recept

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat erv...

recept

De perks van het zijn van een foodblogger, soms krijg je hele leuke dingen opgestuurd. Zo kreeg ik vorige week een mooi glutenvrij pakket met o.a. de glutenvrije soba noodles van King Soba. Het leuke is dat ik ze in maar liefst 5 smaken kreeg, o.a. pompoen-gember en deze zoete aardappel-boekweit noo...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Sinds ik de pita broodjes van Nina's Bakery ontdekte bij Elize vorig jaar, wil ik niet anders meer. Elke keer als we naar de groothandel gaan, sla ik de broodjes in :-). Vaak eet ik ze in het weekend als lunch met zelfgemaakte tonijnsalade en cheddar kaas die ik even onder de grill leg (tuna melt). ...

recept

In Amerika zijn 'chicken waffles' echt een ding: wafels met gefrituurde kip die je vaak als een soort hamburger eet. Het klinkt misschien als een hele vreemde combi, maar zelf ben ik dol op de combinatie van zoet en hartig, dus ben ik hier zeker voor te porren! De lichtzoete wafels bedekte ik met ge...

recept

Soms heb je gewoon zin in een goede, ouderwetse hutspot. Om hem een iets moderner jasje te geven, maakte ik er lekkere gehaktballen Italiaanse stijl bij, met Italiaanse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas. En, zoals dat hoort bij een stamppot: een kuiltje met jus! Wil je een minder traditionele h...

recept

Ik begin eindelijk weer een beetje in mijn flow te komen! De verbouwing is nog steeds niet helemaal achter de rus, maar ik heb inmiddels weer meer zin en energie om nieuwe gerechten te bedenken én uit te werken. Overigens wil dit niet zeggen dat we de afgelopen maanden niet goed hebben gegeten, ik ...

recept

De laatste tijd staan er geregeld gerechten met wraps op tafel, van de Mexicaanse lasagne en 'gewone' wraps tot aan burritos. Het leuke van koken met wraps is dat je ze echt met van alles kunt vullen. Ik kijk dan ook vaak even wat er in de kast ligt en dat kan ik vaak wel verwerken in het gerecht. D...

recept

Hebben jullie mijn sesam kip al eens geprobeerd? Als je die lekker vond, moet je zeker deze zoetzure kip proberen. Een variant op deze sesam kip. In de zoetzure kip vind je het zoete van de honing en de mango en het zure van de azijn en ketchup. Een fijne doordeweekse maaltijd die je in minder dan e...

recept

Een van mijn 'go to' recepten toen ik net kon koken was risotto. Op de een of andere manier was het een beetje naar de achtergrond verdwenen en had ik al heel lang geen risotto meer gemaakt. Toen ik in mijn kast een restje risottorijst vond en in de vriezer doperwten en garnalen was 1 en 1 2. Door h...

recept

Ik heb even opgezocht waarom een buddha bowl een buddha bowl heet en ik heb een hele plausibele verklaring gevonden: de kom zit zo vol dat het doet denken een aan dikke buddha buik. True story, aldus Urban Dictionary. Ik heb ook een andere theorie gevonden, namelijk dat dit al door boeddhistische mo...

recept

Een tijdje terug viel het boek 'Pasta' op mijn deurmat, een boek met de lekkerste pasta recepten van Spaghetteria. Over Spaghetteria schreef ik al eerder. Ik vind het een tof concept en kom regelmatig bij de vestiging in Utrecht. Des te leuker dat ze nu een boek hebben uitgebracht met hun favorieten...

recept

Deze soep doet heel luxe aan, maar is toch wel erg makkelijk maken. Het voordeel van de garnalen die ik gebruikte, is dat ze in de diepvries lekker lang houdbaar zijn. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in je vriezer te bewaren. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de gar...

recept

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik houd er steeds meer van om met de seizoenen te eten. Elk seizoen brengt wel iets lekkers qua groente en fruit en zo ook dit seizoen. Rode kool en zuurkool, op beiden ben ik gek! Zuurkool is alleen niet favoriet bij Jerôme, dus helaas komt het niet heel vaak...

recept

Als ik denk aan Italiaans eten, denk ik aan pasta's, pizza's, ijsjes, gnocchi en vakantie. Wat mij betreft was een van de beste foodie reisbestemmingen waar we zijn geweest Rome, maar ook in bijvoorbeeld Toscane en Sicilië hebben we ontzettend lekker gegeten. Vaak met een lekker glas wijn erbij voo...

recept

Gesponsord - Abonnementen zijn er op food gebied steeds meer. Je kunt een abo nemen voor de dagelijkse boodschappen, voor bijzondere lekkernijen, maar ook voor bijvoorbeeld bier. Beer in a Box is een concept voor iedereen die van bier houdt én graag nieuwe dingen ontdekt. 'De Beer' selecteert elke ...

recept

Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen! Zonder pakjes en zakjes Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt ...

recept

Een van de meest klassieke combinaties met broccoli is toch wel die met zalm. En wat past er dan weer heel goed bij zalm? Juist ja, avocado! Deze 3 toppers gebruikten wij in een lekkere soba noodle bowl, samen met soba noodles en een fijne Japanse dressing. Soba noodles bevatten als hoofdbestanddeel...

recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

Dit is echt een 'gouwe ouwe'. Ik denk dat ik dit recept al sinds mijn studententijd maak. Niet gek, want het is superlekker, voedzaam en vooral ook snel te maken. Kun je geloven dat je in een kwartier tijd zo'n lekker pastaatje op tafel hebt? Zelf gebruik ik meestal volkoren pasta, omdat dit meer vo...

recept

Het is herfst en dat is bij uitstek paddenstoelen tijd! Paddenstoelen en wijn zijn een gouden en beproefde combi die ik ook in dit gerecht verwerkte. De rode wijn zorgt voor extra diepte en gaat goed samen met de paddenstoelen én de lamsworstjes. Het omhulsel haalde ik van de lamsworstjes om het zo...

recept

Gado gado at ik, in ieder geval bewust, voor de eerste keer enkele jaren terug op Bali. Tijdens ons verblijf daar in een heerlijke B&B in Jimbaran deden we een kookcursus waarbij we 's ochtends vroeg naar de markt gingen en daarna een complete rijsttafel kookten. Ik deelde al eerder de rendang e...

recept

Wat is jouw favoriete stamppot? Binnenkort deel ik hier mijn favorieten! Vooral als de dagen korter en kouder worden, vind ik het lekker om zo af en toe eens een stamppotje te eten. Vaak kun je ze in één pan maken en zijn ze eenvoudig te maken. Ideaal! Zo ook deze stamppot met pompoen en zuurkool....

recept

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ...

recept

Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de...

recept

Hier zijn we tomaten grootverbruikers en tomaten zijn dan ook een van onze favoriete groentesoorten (of is het toch fruit?). In een frisse salsa, een lekkere tomatensalade als bijgerecht, een tomatensoep, of een pasta. Tomaat is erg veelzijdig. Dit keer gingen we voor de tomaat in de hoofdrol. De dr...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

Elke maand krijg ik een box met verse groente van Love My Salad. Een leuke verrassing elke maand, want ik weet nooit wat erin zit. Wel zijn het altijd bijzondere groentesoorten én groenten die in het seizoen zijn. Deze maand zat er onder andere een mooie romanesco in. Misschien heb je ze weleens ge...

recept

De dagen worden weer wat korter, dus hier komt er weer wat vaker een soepje op tafel. Mosterdsoep is een klassieke oud-Hollandse soep die je heel makkelijk ook zelf thuis kunt maken. Deze lekkere mosterdsoep maakte ik zelf voor het eerst en het was meteen een groot succes. Twee soorten mosterd Doo...

recept

De eerste officiële herfstdag is aangebroken! Hopelijk kunnen we nog even genieten van het zomerweer, maar meterologisch gezien is het vandaag de start van de herfst. Daarom een herfst recept wat toch nog lekker fris is: een herfstige salade met slechts een paar ingrediënten. Druiven en (blauwe) k...

recept

Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, ...

recept

De hele stad heb ik afgezocht naar volkoren wraps, omdat dat een gezonder alternatief is voor witte wraps. Uiteindelijk vond ik ze bij PLUS, dus ik nam maar meteen een extra voorraadje mee. De 'tartaarsaus' past geweldig goed bij de vis en is uiteraard veel gezonder dan de variant die je kant-en-kla...

recept

Ik heb zo mijn favorieten, qua ingrediënten, maar ook qua servies. Deze glazen schaal lag dan ook al maanden ongebruikt in de kast. Dat terwijl ik hem wel mooi vond, maar op de een of andere manier lenen de gerechten er zich vaak niet voor. Ik kan je vertellen dat deze salade zich er uitermate goed...

recept

Lekker kan soms zo makkelijk zijn! Kip wordt het 'meest veelzijdige stukje vlees' genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt er heel veel mee! Kip is dan ook een van de populairste vleessoorten. Ook hier in huis staat er regelmatig kip op tafel. Je kunt met kipmarinades zo lekker variëren. Ik gin...

recept

De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om da...