recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten....

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al mete...

recept

Sinds een paar maanden is in de supermarkt Paneer te kopen, een soort Indiase kaas. Toen we van de zomer naar Canada vlogen en daar in het vliegtuig een verrassend lekkere paneer curry kregen, was ik om. Eenmaal thuis zou ik ook gaan experimenteren met paneer. Paneer De paneer is zacht van smaak e...

recept

Pompoensoep is een heerlijk gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte manier om te genieten van de smaak en de veelzijdigheid van pompoen. Of je nu een liefhebber bent van een klassieke pompoensoep of juist wilt experimenteren met verschillende smaakcombinaties, er ...

recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de w...

recept

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse...

recept

Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld. Vrolijk gevulde bolcourgettes Op de een of andere ma...

recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la...

recept

Een aardbeien smoothie maken is echt hartstikke makkelijk! Ik kan het bijna niet eens een recept noemen. Zoals je ziet, is het letterlijk 1 stap. Is dat makkelijk of is dat makkelijk :-)? Aardbeien smoothie met een twist Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanil...

recept

Ik kreeg een fles Orochata met daarbij een heerlijk recept voor Orochata roomijs.Het roomijs maakte ik niet, maar wel iets anders: een hele frisse substantie tussen granité en sneeuwvlokjes in. Orochata is een drank van Licor43 en is afgeleid van de Spaanse Horchata. Dit drankje wordt gemaakt ...

recept

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef. Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermentee...

recept

Een omelet als diner? Ja hoor! Deze omelet lijkt misschien een beetje op een frittata, omdat de omelet zo goed gevuld is. Je vindt er spinazie in, maar ook doperwten, munt en gerookte forel. Het is voor mij een heerlijke lente omelet met de frisse, groene kleuren van de groenten en de frisse smaken ...

recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade. De beste garnalen om...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes! Ik ben de...

recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel ju...

recept

Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootje...

recept

Er leek even geen einde te komen aan de winter, maar gelukkig, het zonnetje laat zich weer zien en de temperaturen lopen langzaam aan op. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor lekkere salades. Deze salade op basis van krieltjes is supermakkelijk, maar o zo lekker! De makreel, gegrilde paprika en...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood. Grassig Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. H...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn', oftewel spring rolls. Een lekker licht gerecht gemaakt van rijstvellen en gevuld met van alles. Als je de spring rolls bij een Vietnamees restaurant bestelt krijg je vaak een houder met rijstvellen, waar je de vellen ook vochtig in kunt maken e...

recept

Ik ben geen onwijze vleeseter, maar een van mijn favoriete gerechten met vlees is toch wel stoofvlees. Tijdens onze laatste verjaardag (Jerôme en ik vieren het altijd samen omdat er maar 6 dagen tussen onze verjaardagen zit), maakten we een grote pan stoofvlees en serveerden dat samen met frites. D...

recept

Deze pavlova's kunnen eigenlijk altijd wel. In de winter versier je de pavlova met wat meer winterse fruitsoorten en dan tegen de zomer kunnen we weer los met rood fruit. Mijn favoriet :-). Of je kunt diepvriesfruit gebruiken, zoals ik in dit geval deed.... Pavlova bestaat uit een laag schuim (...

recept

Laatst zat ik in de auto en hoorde ik een item over Nederlands eten en wat dan typisch Nederlandse gerechten waren. Jachtschotel, zei de gast van het radioprogramma. De jachtschotel bevat vlees, aardappels en groente zoals rode kool of sperziebonen. Laagje voor laagje opgebouwd en afgemaakt in de ov...

recept

Met mijn Indiase roots ontkom ik er niet aan om een authentieke Curry Madras op myfoodblog te zetten. De Curry Madras dankt zijn naam aan de plaats Madras, waar de Britse handelaren in 1640 aan land kwamen in India. Deze bekende curry is een explosie aan smaken met veel kruiden en specerijen, kokosm...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk ...

recept

Een tijdje geleden aten we bij Wagamama een paar lekkere Aziatische bowls waaronder een Japans gerecht. Daardoor kwam ik op het idee om deze gyudon te maken. Gyudon is een Japans gerecht met rijst en biefstuk. Normaliter wordt dit gegarneerd met een rauwe eidooier, maar omdat mijn eieren niet superv...

recept

Hier op de blog kun je inmiddels bijna 1.000 recepten vinden op allerlei manieren gegroepeerd. Zo is er ook een categorie 'Ierse recepten'. Maar tot nu toe stond daar schrikbarend weinig in. Vandaag breng ik daar verandering in met een Ierse stoofpot. Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt als ...

recept

Ik was even aan het twijfelen of ik deze broccolistamppot vandaag wel moest plaatsen. Niet omdat de stamppot niet lekker is. Integendeel, we hebben ervan gesmuld. Nee, de reden voor mijn twijfel is dat ik eerder deze week ook al een stamppot recept postte. Dat was toen een klassieke boerenkool stamp...