recept

Er zijn recepten die zo veelzijdig zijn, dat er geen ontkomen aan is om ze een keer te maken.  Dit recept voor gevulde tomaten is er een van. Ze zien er namelijk heerlijk uit, zijn ideaal voor een feestje en ook nog eens gezond! Doordat je ze overdag kunt voorbereiden hoef je ze voor het eten allee...

recept

Op de een of andere manier hebben we 5 aangebroken pakken lasagnevellen staan. Tijd om eens wat van die voorraad weg te werken. En dat deden we. Met een heerlijke lichte, groene lasagne die perfect is voor mooie lentedagen. De lasagne is vegetarisch en zit vol met groenten! Doordat de groenten redel...

recept

Vis uit de oven met een krokant laagje bovenop. De Iglo Fish Cuisine heb je misschien al eens gegeten. Wist je dat je het ook zelf makkelijk kunt maken? Een lekker stukje kabeljauw (of een andere witvis) met een laagje kruiden en paneermeel. Eventjes in de oven en klaar ben je. Lekker met aardappelt...

recept

Vorige week at ik voor het eerst ooit harira. In de bedrijfskantine of all places. Lekker, dus dat moest ik thuis ook maar eens proberen. Harira is een traditionele Marokkaanse maaltijdsoep. Meestal zitten er, naast kikkererwten en linzen, ook stukjes rund- of lamsvlees in. De variant die ik maakte ...

recept

Ik begin steeds meer van Mexicaans eten te houden. Wraps, een tortillataart, taquitos, taco's, chili con carne, heerlijk! Laatst maakte ik zelfs een mole, een authentieke Mexicaanse saus met chocolade (I know, een hartig gerecht met chocolade, hoe bijzonder is dat?!), Dat gerecht ga ik nog verder pe...

recept

Dit recept ontdekte ik min of meer 'per ongeluk'. Ik wilde granola maken, maar had te weinig havermout. Dat vulde ik daarom maar aan met havermeel. Ik kreeg geen granola, maar heerlijke haverrepen. Het ultieme tussendoortje als je het mij vraagt; lekker en verantwoord! Tot nu toe was de zelfgemaakte...

recept

Het eten van mijn oma kenmerkt zich vooral door veel kruiden. Niet gek, als je bedenkt dat ze opgegroeid is in Guyana (de Cariben dus). Met gemak stopt ze zo een (hete!) peper in haar mond en eet ze dit als snack. Als je haar keuken binnenloopt, dan ruik je meteen de kruiden en specerijen. Zoals je ...

recept

Op dagen dat we gaan sporten probeer ik extra te letten op voeding. Zo is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om spieren te kunnen opbouwen. Cannellini bonen bevatten veel eiwitten, daarnaast zit de Griekse yoghurt boordevol eiwitten. De pijnboompitten en olijfolie zorgen voor goe...

Samosa’s uit de oven

recept

Eindelijk begin ik de Indiase keuken te ontdekken. Best grappig, als je bedenkt dat ik Indiase roots heb. Tot nu toe vind ik het vaak te zwaar, maar tegenwoordig geef ik er mijn eigen twist aan. Zo worden wel de smaken grotendeels behouden, maar beperk ik het room en botergebruik of vind ik er verva...

recept

Zoals jullie konden lezen: een gloednieuwe rubriek om de recepten van oma's in de spotlights te zetten. Als allereerste recept in de reeks 'recepten van oma': de hazelnoot 'tasjes' van mijn oma Cato. Eten was bij haar belangrijk, heel belangrijk. Vroeger had ze zelf een delicatessenwinkeltje en o...

recept

Wat is het eerste gerecht waar je aan denkt bij Zuid-Afrika? Bij mij was het in ieder geval bobotie. Tijd dus om hem eens zelf te maken. En dat bleek heel lekker! Ben je fan van Zuid-Afrika? Probeer dan ook eens deze chocoladecake met Amarula....

Kip met omeletreepjes en zoetzure saus

recept

Dit recept doet me een beetje denken aan foe yong hai: omelet, zoete saus en groenten. In deze variant zit ook nog kip. Het was voor ons dan ook een perfect pre-workoutmaaltje door de vele eiwitten (kip en omelet). Als ik het helemaal goed had willen doen, had ik gekozen voor zilvervliesrijst, maar ...

recept

Indiaas eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze kip korma bijvoorbeeld is makkelijk zelf te maken! Wil je nog meer Indiase gerechten ontdekken? Probeer eens de kip tandoori of de kip tikka!...

recept

Toen ik net begon met koken, was dit één van mijn klassiekers uit mijn repertoire. Het is echt niet moeilijk om de perfecte risotto te maken. Je moet er alleen even geduld voor hebben. Je moet namelijk goed elke keer het water laten verdampen voor je er weer water bij doet. Oja, en laat hem op het...

recept

Een van mijn favoriete soepen is toch zeker wel de pompoensoep. Toen ik net mijn blog had, heb ik al een pompoensoep recept geplaatst, maar ja, die was wel erg basic zag ik ;-). Tijd dus voor een nieuw recept! Lekker pittig en net weer wat anders dan anders doordat er romige gehaktballetjes (met kok...

recept

Toen ik de plaattaart van Nombelina zag, werd ik op een goed idee gebracht: waarom geen 'flammkuchen' maken van bladerdeeg? Een 'flammkucken' is heerlijk, maar ja, daar zit wel eventjes wat werk in. Met deze 'cheat's versie' met bladerdeeg ben je wel erg snel klaar. De zurige smaak van de crème fra...

recept

Jullie hadden vast al gemerkt dat ik dol ben op chocoladecake. Of nouja, sowieso, alles met chocolade. Onder meer een Oreo en Baileys chocoladetaart en een frambozen chocoladetaart passeerden al de revue. Dit exemplaar met Amarula en witte chocolade wil ik jullie ook niet onthouden! Amarula is een d...

recept

Linzen zijn helemaal hot! En dat is niet verwonderlijk, want ze zijn supergezond en voedzaam. Ik vind ze vooral lekker om lauwwarm te eten als een soort van salade. In deze salade deed ik stoofvlees, wat heel goed samengaat met de linzen. Gebruik mijn eerdere recept voor stoofvlees voor het vlees. O...

recept

Ondanks de naam zou vermoeden is dit niet een traditioneel Italiaans gerecht. Het is wel gebaseerd op de klassieke Parmigiana di melanzane (aubergine gelaagd met Parmezaanse kaas), maar dit lekkere gerecht vind je voornamelijk in Amerika, Canada en Australië. De Chicken Parmigiana is een ovengerech...

recept

Ik kan eigenlijk geen genoeg krijgen van de keuken van Ottolenghi. Hij weet me telkens weer te verrassen met zijn heerlijke Midden-Oosterse getinte recepten. Dit keer een recept voor pompoen, geïnspireerd op zijn recept. Ik heb zijn recept iets vereenvoudigd zonder daarbij aan smaak te hoeven inlev...

recept

Peren zijn een van mijn favoriete fruitsoorten, ze zijn gewoon zo veelzijdig! Ze zijn lekker in een (havermout)ontbijtje, lekker als tussendoortje, in een salade, in een cake en in een taart. Peren en noten zijn een beproefde combinatie. Zo maakte ik al eerder een amandel-perencake, nog steeds een v...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Op Facebook liet ik jullie een selectie zien van recepten die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, maar niet publiceerde. Ik vroeg jullie welke van de gerechten jullie toch graag terug zouden willen zien op het blog. Het antwoord luidde: alles. Ok, ik ben de beroerdste niet ;-). We starten vandaag met...

recept

Is bij jullie ook altijd het hoogtepunt van een IKEA-bezoekje de Foodmarkt op het einde :-)? Ik was altijd al geïntrigeerd door de Zweedse gehaktballetjes: want hoe komen ze zo zacht en romig? Ze zijn namelijk, vind ik, wezenlijk anders dan een 'standaard' gehaktbal. Goed nieuws, je kunt deze balle...

recept

Deze maaltijd aten we voor een Crossfit workout (ja, we zijn aan het Crossfitten geslagen!). Ideaal, want ik heb op die dagen nooit veel tijd om iets te maken en we willen ook niet iets eten dat heel zwaar op de maag ligt. Deze taco's maak je snel, zijn superlekker en gezond. Door de avocado's en he...

recept

Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salad...

recept

Eigenlijk wilde ik kabeljauw kopen, maar toen ik deze mooie (Belgische!) forellen bij de supermarkt zag liggen, moest ik ze wel meenemen. Een leuke uitdaging, want meestal eet ik forel gerookt. Een verse forel klaargemaakt had ik al helemaal nooit. En, het bleek echt heel makkelijk om deze vis perfe...

recept

Het zal jullie niet zijn ontgaan, dat wij als gezin nogal van lekker eten houden. Mw. Foodblog a.k.a. Judith is daar het levend bewijs van. Net zoals in alle gezinnen, heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren. Als er iemand jarig is, mogen ze bij mij hun menu voor een verzoek-diner indienen (ja,...

recept

Kip tikka is een romig Indiaas gerecht met tomaat. Normaliter gebruikt men voor de saus room, maar om het wat gezonder te houden, gebruikte ik Griekse yoghurt. Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst of op een naanbroodje, samen met de komkommersalade.

recept

Freekeh is groene, onrijpe tarwe die licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. Het leent zich zowel voor warme gerechten als voor koude gerechten zoals in een salade. Freekeh heeft een hoge voedingswaarde in ve...

recept

Dit dessert klinkt heel fancy, maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te maken. Je pocheert de peer in een mengsel van witte wijn, water, suiker en vanille en giet er daarna warme chocoladesaus overheen. Serveren met een bolletje vanilleroomijs en... smullen maar!

recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed...