegelijk belangrijk om gezond te leven en fit te blijven. Zoals je misschien hebt gezien, bak ik daarom ook niet zo vaak...

recept

Een lekker simpele salade die je eet als bijgerecht of als maaltijdsalade met een stukje brood! Deze Spaanse stijl salade doet het uitstekend bij de barbecue.

recept

Vorig jaar rond deze tijd zaten we op het zonnige Mallorca. Wat een heerlijk eiland was dat! Saffraan doet me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een...

recept

Op een event kwam ik laatst de gezellige en vrolijke Marike van Oh My Pie tegen. Leuk, want ik volgde haar al op Instagram, dus altijd tof om degene achter de mooie foto's eens te ontmoeten. In het dagelijks leven werkt Marike in het onderwijs, maar daarnaast heeft ze een blog gericht op heerlijke g...

recept

Mossel lovers kunnen hun hart ophalen: het is weer mosselseizoen. Vandaag een primeur, het allereerste mossel recept op myfoodblog.nl. Ik ben dol op mosselen, maar de BF houdt niet van mosselen,  en op de een of andere manier leek het me ook nog eens veel werk dus maakte ik ze niet eerder zelf. Wel...

recept

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je ...

recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...