recept

Kennen jullie halloumi al? Het is een kaassoort die de laatste tijd erg in opkomst is. Je ziet dat hij vaak wordt gegrild, omdat het wat krokant wordt en niet smelt. In tegenstelling tot de meeste andere kazen. Ik vind het ziltige van de halloumi lekker samen gaan met de zoete bietjes en nectarines,...

recept

Nog net op tijd voor Pasen: het ultieme paasgerecht, advocaat. Je kent het vast wel, juist ja, van oma. In zo'n klein glaasje met een toefje slagroom. Vaak verraderlijk, want je proeft de alcohol soms amper ;-). Maar toch is de basis van advocaat echt brandewijn of soms jenever. Wanneer er 8% alcoho...

recept

Gin tonic is terug van nooit helemaal weggeweest. Het werd altijd al gedronken, maar dit voorjaar is het hipper dan hip. Bars n restaurants spelen erop in door veel soorten gin aan te bieden en je de mooiste creaties voor te schotelen. Ook wij experimenteerden met gin tonic en kwamen tot twee heerli...

recept

Hét perfecte recept voor je paasbrunch, maar alle andere dagen van het jaar is dit ook hartstikke lekker bij het ontbijt hoor ;-). Oeuf en cocotte is een Frans gerecht waarbij je de eieren in de oven au-bain marie kookt. Het gevolg is dat de eieren wel gaar worden, maar tegelijkertijd heerlijk zach...

recept

Voor mij was dit de perfecte pre-workout meal. De kip, kikkererwten en de noten zitten boordevol eiwitten die je nodig hebt om spiermassa op te bouwen. De dadels zorgen voor langzame suikers zodat je de gehele work-out energie hebt. En, dat heb je in mijn geval wel nodig, aangezien de crossfit lesse...

Kip met omeletreepjes en zoetzure saus

recept

Dit recept doet me een beetje denken aan foe yong hai: omelet, zoete saus en groenten. In deze variant zit ook nog kip. Het was voor ons dan ook een perfect pre-workoutmaaltje door de vele eiwitten (kip en omelet). Als ik het helemaal goed had willen doen, had ik gekozen voor zilvervliesrijst, maar ...

Geroosterde bloemkool met amandelen

recept

Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in het eten volgens de seizoenen. Deze maand is bijvoorbeeld dé maand voor bloemkool. Tijd dus voor weer een lekker en snel bloemkool gerecht. Door de bloemkool te roosteren blijft het lekker knapperig. De Oosterse marinade maakt het weer eens wat anders. Wij...

recept

Jeeej, de eerste lentedagen hebben hun intrede gedaan! Hebben jullie er ook zo van genoten? Als het eenmaal lente is, heb ik vaak zin in wat lichtere gerechten. Zoals bijvoorbeeld deze kabeljauw, avocadosalsa en gepofte zoete aardappel. Vaak wordt als topping sour cream gebruikt, maar ik gebruik als...

recept

Soms gooien we gewoon wat bij elkaar en ... hé, het blijkt reuze lekker! Zo ook deze keer. Jerome ging koken met restjes die we hadden. Zo hadden we nog twee visfilets in de vriezer liggen, een courgette en een rode peper. Het werd deze maaltijd met een beetje rijst. Want tja, dat hebben we ook alt...

recept

Ik kan eigenlijk geen genoeg krijgen van de keuken van Ottolenghi. Hij weet me telkens weer te verrassen met zijn heerlijke Midden-Oosterse getinte recepten. Dit keer een recept voor pompoen, geïnspireerd op zijn recept. Ik heb zijn recept iets vereenvoudigd zonder daarbij aan smaak te hoeven inlev...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.

recept

Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salad...

recept

Freekeh is groene, onrijpe tarwe die licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. Het leent zich zowel voor warme gerechten als voor koude gerechten zoals in een salade. Freekeh heeft een hoge voedingswaarde in ve...

recept

Een lekker alternatief voor de klassieke wraps: deze Koreaanse wraps, gemaakt van slabladeren. Dit betekent dat het gerecht glutenvrij én koolhydraatarm is. Bovenal is het hartstikke lekker, de kip zit boordevol smaak en de ingelegde groenten geven het net dat beetje extra. Normaal wordt de klassie...

recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed...

recept

'Taquitos' zijn letterlijk vertaald 'kleine' taco's' en bestaan uit tortillawraps die worden gevuld, opgerold en gebakken. Je kunt van alles als vulling nemen, populair is bijvoorbeeld gehakt. Deze taquitos zijn heerlijk licht en fris door het gebruik van zoete aardappel en limoen. Bovendien past de...

recept

Ik had freekeh al een aantal keer zien staan bij de supermarkt, maar het tot dusver nog niet gegeten. Totdat ik zelf een pakketje thuisgestuurd kreeg van zowel Artisan als Souq met hun freekeh. Freekeh is een tarweproduct en lijkt een beetje op couscous. In de Midden-Oosterse keuken wordt het veel g...

recept

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind h...

recept

Deze snack doet me denken aan de tijd dat ik jaarlijks mijn zomers in Beirut doorbracht. Elke keer als je ergens iets ging drinken of ergens ging eten, of je nou naar een restaurant of bar ging, werd dit geserveerd. Het werd samen met de borrelnootjes altijd op tafel gezet als borrelsnack. Als we da...

recept

Wisten jullie dat sinds ik het blog heb, ook Jerome het leuk vindt om af en toe te koken? Zelfs zo erg dat we volgende week een heuse Masterchef challenge tegen elkaar aangaan! We zullen tegen elkaar gaan strijden: ieder maken we een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en een semi-onafhankelijke ju...

recept

Dit idee kreeg ik van Devon. Of eigenlijk van zijn vriend die vol lof vertelde over de heerlijke stoofpeertjes die Devon maakt met Coebergh. Mijn interesse was gewekt, dus ik besloot dit ook eens te proberen. Ik werd blij verrast, want de peertjes worden er superlekker van! Zoet, fruitig en door het...

recept

Vandaag een heerlijk dessert met kiwi dat glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, eivrij en vegan is! Wat zit er dan wel in, hoor ik je denken? Heel simpel: kiwi, dikke kokosmelk (kokosroom) en een limoen. Zo makkelijk kan het echt zijn!

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Over het boek Easy Gourmet, van de Canadese foodblogger Stephanie Le vertel ik jullie deze week meer. Ik houd jullie dan ook tot dan in spanning wat ik precies van het boek vind en wat je ervan kunt verwachten ;-). Eén van de recepten uit het boek is deze zoetzure Vietnamese kip. Extra leuk dat het...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Ik ben geen fan van de Hollandse pot, behalve zuurkool. Dat vind ik echt heerlijk! Ik krijg altijd zo'n heerlijk gevoel van nostalgie, omdat mijn opa vroeger vaak zuurkool maakte als we daar gingen eten. Verder aten we het thuis nooit, dus bleef het extra 'speciaal' voor mij. Vorig jaar maakte ik ee...

recept

Deze zomer maakte ik zelf voor het eerst tofu klaar en dat was eigenlijk makkelijker dan ik dacht. En smakelijker! We eten minstens twee keer in de week vegetarisch en mis ik het op die dagen helemaal niet. Dat komt omdat er zoveel lekkere vegetarische alternatieven zijn. Dit tofu recept uit Vietnam...

recept

Ook vandaag zit er weer een licht Canadese twist aan mijn recept. We zijn inmiddels een week terug, maar ik ben nog steeds niet helemaal bekomen van de jetlag. Omdat we allemaal lekkere dingen mee terug hadden genomen (bagels, cheddar kaas etc.), waan ik me af en toe nog in Canada. Normaal probeer i...

recept

De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten. Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen ...

recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt...

recept

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een l...