recept

De laatste tijd ben ik erg groot fan van de Turkse keuken. Jullie lazen misschien al de review over Turkse delicatessenzaak Anadolu, vandaag ging ik zelf aan de slag. Turkse pizza's of broden stonden heel hoog op mijn "to-do" lijstje. Gewapend met een goed recept, uit Zelfgebakken, gingen we met z'...

recept

We hadden geen roomboter meer in huis. En toch had ik zin om een cake te bakken. Dus ging ik aan de slag met deze amandel cupcakes met goed resultaat. Nóg lekkerder zijn ze met aardbeienjam. Je kunt op een spuitzak een klein spuitmondje zetten en hiermee de cupcake vullen of je kunt ze gewoon in de...

recept

Misschien miste je hem al? De foodblogswap. De afgelopen maanden moest ik overslaan door onder meer een vakantie en een nieuwe baan. Deze maand wilde ik graag weer meedoen. Het blog dat ik kreeg toebedeeld was die van Miss Foodie, oftewel Wendy. Wendy woont, net als ik, in Utrecht en heeft een flink...

recept

Welke asperges vind jij het lekkerste, de witte of de groene? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze beiden even lekker vind! Al eerder las je hoe je perfect witte asperges klaarmaakt, vandaag een recept met zijn groene broertje: een aspergequiche. Een stukje van deze quiche met een salade, de perfecte ma...

recept

Als je op zoek bent naar een makkelijke kip marinade, ben je hier aan het goede adres. Deze marinade is geïnspireerd op het recept van Donna Hay en is snel klaar. Waar Donna Hay de kip grillt in de oven, bakte ik hem in een grillpan. Zo ben je sneller klaar en kan bovendien iedereen de kip maken, o...

recept

  Toen ik op Facebook 'skinny' cranberry bliss bars zag, was ik verkocht. Ik rende nog net niet naar de supermarkt. Ik het het origineel iets aangepast waardoor de cake zelf iets minder zoet is. De appelmoes in het recept is erg verrassend en fris. In combinatie met de heerlijk zoete topping...

recept

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt.  Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door  de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo i...

recept

Een klassiek Thais recept: de pad thai. Misschien is het zelfs wel een van de bekendste recepten uit de Thaise keuken. Naast hem daar eten of het bestellen in een restaurant kun je pad thai ook prima zelf maken. Deze pad thai houden we erin! Hij was echt heerlijk. En, ondanks dat de ingrediënten...

recept

Als iets gemaakt is met kokos heeft het sowieso al een streepje voor bij mij. Al van jongs af aan moet ik zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en...

recept

Heb je een diner met vrienden en geen inspiratie? Deze zalm en croute (zalm in bladerdeeg) van Jamie Oliver ziet er leuk uit, is een crowdpleaser en.... is hartstikke makkelijk te maken. Je hebt 10 minuten voorbereidingstijd nodig, de rest van de tijd staat de zalm in de oven en heb jij tijd voor je...

recept

Vorige week zaten we bij 32+ C aan het zwembad. Deze week was het, zoals mijn oma altijd zegt, "back to square one". Na het vele eten (overigens vroeg mijn broertje me erna of ik was afgevallen :-D), vond ik het tijd om even licht te 'detoxen'. Dus, hup aan extra doses groente en fruit deze week, mi...

recept

Bij familie in Amerika smulden we  eerder van echt sticky cinnamon rolls. Heerlijke kaneelbroodjes met romige glazuur waar je je vingers bij aflikt. Gebaseerd op deze calorieënbom maakten we nu deze lichtere variant. Veel minder vet en plakkerig, maar minstens zo lekker! Het enige dat je nodig heb...

recept

  Pasen zit er weer op. Als het goed is heb je alle eieren gevonden om onaangename verrassingen later in het jaar te voorkomen.  Misschien ben je wel land en stad afgereisd voor verplichte familiebrunches of ben je nu aan het bijkomen van een overkill aan chocolade paaseitjes. Elk familie k...

recept

Jaaa, de Superfood Sunday is weer terug van weggeweest! Dit keer met een super ananas mousse recept. Of nouja, dit recept is zo simpel, dat ik het eigenlijk geen recept meer kan noemen... Deze ananas mousse maak je namelijk met slechts één ingrediënt: ananas. En verder heb je nodig: een blender o...

recept

Sinds we hier zijn komen wonen, vorig jaar juni, staat er een nieuw wafelijzer op zolder. Afgelopen weekend wilde ik hem eindelijk eens gebruiken voor een lekker weekend ontbijt. Eenmaal bezig ontdekte ik dat ik net te weinig bloem had. Een nood werd een deugd en zo hadden we chocolade wafels. Deze ...

recept

Met het heerlijke weer heb ik mijn eerste ijsje van dit jaar (een welverdiende 'tre bolli' met pistache, pure chocolade en witte chocolade/hazelnoot) al weer achter de kiezen. Wat ook goed past bij zomerse temperaturen zijn milkshakes. Mijn persoonlijke favoriet is natuurlijk chocolade ;-). Afgelope...

recept

Op Facebook zagen jullie vast de foto's van de high tea al voorbijkomen. Een van de dingen die ik speciaal hiervoor maakte, was deze ananas kokos cake. Een heerlijk luchtige kokos sponscake (biscuit) met een laagje ananasjam en een laag chocolade. Ik kwam op dit idee door een wedstrijd op de Faceboo...

recept

Scones kun je bij een high tea niet missen! Deze Engelse specialiteit wordt gegeten met 'clotted cream' en lemon curd of jam. Bij onze laatste high tea vonden de scones dan ook gretig aftrek. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat zijn ze echt verre van. Je hebt slechts enkele ingrediënten nod...

recept

Met de eerste zomerse dag van 2014 had ik wel zin in een salade. Maar na een lange dag had ik weinig zin om lang in de keuken te staan. Met deze super snelle versie van een Caesar salad ben je in minder dan 10 minuten klaar! En dat terwijl je een heerlijke salade op tafel tovert.

recept

Op zoek naar een makkelijk dessert dat ook nog eens goedkoop is? Met deze gepocheerde peren trek je echt volle zalen! En dat terwijl je er zo weinig voor hoeft te doen.

recept

In Anglosaksische landen wordt de lemon poppy seed muffin, oftewel citroen maanzaad muffin veel gegeten. Ik moet zeggen dat dit ook mijn favoriete muffin smaak is. (Ok, misschien op een gedeelde eerste plaats met chocolade muffins ;-)). Ik stuitte op two peas and their pod op een citroen maanzaad mu...

recept

Toen ik de basis voor dit recept las in The Guadian, zonder foto, werd ik getriggerd: een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis, zou dit nou lekker zijn? En dat was het! Het is een hele zachte schotel die wat doet denken aan aardappelpuree in laagjes met groenten ertussen. Perfect als j...

recept

Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekk...

recept

Een van mijn favoriete tentjes in Utrecht is Yoghurt Barn. In deze 'schuur' kun je diverse soorten yoghurt krijgen met exotische en vooral lekkere toppings. Wat ik altijd neem tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn is de hangop. Hangop is een dikke en milde yoghurt en wordt gemaakt van magere yoghurt...

recept

Zit je op de bank en krijg je ineens lekkere trek? Grijp dan naar deze gezondere chocolade truffels. Deze truffels worden gemaakt zonder suiker, althans zonder geraffineerde suikers. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers van dadels. Dit zorgt ervoor dat je wel energie krijgt, maar daarna geen sui...

recept

Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met szechuan pepers. Die pepers hebben een bijzondere smaak. Het zorgt namelijk voor een aangename tinteling op je tong. Probeer het maar! Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op...

recept

Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces....

recept

Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat...

recept

Deze sperziebonensalade naar recept van Ottolenghi is supermakkelijk! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bent in een paar minuutjes klaar. Het is het ideale bijgerecht bij je Midden-Oosterse maaltijd. Ik ben een flexitariër. Ja, echt. Minstens een paar keer in de week eten we complee...

recept

Ken je die mooie kue lapis cakes? Indonesische cake met dunne laagjes in verschillende kleuren. Kue lapis betekent dan ook letterlijk laagjes cake en is een gestoomde cake met kokossmaak. Deze kue lapis pudding maakte ik ter afsluiting van onze Indonesische maaltijd (rendang, gado-gado, witte rijst ...

recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...

recept

Deze traktaties zijn een kruising tussen gewone bonbons en pindarotsjes, maar dan gezond. Hoe dat kan? Er zitten maar 3 ingrediënten in: gepofte rijst, pindakaas en chocolade met 92% cacao. Zeer puur dus. Om zo gezond mogelijk bezig te zijn is het zaak dat je wel de juiste pindakaas uitkiest. Het l...