recept

Afgelopen weekend waren we in het mooi Maastricht. En als je dan in Limburg bent, zijn er een aantal dingen die je sowieso moet eten. Een daarvan is zuurvlees. Of op z'n Limburgs zoervleisj. Ik maakte al eerder zoervleisj met frites, maar na een weekendje Limburg kon ik niet anders dan een nieuwe va...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Een pad thai vind je al op deze blog, maar een pad thai nog niet. Tot vandaag! Recent kreeg ik het boek 'Koken met Keukenliefde' van Annemiek Verweij. Annemiek is ongeveer tegelijk met mij begonnen met bloggen over eten en heeft inmiddels een van de populairste receptenblogs van Nederland: Keukenlie...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Brrr, het is weer onstuimig weer en dan heb ik altijd wat meer zin in 'comfort food'. Macaroni of mac 'n' cheese valt voor mij ook echt in die categorie. In de VS is macaroni met kaas mateloos populair met allerlei variaties daar weer op. Ik gebruik in mijn macaroni schotel een saus met cheddarkaas ...

recept

Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne. Simpele pasta all'arrabiata Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die eri...

recept

Waarom ik niet vaker chimichurri eet, is me eigenlijk een raadsel. De Zuid-Amerikaanse saus gemaakt van o.a. peterselie is zo lekker! Vooral bij vlees, zoals in deze beef chimichurri. Dit keer ging ik voor heerlijke gehaktballen met als secret ingrediënt een klein beetje feta. En dus die heerlijke ...

recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood. Grassig Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. H...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

Watergruwel, of zoals het in noord Nederland heet: krentjebrij. Misschien ken je het nog van vroeger, bij opa en oma? Zoals je misschien wel weet, heb ik een rubriek 'oma's recepten', dus ik vond het superleuk om met een klassieker als krentjebrij kennis te maken! Krentjebrij is een dessert of tusse...

recept

Gnocchi, heerlijk zachte aardappelkussentjes. Je kunt gnocchi uit het koelschap kopen, maar ook bij de pasta's vinden. En die gnocchi is super lekker en makkelijk te gebruiken. Je kunt gnocchi in de pan koken, maar vandaag laat ik je een serieus makkelijk (en natuurlijk overheerlijke) variant zien. ...

recept

Ik ben geen onwijze vleeseter, maar een van mijn favoriete gerechten met vlees is toch wel stoofvlees. Tijdens onze laatste verjaardag (Jerôme en ik vieren het altijd samen omdat er maar 6 dagen tussen onze verjaardagen zit), maakten we een grote pan stoofvlees en serveerden dat samen met frites. D...

recept

Laatst zat ik in de auto en hoorde ik een item over Nederlands eten en wat dan typisch Nederlandse gerechten waren. Jachtschotel, zei de gast van het radioprogramma. De jachtschotel bevat vlees, aardappels en groente zoals rode kool of sperziebonen. Laagje voor laagje opgebouwd en afgemaakt in de ov...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk ...

recept

Een tijdje geleden aten we bij Wagamama een paar lekkere Aziatische bowls waaronder een Japans gerecht. Daardoor kwam ik op het idee om deze gyudon te maken. Gyudon is een Japans gerecht met rijst en biefstuk. Normaliter wordt dit gegarneerd met een rauwe eidooier, maar omdat mijn eieren niet superv...

recept

Hier op de blog kun je inmiddels bijna 1.000 recepten vinden op allerlei manieren gegroepeerd. Zo is er ook een categorie 'Ierse recepten'. Maar tot nu toe stond daar schrikbarend weinig in. Vandaag breng ik daar verandering in met een Ierse stoofpot. Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt als ...

recept

Ik was even aan het twijfelen of ik deze broccolistamppot vandaag wel moest plaatsen. Niet omdat de stamppot niet lekker is. Integendeel, we hebben ervan gesmuld. Nee, de reden voor mijn twijfel is dat ik eerder deze week ook al een stamppot recept postte. Dat was toen een klassieke boerenkool stamp...

recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mij...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen geno...

recept

Er staan inmiddels veel recepten op het blog, heel veel zelfs. Bijna 1.000. Dus soms komt het voor dat ik iets maak en er dan later achter kom dat ik het al eerder heb gemaakt. Dat gebeurde me bijvoorbeeld al eens met rode kool. Soms is het identiek, dan post ik het niet, maar soms is het weer een n...

recept

Klassieker Hollandse pot dan dit wordt het waarschijnlijk niet: stamppot boerenkool. Soms als het echt koud is, heb ik zin in stamppot. Aangezien in de supermarkt de boerenkool in de aanbieding was, ging ik voor de boerenkoolstamppot. Ja, en dan heb je ineens 2 zakken boerenkool. Het werd dus deze k...

recept

Het stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens zelf kwarkbollen te maken. Tijdens mijn allereerst baan, ging ik in de pauze vaak naar bakkerij Simon Meijssen op de Vijzelstraat in Amsterdam. Daar bestelde ik dan steevast een kwarkbol met kaas. De eerste paar keer keek het personeel ongelovig aan...

recept

'Back to normal'. Dat is zo'n beetje het thema in de maand januari. Na een maand van overdaad in december, gaan we weer op de gezonde tour. En daar past deze salade perfect bij! Boerenkool werd al een aantal jaar geleden aangewezen als superfood toen superfood nog een hippe term was. De superfoods z...

recept

Gezonde, voedzame ingrediënten. Een perfect recept voor de start van het jaar. Hoeveel mensen zijn er die gezonder willen eten dit jaar? Ik denk dat het voor vel mensen één van hun goede voornemens zal zijn. Beter eten, minder uit pakjes en zakjes, afvallen of minder suiker eten. Afvallen hoef i...

recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept. Eigenlijk dus...

recept

Gisteren gaf ik je al megaveel kerst dessert inspiratie, maar weet je het nog zo net niet? Dan is hier weer een heerlijk, makkelijk te maken kerst dessert wat je heel goed kunt voorbereiden. Het is ook nog eens een kerstdessert met een verhaal! In Denemarken wordt de risalamande traditioneel gege...

recept

Een van de klassieke kerstgerechten is toch wel de rollade. Gemaakt van kalkoen, kip of varkensvlees staat 'ie vaak op tafel. Dit jaar doen we dat even helemaal anders. Een rollade, maar dan helemaal vegetarisch. Oké voor de puristen, het is misschien niet 100% hetzelfde als een rollade, maar zo op...

recept

Een verrassende, makkelijke kerst. Dat had ik jullie een paar dagen geleden beloofd. Deze zalm Wellington maakt dat ook weer meer dan waar! Bij een Wellington denk je vaak aan de traditionele Beef Wellington. Ook een heerlijk kerstgerecht, maar iets minder makkelijk dan de zalm Wellington. Bovendien...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.