recept

Als foodie vind ik het altijd onwijs leuk om met mensen te praten die gepassioneerd zijn over eten. Zo waren we laatst bij de Makro en daar hebben we uiteindelijk denk ik een uur vertoefd op de kaasafdeling, omdat de meneer van de kaasafdeling ons van alles vertelde over kaas. Van 'wine & cheese...

recept

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jer...

recept

Spoiler alert... er komen deze herfst o.a. weer een aantal pompoenrecepten aan. Zoals je vorig jaar kon lezen ben ik nou eenmaal dol op pompoen. Het fijne aan pompoen is dat het zich leent voor zowel zoete als hartige gerechten. Deze pompoenrepen zijn een lekker tussendoortje, zonder geraffineerde s...

recept

Moussaka is bekend Grieks gerecht, maar wist je dat het eigenlijk afkomstig is uit Turkije? Aan het begin van de twintigste eeuw introduceerde een Griekse kok zijn variant op het gerecht in Griekenland en dat is de variant die wel tegenwoordig allemaal kennen. Moussaka met de heerlijke smaken uit d...

recept

Misschien ken je baba ganoush al? Het is een smeersel uit de Midden-Oosterse keuken op basis van aubergine. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber (als je het nog niet doorhad, sowieso van de Midden-Oosterse keuken :-)). Het smaakt lekker op een boterham met bijvoorbeeld kaas, maar ook zo op een to...

recept

Chai latte (of chai tea latte) is een van mijn favoriete drankjes! Zeker in de winter is het zo'n heerlijk drankje om bij op te warmen. Als ik eens met de trein ga, loop ik vaak een Starbucks binnen om zo'n chai te kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je het maakt en wat het pr...

recept

Wil je eens een echt gezonde, glutenvrije hamburger? Dan moet je deze zeker eens proberen. Als je snel kijkt lijkt het net een gewone hamburger, maar schijn bedriegt.... Het 'broodje' bestaat namelijk uit twee paddenstoelen. En dat maakt deze hamburger heerlijk, glutenvrij en gezond.

recept

Oh, wat ben ik blij met mijn staafmixer! Naast sausjes, dipjes en smoothies, kan ik er ook heerlijke soepen mee maken. En dat is fijn, want a) lekker makkelijk en b) je krijgt ineens weer een hele vitamineboost. In ieder geval wel bij de soepjes die ik maak. Dit keer werd het een Aziatische wortelso...

recept

Bietenspread is lekker om te eten op je brood of bij de borrel. Het is een heerlij en kleurrijk hapje waarmee je iedereen kunt verrassen. Door het gebruik van de komijn, citroen en feta zit de dip boordevol smaak. Tegelijkertijd is het supermakkelijk te maken. Je bent letterlijk in 5 minuten klaar. ...

recept

Wist je dat je heel makkelijk zelf notenpasta's kan maken? Het enige dat je nodig hebt is een goede hakmolen of keukenmachine. Ik maakte een lekkere cashewpasta met raw cacao nibs er doorheen. Eigenlijk de volwassen, 2.0, gezonde versie van pindakaas met hagelslag ;-). Je kunt ook gezouten noten geb...

recept

Er zijn eigenlijk heel weinig dingen die ik niet lekker vind. Tuinbonen, spruitjes enne... witlof dus. Nouja, vooral gekookte of gebakken witlof. Dus ging ik maar experimenteren met rauwe witlof. Dus bedacht ik me dat ik een zoete tegenhanger nodig had voor de bittere smaak van de witlof. Dat werden...

recept

Het stond al een tijdje op mijn 'to-do'-lijstje, zelf lijnzaad crackers maken. Een collega vertelde dat hij zijn crackers altijd van water en gebroken lijnzaad maakt. Dat wilde ik ook weleens proberen! Makkelijk recept voor lijnzaad crackers Met het recept van mijn collega als basis ging ik aan de...

recept

Kip piri piri zie je vaak al voor ingekruid bij de supermarkt liggen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En, dat is ook helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je zelf de echte Portugese kip piri piri!

recept

Zomers eet ik graag salades. En, aan de statistieken te zien, jullie ook ;-). Vandaag dan ook een heerlijke zomerse salade met onder meer appel en kip. In plaats van croutons gebruikte ik een klein beetje quinoa voor een knapperige 'bite'. Ik gebruikte als dressing een beetje frambozenazijn, maar je...

recept

Toen een collegaatje mij vertelde over slaco's, was ik geïntrigeerd en wilde ik ze zelf eens maken. Ik bedoel, het klinkt al super leuk, dus dan moet het haast ook wel lekker zijn. Slaco's zijn taco's, maar dan in plaats van omhuld door een taco, wordt het gehakt in sla gewikkeld. Het voordeel is, ...

recept

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!

recept

Vriendlief is dol op muesli en wilde dan ook weten: hoe maak je het zelf? We maakten al eerder mueslirepen die een groot succes bleken, maar dat is toch net wat anders. Hij ging aan de slag en o, wat was het moeilijk om de oven dicht te laten. Het hele huis rook naar heerlijk verse muesli. Het is vo...

recept

Een van mijn favoriete food inspirators is toch wel Donna Hay. De eenvoud en pure smaken, geen poespas, what's not to like? Ook deze salade met soba noodles, rauwe zalm, komkommer en een heerlijke dressing is geïnspireerd op één van haar recepten. Deze salade is vol van smaak, doet een beetje den...

recept

Zijn jullie ook zo gek op sushi? Ik kan echt wel meerdere keren per week sushi eten. Sterker nog, vorige week ging ik met mijn moeder en broertje lunchen en at ik sushi.... zaterdag maakte ik samen met Janice en Merlijn zelf sushi :-D. Het stond me op dag twee nog helemaal niet tegen, sterker nog, h...

recept

Op het blog verschenen al diverse recepten met quinoa. Het blijft echter een populair graan, ook hier in huis. Je kunt er veel kanten mee op, doet het prima als salade en is snel klaar. Vandaag ging ik voor een frisse en zomerse salade van quinoa met wilde perzik en gerookte kip. Ideaal als je laat ...

recept

De eerste keer maakte Jerôme dit gerecht. Ik wilde het meteen opschrijven, maar het kwam er niet van. En toen was ik eigenlijk vergeten hoe 'ie het nou precies had gemaakt. Dus maakte ik zelf deze kabeljauw met tomatensalsa nog maar eens. Zoals het mij dan betaamt, toch wel met een lichte eigen dra...

recept

Het was nog twijfelen onder welke categorie ik dit recept zou scharen. Het is namelijk vegetarisch, heel erg makkelijk en super budget vriendelijk. Het is een lekker lichte maaltijd die ook goed geschikt is als lunch. De stukjes nori (zeewier) geven het een lekkere bite.

recept

Misschien komt de naam Waldorf je vaag bekend voor. Dat kan goed kloppen. Deze salade werd namelijk 'uitgevonden' in het bekende Waldorf-Astoria hotel in New York City. Al in de 19e eeuw werd deze salade daar voor het eerst geserveerd, met recht een klassieker te noemen dus. Op zondagen en op verjaa...

recept

Kegderee is een typisch Engels gerecht van Indiase afkomst en bestaat uit rijst, kerriekruiden, vis, eieren en traditioneel ook room. Ik heb echter het recept wat lichter en lighter gehouden en maakte hem zonder room. Als vis gebruikte ik makreel. Een smakelijke vis die ook nog eens goed is voor je ...

recept

We hadden geen roomboter meer in huis. En toch had ik zin om een cake te bakken. Dus ging ik aan de slag met deze amandel cupcakes met goed resultaat. Nóg lekkerder zijn ze met aardbeienjam. Je kunt op een spuitzak een klein spuitmondje zetten en hiermee de cupcake vullen of je kunt ze gewoon in de...

recept

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mij...

recept

Als je op zoek bent naar een makkelijke kip marinade, ben je hier aan het goede adres. Deze marinade is geïnspireerd op het recept van Donna Hay en is snel klaar. Waar Donna Hay de kip grillt in de oven, bakte ik hem in een grillpan. Zo ben je sneller klaar en kan bovendien iedereen de kip maken, o...

recept

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt.  Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door  de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo i...

recept

Als iets gemaakt is met kokos heeft het sowieso al een streepje voor bij mij. Al van jongs af aan moet ik zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en...

recept

Venkel of knolvenkel is echt zo’n groente waar veel mensen voorbij lopen. Dat is zonde! Want deze frisse groente met lichte anijssmaak is super gezond. Bovendien werkt het ook goed bij maagklachten. Van het loof kun je een heerlijke garnering maken bij salades. Venkelzaad wordt geroosterd en als ...

recept

Met het heerlijke weer heb ik mijn eerste ijsje van dit jaar (een welverdiende 'tre bolli' met pistache, pure chocolade en witte chocolade/hazelnoot) al weer achter de kiezen. Wat ook goed past bij zomerse temperaturen zijn milkshakes. Mijn persoonlijke favoriet is natuurlijk chocolade ;-). Afgelope...