
recept
Fattoush
Fattoush en Tabouli staan bekend als dé twee Libanese salades. Als je uit eten gaat staan deze samen met de hummus bijna verplicht op tafel. En gelukkig maar, want het is ontzettend lekker en gezond....
Lees meerrecept
Fattoush en Tabouli staan bekend als dé twee Libanese salades. Als je uit eten gaat staan deze samen met de hummus bijna verplicht op tafel. En gelukkig maar, want het is ontzettend lekker en gezond....
Lees meerinspiratie
Oftewel: waarom je al je hele leven hamburgers verkeerd eet. Ja, echt! Tijdens een kookworkshop gaf tv-kok Robert Verweij enkele tips hoe je de perfecte hamburger maakt, zoals altijd je sla en tomaat aanmaken en dat je je broodje beter ondersteboven kunt eten. Dit laatste zorgt ervoor dat je niet zo...
Lees meerrecept
Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertr...
Lees meerrecept
De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ing...
Lees meerrecept
Een burrito voor ontbijt? Really? In de VS is het een gebruik dat al langer bestaat. Waarom het een ontbijt burrito is? Omdat het elementen zijn die je normaal in een ontbijt zou kunnen eten, maar dan allemaal samen in één burrito. Nouja, het zijn vooral ingrediënten die je in een Amerikaans ontb...
Lees meerrecept
Zelf sambal badjak maken? Dit sambal recept is een topper om zelf te proberen! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier is er weer één voor het maken van pittige sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde ...
Lees meerrecept
Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...
Lees meerinspiratie
Zondag is het weer Moederdag! Een ontbijtje op bed, een bosje bloemen en misschien wel een cadeautje? Ben jij nog op zoek naar een leuk Moederdag cadeau? Geen nood, ik heb de leukste cadeaus voor je foodie mama op een rijtje gezet. In alle prijscategorieën, van laag naar hoog. Vanaf € 4,95! Weet ...
Lees meerrecept
Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsala...
Lees meerinspiratie
Barbecueplein bereidt je voor op het nieuwe barbecue seizoen, zorg dat je de rooksnippers, natuurlijke aanmaakblokjes en BBQ kolen voor je Greenegg in huis hebt. Gesponsord - Er komt weer lekker weer aan! En dat betekent niet alleen meer buiten zijn en meer salades, maar gelukkig ook weer barbecue...
Lees meerrecept
Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De ...
Lees meerboek
Toen ik het boek 'Good Food in 20 minuten' door de bus kreeg, begon ik meteen te bladeren. Het boek nodigt namelijk door zijn vrolijkheid enorm uit om meteen door te bladeren! Dit boek is een vervolg op het eerste boek van schrijfster Laurianne Ruhé, Good Food. Laurianne was 25 toen ze Pfeiffer, CM...
Lees meerrecept
Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas t...
Lees meerrecept
Ik sla nog snel even mijn slag, want het bietenseizoen is bijna ten einde! Vandaag dus (baby)bietjes met verkruimelde zachte geitenkaas en pecannoten. Zo simpel, niet normaal! En toch heel erg lekker! Eet dit als bijgerechtje bij een vleesgerecht, bij een stamppot of als voorafje....
Lees meerrecept
Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges? Grappig dat ze allebei zo anders zijn, vind je niet? De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat. Beide kan ik wel waarderen, maar omdat Jerôme echt niet van witte asperges houdt en ik dus voor hem spe...
Lees meerinspiratie
Het is alweer even geleden dat ik jullie mee nam achter de schermen. Tijd voor een update, want er is heel veel foodpost gekomen en er waren weer een aantal leuke events. Iedereen die mij kent weet dat ik dol ben op chocolade en dat legde me geen windeieren. Zo kreeg ik álle smaken van Johnny Do...
Lees meerrecept
Heb je je ooit afgevraagd wat je allemaal met miso kan behalve er soep van maken? Je kunt deze lekker gemarineerde zalm ermee maken! Miso is een Japanse pasta die wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en is een goede smaakmaker. Je koopt de miso onder meer bij de Aziatische toko. Wij aten bij d...
Lees meerinspiratie
Een van de gezelligste dagen van het jaar als je het aan mij vraagt: Koningsdag. De straten kleuren oranje & rood-wit-blauw, iedereen is in uitgelaten stemming en op elke straathoek is iets te doen. In Utrecht is er vanaf Koningsnacht tot aan Koningsdag vrijmarkt waarbij bewoners hun spullen ver...
Lees meerrecept
Wat is de ultieme Koningsdag traktatie? Een oranje tompouce? Of wat dacht je van een oranjekoek? De oranjekoek is niet overal even bekend, maar met zijn mooie oranje kleur én de sinaasappelsmaak waar de oranjekoek zijn naam aan dankt is het zeker een leuke traktatie voor de oranje gekleurde dagen. ...
Lees meerrecept
Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen laten ons zien hoe het moet. Trek je schort aan en zet je sombrero op, wan...
Lees meerrecept
Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt d...
Lees meerhotspot
De laatste paar maanden hebben we een dim sum obsessie, dus toen we enkele weken geleden in Amsterdam waren, wilden we maar wat graag afsluiten met dim sum. En zo kwamen we terecht bij happyhappyjoyjoy in het hippe Amsterdam Oud-West. Vlak naast de foodhallen vind je dit restaurant uit de koker van ...
Lees meerrecept
Zin in quesedillas? Ik maakte al eerder makkelijke tonijn quesedillas, quesedillas met kip en avocado en quesedillas met kip en ananas. Nu is het eens tijd voor wat vega quesedillas, met bonen. Lekker en voedzaam! De quesedillas kun je gewoon zo eten of met guacamole of sour cream....
Lees meerrecept
Courgetti was vorig jaar al een hit, maar ook in 2016 zul je hem veelvuldig blijven zien. Vooral nu het weer wat beter wordt en men ook weleens behoefte heeft aan iets lichter eten. Mocht je geen idee hebben wat courgetti is: het is 'spaghetti' gemaakt van courgette. Je maakt het door met een spiraa...
Lees meerrecept
Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. O...
Lees meerrecept
De lente is niet alleen meteorologisch begonnen, de temperaturen beginnen daadwerkelijk te stijgen en de zon laat zich weer eens wat vaker zien. Ik ben vast niet de enige die daar heel hard weer aan toe was! Bij lente taferelen buiten passen ook lente recepten. Deze vis 'en papillote' is daar een mo...
Lees meerrecept
Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...
Lees meerinspiratie
Wat kun je nu allemaal maken met rode bietjes? Ik zelf vind bieten erg lekker en ben dan ook blij dat het bieten seizoen is. Nou is dat op zich niet heel gek, want wist je dat het bietenseizoen loopt van juli tot en met april? Dat betekent dat er slechts 2 maanden zijn waarbij bieten niet in het sei...
Lees meerrecept
Flammkuchen is eigenlijk helemaal niet seizoensgebonden. In de winter eet je het wellicht weleens op wintersport, maar het is ook een heel licht en zomers gerecht. Deze flammkuchen met zalm bijvoorbeeld vind ik echt wel bij deze tijd van het jaar passen. Uiteraard kun je ze net beleggen hoe je zelf ...
Lees meerrecept
Van de week vertelde ik jullie over het eten bij De Prins in Buren. Een van de gerechten was gerookte zalm, groene asperges, kerrie mayo en ingelegde radijs. "Want inleggen is dé trend." Help jongens, ik loop achter, want ik heb eigenlijk nog nooit iets ingelegd. De ingelegde radijsjes vond ik een ...
Lees meerrecept
Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...
Lees meerhotspot
Een paar maanden geleden kwam ik oud-klasgenootje Milou tegen op een reünie waarbij we het heel lang hebben gehad over lekker eten. Natuurlijk altijd gezellig om een mede-foodie tegen te komen :-). Enkele weken daarna zag ik dat ze samen met haar man Restaurant De Prins had overgenomen, een begrip ...
Lees meerrecept
Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste...
Lees meerrecept
Toen ik op de Amerikaanse site Skinny Taste Korean Rice bowls zag, wist ik meteen dat ik hier ook een variant op wilde maken. Het is namelijk een erg eenvoudig idee wat me ook nog eens lekker leek! Het idee is dat je eigenlijk gewoon alles in één kom ('bowl' dus) serveert. De rijst kook je en het ...
Lees meerinspiratie
Gesponsord - In Nederland drinkt men gemiddeld 3,5 miljoen liter thee per dag, maar in veel Aziatische landen is thee veel populairder en bestaat er zelfs een echte theecultuur. Dat wil zeggen dat er verschillende gebruiken en zelfs ceremonies zijn voor het schenken van thee. Zo is er de sobere Japa...
Lees meerrecept
Vandaag niet alleen een leuk recept, maar ook een filmpje. Het recept hebben we uitgeschreven, maar ik laat je in de video ook stap-voor-stap zien hoe je kreeft bereidt. We hadden nog nooit eerder kreeft gemaakt, maar nadat we bij de groothandel mooie kreeften zagen, besloot ik om de poging eens te ...
Lees meerWe houden van onze fans! We bieden je een gratis account aan. Daarmee kun je voedingswaarden bij recepten bekijken, recepten toevoegen in verzamelingen en delen met anderen. Ook is de hele website voor jou advertentievrij.