recept

Ananas en kokos is zo'n klassieke combinatie waarvan je vantevoren al weet: "mmm, dit gaat heel lekker worden.". Vandaag een lekker licht gerecht, boordevol (verborgen) groenten en koolhydraatarm. Bloemkoolrijst is een fijn alternatief voor rijst om eens te proberen. Van de bloemkoolroosjes maak je,...

recept

Panzanella is een Italiaans gerecht wat traditioneel gemaakt wordt met oud brood. Het was namelijk een perfecte manier om oud brood op te maken. Door deze te doordrenken in olijfolie smaakte het brood meteen niet meer oud. Dit recept kun je dus perfect met ciabatta maken wat al een paar dagen ligt o...

recept

Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe werkweek! Bij veel mensen betekent maandag ook: 'meatless Monday' oftewel een dag zonder vlees. Ik probeer dan ook vaak om op maandag een lekker vega recept te delen. Vandaag is dat de knapperige tofu bowl! Een lekker kommetje met een laagje zilvervlies...

recept

Ik maakte al eerder 'echte' gazpacho en een gele variant. Dat is niet alles, want je kunt ook een lekkere groene gazpacho maken. Lekker fris door de komkommers, munt en limoen en toch een betje pit door de jalapeño pepers. Snijd wel de zaadlijsten uit de jalapeño peper weg, anders wordt het wel é...

recept

Soms zijn mensen verbaasd als de horen dat ik doordeweeks ook maar 20 minuten in de keuken sta voor het diner. Echt hoor! Ik vind het juist leuk om te laten zien dat een lekker en vers gerecht niet moeilijk is en al helemaal niet lang hoeft te duren. Neem nou dit gerecht. 6 ingrediënten en max 1 kw...

recept

Vorige week kreeg ik een Verse Oogst box vol prachtige groenten om eens te proberen. Alles uit het seizoen en zo veel mogelijk uit Nederland. Niet ontoevallig voor het grootste gedeelte groenten die ik eerder die week zelf ook kocht. Er zaten o.a. 4 mooie zoete puntpaprika's in waar ik een gerooster...

recept

Hot dogs zijn onlosmakelijk verbonden met zomer en zon. Er zijn een aantal klassiekers. De gewone hot dog met mosterd en ketchup, de hot dog met zuurkool en de hotdog met ui bijvoorbeeld. Deze hot dog heeft een Mexicaans tintje en is daarmee nog zonniger en zomerser. Perfect voor die weekenddagen wa...

recept

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

recept

Deze heerlijke burger is net wat anders dan anders. Ten eerste wordt deze gemaakt met kip. Samen met de feta en kruiden is dat een fantstische combinatie. Niet alleen op je broodje, maar ook bij bijvoorbeeld een salade. Ik at hem de volgende dag op werk met een groene salade en dat was wederom smull...

recept

Dit gerecht met gestoomde zalm en paksoi is een van de lekkerste dingen die we de afgelopen tijd aten. En... het is ook nog eens supersimpel. In 20 minuten staat het op tafel, waarvan het 15 minuten in de oven staat en je er dus effectief maar 5 minuten mee bezig bent. Relaxed hè? Extra bonus: het ...

recept

Voordat we op huwelijksreis gingen liepen we op een zaterdag gezellig door Utrecht en kwamen we uit op de Swan Market op het Vredenburg. Daar aten we de meest heerlijke gözleme bij een foodtruck. Gözleme zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Dat kan een vulling ...

recept

Zoals je al kon lezen ben ik weer helemaal into de Midden-Oosterse keuken. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor deze keuken en een van mijn favorieten is dan ook Ottolenghi. Geweldig hoe zij de Midden-Oosterse keuken weer op de kaart hebben gezet! Hummus is heel gemakkelijk te maken. Tenminste...

recept

Het heeft even geduurd om weer eens iets voor jullie te maken. Heb hier ook wel even op gezeten om het leuk en lekker voor jullie te maken. Bij mij op het werk zijn we de laatste tijd namelijk erg aan het  experimenteren met vegetarische gerechten. Het is een hele kunst om daar dan ook iets lekk...

recept

Een tijdje geleden aten we bij Libanees restaurant Maz Mez in Amsterdam-West met heerlijke, authentieke Libanese gerechten. Onze liefde voor Midden-Oosters eten werd weer helemaal aangewakkerd. Je zult de komende weken dan ook een aantal lekkere Libanese gerechten tegenkomen op de blog. Om te beginn...

recept

Deze mediterraanse pasta zit bomvol smaak en maak je in een handomdraai klaar. Omdat ik graag eens een andere vorm pasta wilde, heb ik deze keer voor extra grote schelpen gekozen. Deze matchen goed bij de sardines! Tuurlijk kun je ook andere pastavormen zoals de populaire spaghetti, macaroni of penn...

recept

East meets west in deze fijne zalm taco's. Taco's en wraps ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken, maar vandaag hebben ze wel een heel Aziatisch jasje gekregen. Door Jamie Oliver geïnspireerd maakte ik deze zalm met five spice poeder, een frisse salsa en een pindasaus. De five spice poeder word...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van de Mexicaanse keuken! Geregeld staat er hier een Mexicaans gerecht op tafel en waarom ook niet? Het zijn vaak heerlijke gerechten met de kenmerkende smaken van limoen, koriander en avocado. Een paar van mijn persoonlijke favorieten dus :-). Het gerecht lijkt op ee...

recept

Deze plaattaart kun je eten als hoofdgerecht of snijd ze in kleinere stukken als aperitiefje! Door de courgette eerst te grillen en de topping pas naderhand op de plaattaart te verdelen, krijg je maximale smaak. Ik gebruikte kant-en-klaar deeg uit het koelschap van de supermarkt, maar je kunt het oo...

recept

Gesponsord - een paar weken geleden vertelde ik jullie al over de nieuwe pastasauzen en curry's van AH. Deze sauzen zijn gemaakt op basis van groenten en daar zijn slechts kruiden en specerijen aan toegevoegd. Geen gekke ingrediënten dus! En dat is fijn, want dat betekent dat je maaltijd niet allee...

recept

De lente begint nu lekker door te komen met al een paar heerlijke dagen achter de rug waarin we gewoon buiten konden lunchen en zonder jas naar buiten konden. Daar wordt iedereen toch blij van? Natuurlijk hebben we deze winter geluk gehad met hele milde temperaturen en weersomstandigheden, maar toch...

recept

Gesponsord - zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten houd ik van eten en maak ik het liefste zo veel mogelijk zelf. Tegelijkertijd zijn er soms momenten dat het zo druk is dat je echt bijna geen tijd hebt om iets op tafel te zetten, laat staan dat je zelf 'van scratch' moet koken. Dan is het fijn...

recept

De bloemkool pizza stond al een tijdje op het lijstje om te maken. Nu ze de bloemkoolbodems zelfs in de supermarkt verkopen moesten we we toch echt eens een keer aan geloven! Dit keer ging Jerôme weer aan de slag met het recept en maakte hij zijn eigen bloemkool pizza. Voor als je je afvraagt wat e...

recept

Het blijft een hit, de eenpansgerechten. Ten minste, hoewel ik houd van uitgebreid koken op z'n tijd, vind ik doordeweeks vaak een makkelijke maaltijd het beste. Zo'n lekker gerecht waarbij je niet te veel tijd kwijt bent, niet te veel rommel hebt, lekker veel voedingsstoffen binnen krijgt en wat ui...

recept

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat erv...

recept

De perks van het zijn van een foodblogger, soms krijg je hele leuke dingen opgestuurd. Zo kreeg ik vorige week een mooi glutenvrij pakket met o.a. de glutenvrije soba noodles van King Soba. Het leuke is dat ik ze in maar liefst 5 smaken kreeg, o.a. pompoen-gember en deze zoete aardappel-boekweit noo...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Sinds ik de pita broodjes van Nina's Bakery ontdekte bij Elize vorig jaar, wil ik niet anders meer. Elke keer als we naar de groothandel gaan, sla ik de broodjes in :-). Vaak eet ik ze in het weekend als lunch met zelfgemaakte tonijnsalade en cheddar kaas die ik even onder de grill leg (tuna melt). ...

recept

In Amerika zijn 'chicken waffles' echt een ding: wafels met gefrituurde kip die je vaak als een soort hamburger eet. Het klinkt misschien als een hele vreemde combi, maar zelf ben ik dol op de combinatie van zoet en hartig, dus ben ik hier zeker voor te porren! De lichtzoete wafels bedekte ik met ge...

recept

Soms heb je gewoon zin in een goede, ouderwetse hutspot. Om hem een iets moderner jasje te geven, maakte ik er lekkere gehaktballen Italiaanse stijl bij, met Italiaanse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas. En, zoals dat hoort bij een stamppot: een kuiltje met jus! Wil je een minder traditionele h...

recept

Ik begin eindelijk weer een beetje in mijn flow te komen! De verbouwing is nog steeds niet helemaal achter de rus, maar ik heb inmiddels weer meer zin en energie om nieuwe gerechten te bedenken én uit te werken. Overigens wil dit niet zeggen dat we de afgelopen maanden niet goed hebben gegeten, ik ...

recept

De laatste tijd staan er geregeld gerechten met wraps op tafel, van de Mexicaanse lasagne en 'gewone' wraps tot aan burritos. Het leuke van koken met wraps is dat je ze echt met van alles kunt vullen. Ik kijk dan ook vaak even wat er in de kast ligt en dat kan ik vaak wel verwerken in het gerecht. D...

recept

Hebben jullie mijn sesam kip al eens geprobeerd? Als je die lekker vond, moet je zeker deze zoetzure kip proberen. Een variant op deze sesam kip. In de zoetzure kip vind je het zoete van de honing en de mango en het zure van de azijn en ketchup. Een fijne doordeweekse maaltijd die je in minder dan e...

recept

Een van mijn 'go to' recepten toen ik net kon koken was risotto. Op de een of andere manier was het een beetje naar de achtergrond verdwenen en had ik al heel lang geen risotto meer gemaakt. Toen ik in mijn kast een restje risottorijst vond en in de vriezer doperwten en garnalen was 1 en 1 2. Door h...

recept

Ik heb even opgezocht waarom een buddha bowl een buddha bowl heet en ik heb een hele plausibele verklaring gevonden: de kom zit zo vol dat het doet denken een aan dikke buddha buik. True story, aldus Urban Dictionary. Ik heb ook een andere theorie gevonden, namelijk dat dit al door boeddhistische mo...