recept

Vorige week besloot ik het eens over een andere boeg te gooien voor de verandering. Ik vroeg Jerôme met wat ideeën te komen en dat leverde een leuke lijst op van gerechten waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. Hubby in spé ging voor de Midden-Oosterse keuken met onder andere 'burekas', een Is...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Sinds ik de pita broodjes van Nina's Bakery ontdekte bij Elize vorig jaar, wil ik niet anders meer. Elke keer als we naar de groothandel gaan, sla ik de broodjes in :-). Vaak eet ik ze in het weekend als lunch met zelfgemaakte tonijnsalade en cheddar kaas die ik even onder de grill leg (tuna melt). ...

recept

In Amerika zijn 'chicken waffles' echt een ding: wafels met gefrituurde kip die je vaak als een soort hamburger eet. Het klinkt misschien als een hele vreemde combi, maar zelf ben ik dol op de combinatie van zoet en hartig, dus ben ik hier zeker voor te porren! De lichtzoete wafels bedekte ik met ge...

recept

Soms heb je gewoon zin in een goede, ouderwetse hutspot. Om hem een iets moderner jasje te geven, maakte ik er lekkere gehaktballen Italiaanse stijl bij, met Italiaanse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas. En, zoals dat hoort bij een stamppot: een kuiltje met jus! Wil je een minder traditionele h...

recept

Vaak zijn de ochtenden doordeweeks hier zo gehaast dat ik op kantoor ontbijt of dat het er soms gewoon helemaal bij inschiet. Heel slecht en dus heb ik me voorgenomen om weer beter te gaan ontbijten. Mijn ritueel met havermout heb ik nog wel, maar ik heb eigenlijk niet meer elke dag zin in havermout...

recept

Ik begin eindelijk weer een beetje in mijn flow te komen! De verbouwing is nog steeds niet helemaal achter de rus, maar ik heb inmiddels weer meer zin en energie om nieuwe gerechten te bedenken én uit te werken. Overigens wil dit niet zeggen dat we de afgelopen maanden niet goed hebben gegeten, ik ...

recept

De laatste tijd staan er geregeld gerechten met wraps op tafel, van de Mexicaanse lasagne en 'gewone' wraps tot aan burritos. Het leuke van koken met wraps is dat je ze echt met van alles kunt vullen. Ik kijk dan ook vaak even wat er in de kast ligt en dat kan ik vaak wel verwerken in het gerecht. D...

recept

Vandaag een lekker simpel en voedzaam recept: pita broodjes gevuld met kikkererwten, paprika, hummus en spinazie. Kikkererwten in blik heb ik altijd in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik hummus maken, kikkererwtencurry en bijvoorbeeld dit gerecht. Kikkererwten zitten bovendien boordevol vezels en ei...

recept

Ik heb even opgezocht waarom een buddha bowl een buddha bowl heet en ik heb een hele plausibele verklaring gevonden: de kom zit zo vol dat het doet denken een aan dikke buddha buik. True story, aldus Urban Dictionary. Ik heb ook een andere theorie gevonden, namelijk dat dit al door boeddhistische mo...

recept

Het komt regelmatig in het nieuws dat de meeste mensen te weinig groenten binnenkrijgen. Een recept zoals deze is perfect om ongemerkt heel veel groentes binnen te krijgen en daarmee vitamines! Ik heb de lasagne vellen vervangen door plakjes groenten waardoor hij echte boordevol groentjes zit! Al ee...

recept

Een tijdje terug viel het boek 'Pasta' op mijn deurmat, een boek met de lekkerste pasta recepten van Spaghetteria. Over Spaghetteria schreef ik al eerder. Ik vind het een tof concept en kom regelmatig bij de vestiging in Utrecht. Des te leuker dat ze nu een boek hebben uitgebracht met hun favorieten...

recept

Deze kiprollades maakte ik in de afgelopen jaren al een aantal keer, maar gek genoeg heb ik nooit het recept hier gepubliceerd. Tijdens het myfoodblog kerstdiner maakte ik de rollades weer. Het is een heerlijk en feestelijk gerecht wat perfect past op je kersttafel! De vulling is door de feta romig ...

recept

Daar zijn we weer! Na een lange tijd wordt het weer eens tijd om een blogje te schrijven voor jullie. Een paar weken geleden kwam Judith met het bericht om met de gastbloggers een kerstdiner met zijn allen te gaan maken. Hier hadden wij wel oren naar en zijn met zijn alle gaan brainstormen over wat ...

recept

Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen! Zonder pakjes en zakjes Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt ...

recept

Hou je van shakshuka? Dan hou je gegarandeerd ook van Huevos Rancheros, de Mexicaanse variant. Huevos Rancheros worden traditioneel voor ontbijt gegeten, maar ook als lunch of diner eet je dit lekkere gerecht met ei. Om het wat verder te vullen, kun je er voor kiezen om ook bonen te gebruiken door d...

recept

Frites, wie is er niet gek op? Ik heb vandaag een lekker en gezond alternatief, namelijk pastinaak frites uit de oven. Makkelijk zelf te maken en lekker met bijvoorbeeld ketchup of truffel mayo. Eet er een stukje kip bij en wat rode kool!...

recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

Al eerder schreef ik over saffraan en hoe dit bijvoorbeeld in de Midden-Oosterse keuken wordt gebruikt. Een van de toepassingen is de klassieke Perzische rijstpudding: Sholeh Zard. Een rijstpudding met de rijke smaken van kardemom, saffraan, rozenwater en pistachenoten. Nu we binnenkort gaan verhuiz...

recept

Vloeibare pepernoten. Zo laat deze pepernotendrank zich het beste omschrijven. Een leuk alternatief voor de warme chocolademelk en minstens zo makkelijk! Na wat experimenteren kwam ik erachter dat je het beste volle melk als basis kunt gebruiken. Zo wordt de drank lekker romig. De kruiden geven het ...

recept

Een vis taart? Een visschotel, een ovenschotel met vis? Ik vond het allemaal niet echt de lading dekken en dus noem ik het toch maar, geheel on-Nederlands, een fish pie. Een lekkere ovenschotel met een basis van zachte kabeljauw en een laagje aardappelpuree die je extra op smaak brengt met pittige c...

recept

Wat een cliché, maar zo waar: wat is het jaar weer snel gegaan! Het is bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor Sinterklaas. Sinterklaas vind ik ondanks het gedoe er rond omheen de laatste jaren nog altijd één van de gezelligste feesten van het jaar. Niet in de...

recept

De groenten kun je roosteren op de barbecue, maar ook in de oven. Door ze eerst te roosteren krijgt de soep een diepere smaak. Leg je ze eerst op de barbecue, dan krijg je bovendien ook nog eens een rokerige smaak! Ik gebruikte tomaat en paprika, maar varieer vooral lekker. Zoete aardappel en pompoe...

recept

Wat is jouw favoriete stamppot? Binnenkort deel ik hier mijn favorieten! Vooral als de dagen korter en kouder worden, vind ik het lekker om zo af en toe eens een stamppotje te eten. Vaak kun je ze in één pan maken en zijn ze eenvoudig te maken. Ideaal! Zo ook deze stamppot met pompoen en zuurkool....

recept

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ...

recept

Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de...

recept

Dit keer niet een recept van mijzelf, maar een recept dat Betty van Bettyskitchen.nl met jullie deelt! Deze gezellige dame heeft een fijne foodblog waarop je lekkere inspiratie kunt opdoen. Het leek ons leuk om een recept te 'ruilen',  dus vandaag deelt Betty een recept met jullie, de lezers van My...

recept

Hier zijn we tomaten grootverbruikers en tomaten zijn dan ook een van onze favoriete groentesoorten (of is het toch fruit?). In een frisse salsa, een lekkere tomatensalade als bijgerecht, een tomatensoep, of een pasta. Tomaat is erg veelzijdig. Dit keer gingen we voor de tomaat in de hoofdrol. De dr...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

Gesponsord - Heb jij ook altijd tijdgebrek in de keuken? Ik wel! Als er een shortcut is, weet ik hem ook altijd te vinden. Tot vermaak van mijn omgeving. Ik houd er gewoon van om dingen snel te doen en vooral op doordeweekse dagen als ik hongerig thuis kom, wil ik gezond eten, maar ook snel! Gelukki...

recept

Elke maand krijg ik een box met verse groente van Love My Salad. Een leuke verrassing elke maand, want ik weet nooit wat erin zit. Wel zijn het altijd bijzondere groentesoorten én groenten die in het seizoen zijn. Deze maand zat er onder andere een mooie romanesco in. Misschien heb je ze weleens ge...

recept

De allerlekkerste carrot cake ooit zal ik niet vergeten. Die at ik namelijk in Australië, in een schattig klein tentje in Queensland. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan met een carrot cake en dus maakte ik deze gezondere variant. Uiteraard blijft het een traktatie, maar deze is door ...

recept

Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt as...

recept

Ik schreef het al eerder: bowls zijn hip. Van de sushi bowl tot de smoothie bowl en van de pizza bowl tot een rice bowl, alles komt tegenwoordig voorbij in een kommetje. Dit keer een Mexicaanse klassieker in een kom: de burrito. Deze burrito bowl is snel én gezond! Als basis gebruikte ik zilvervlie...

recept

Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, ...