recept

Wat is jouw favoriete stamppot? Binnenkort deel ik hier mijn favorieten! Vooral als de dagen korter en kouder worden, vind ik het lekker om zo af en toe eens een stamppotje te eten. Vaak kun je ze in één pan maken en zijn ze eenvoudig te maken. Ideaal! Zo ook deze stamppot met pompoen en zuurkool....

recept

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ...

recept

Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de...

recept

Hier zijn we tomaten grootverbruikers en tomaten zijn dan ook een van onze favoriete groentesoorten (of is het toch fruit?). In een frisse salsa, een lekkere tomatensalade als bijgerecht, een tomatensoep, of een pasta. Tomaat is erg veelzijdig. Dit keer gingen we voor de tomaat in de hoofdrol. De dr...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

De dagen worden weer wat korter, dus hier komt er weer wat vaker een soepje op tafel. Mosterdsoep is een klassieke oud-Hollandse soep die je heel makkelijk ook zelf thuis kunt maken. Deze lekkere mosterdsoep maakte ik zelf voor het eerst en het was meteen een groot succes. Twee soorten mosterd Doo...

recept

Ik schreef het al eerder: bowls zijn hip. Van de sushi bowl tot de smoothie bowl en van de pizza bowl tot een rice bowl, alles komt tegenwoordig voorbij in een kommetje. Dit keer een Mexicaanse klassieker in een kom: de burrito. Deze burrito bowl is snel én gezond! Als basis gebruikte ik zilvervlie...

recept

De eerste officiële herfstdag is aangebroken! Hopelijk kunnen we nog even genieten van het zomerweer, maar meterologisch gezien is het vandaag de start van de herfst. Daarom een herfst recept wat toch nog lekker fris is: een herfstige salade met slechts een paar ingrediënten. Druiven en (blauwe) k...

recept

Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, ...

recept

De hele stad heb ik afgezocht naar volkoren wraps, omdat dat een gezonder alternatief is voor witte wraps. Uiteindelijk vond ik ze bij PLUS, dus ik nam maar meteen een extra voorraadje mee. De 'tartaarsaus' past geweldig goed bij de vis en is uiteraard veel gezonder dan de variant die je kant-en-kla...

recept

Ik heb zo mijn favorieten, qua ingrediënten, maar ook qua servies. Deze glazen schaal lag dan ook al maanden ongebruikt in de kast. Dat terwijl ik hem wel mooi vond, maar op de een of andere manier lenen de gerechten er zich vaak niet voor. Ik kan je vertellen dat deze salade zich er uitermate goed...

recept

Lekker kan soms zo makkelijk zijn! Kip wordt het 'meest veelzijdige stukje vlees' genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt er heel veel mee! Kip is dan ook een van de populairste vleessoorten. Ook hier in huis staat er regelmatig kip op tafel. Je kunt met kipmarinades zo lekker variëren. Ik gin...

recept

De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om da...

recept

Zoals waarschijnlijk veel bloggers, volg ik graag andere bloggers. Dat kunnen foodbloggers zijn, maar ook lifestylebloggers en beautybloggers. Eén van de bloggers die ik volg is Shifra van A cup of life, een leuk lifestyle/ DIY blog. Op haar blog zag ik dan ook een lekkere tomaten couscoussoep voor...

recept

Dit gerecht heb ik vroeger heel vaak gegeten, maar dit was de allereerste keer dat ik het zelf maakte. Chow mein is een gerecht wat in het moederland van mijn moeder, Guyana, maar ook in Suriname veel wordt gegeten. Ook in Azië eet men dit noodlegerecht, maar dan weer op een net wat andere manier d...

recept

Waarom heb ik deze taco's workout taco's genoemd? Omdat ze door de langzame koolhydraten en eiwitten uit de linzen en de goede vetten uit avocado's prima geschikt zijn als workout maaltijd! Het is snel te maken én vegetarisch.

recept

Hier op het blog staan al een aantal recepten voor gepofte zoete aardappels. Ik vind het dan ook heerlijk! Vandaag wederom gepofte zoete aardappels, maar dan in een wel heel makkelijke variant! Als de aardappels uit de oven komen, heb je er nog maar 1 minuut werk aan. Klinkt goed, toch?

recept

Een tijdje geleden hoorde ik dat in de Amsterdamse supermarkten regelmatig avocado's zijn uitverkocht, omdat ze nu zo mateloos populair zijn. Niet gek ook, want avocado's zijn veelzijdig, lekker én gezond. Ik eet zelf dan ook regelmatig avocado op mijn brood als lunch. Lekker fijnprakken, wat grof ...

recept

Gesponsord - Een van de fijne dingen aan lekker weer is de mogelijkheid om buiten te eten en dan vooral om de barbecueën! Ik associeer de barbecue altijd met lange, gezellige zomeravonden met vrienden of met familie. Voor mij draait de barbecue niet om grote hoeveelheden vlees, maar juist de smaken...

recept

Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder d...

recept

Pasta pesto. Iedereen die student is geweest heeft het weleens gemaakt. De 'klassieke' versie met kip en tomaatjes deelde ik al eens, maar dit keer ging ik voor een wat andere variant: met muntpesto, doperwtjes en spinazie. Voor Jerome met kip en voor mijzelf met garnalen. Ik deel de versie met kip ...

recept

Sommige recepten en gerechten associeer ik echt met zomer. Kipspiesjes zoals deze Turkse shish kebab zijn daar een goed voorbeeld van. Ze doen het goed op de BBQ, maar als het nu eens even niet zo zonnig is, kun je ze gewoon in een grill- of koekenpan bakken. Wij aten er pitabroodjes en een frisse s...

recept

Vorig jaar rond deze tijd zaten we op het zonnige Mallorca. Wat een heerlijk eiland was dat! Saffraan doet me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een...

recept

Misschien wel de bekendste pizza: de pizza Margherita is een klassieke pizza met tomatensaus, kruiden en kaas. Het mooie van deze pizza is dat je hem heel eenvoudig zelf maakt. Je hebt niet eens een keukenmachine nodig. Vanzelfsprekend is de pizza om van te smullen omdat deze écht homemade is en je...

recept

Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een p...

recept

Mossel lovers kunnen hun hart ophalen: het is weer mosselseizoen. Vandaag een primeur, het allereerste mossel recept op myfoodblog.nl. Ik ben dol op mosselen, maar de BF houdt niet van mosselen,  en op de een of andere manier leek het me ook nog eens veel werk dus maakte ik ze niet eerder zelf. Wel...

recept

De Caesar salade is een echte klassieker uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Een kok van Italiaanse afkomst vond hem uit en sinds die tijd is deze salade in een groot deel van de wereld bekend. Een Caesar salade bestaat uit een bed van sla, croutons, de signature dressing en vaak eieren en kip. Ik ...

recept

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je ...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

In de categorie 'leuke uitdagingen' gingen we op een zaterdagavond aan de slag met krab. Ik kan je vertellen dat het best een werkje was. Het koken zelf niet, want gewoon een minuut of 6 in water met zeezout, maar daarna komt het meeste werk: het schoonmaken van de krab. Na een tutorial op Youtube g...

recept

Gesponsord - Over minder dan 3 maanden is het zover.... the big 3-0, oftewel: ik word 30. Slik. Best even een momentje. De eerste grijze haren zijn al gesignaleerd, de rimpels gelukkig nog niet ;-). Hoe ik het precies ga vieren moet ik nog even bedenken. In eerste instantie dacht ik, "ik ga het gewo...

recept

De oplettende kijker is het misschien al opgevallen, maar ik ben dol op mijn zelfgemaakte teriyakisaus. De zalm in teriyakisaus is dan ook echt een klassieker hier in huis die regelmatig op tafel komt. Gewoon zo met wat rijst en groente of in een salade. Ook met kip maak ik weleens teriyaki, maar no...