recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Flammkuchen is eigenlijk helemaal niet seizoensgebonden. In de winter eet je het wellicht weleens op wintersport, maar het is ook een heel licht en zomers gerecht. Deze flammkuchen met zalm bijvoorbeeld vind ik echt wel bij deze tijd van het jaar passen. Uiteraard kun je ze net beleggen hoe je zelf ...

recept

Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste...

recept

Toen ik op de Amerikaanse site Skinny Taste Korean Rice bowls zag, wist ik meteen dat ik hier ook een variant op wilde maken. Het is namelijk een erg eenvoudig idee wat me ook nog eens lekker leek! Het idee is dat je eigenlijk gewoon alles in één kom ('bowl' dus) serveert. De rijst kook je en het ...

recept

Vandaag niet alleen een leuk recept, maar ook een filmpje. Het recept hebben we uitgeschreven, maar ik laat je in de video ook stap-voor-stap zien hoe je kreeft bereidt. We hadden nog nooit eerder kreeft gemaakt, maar nadat we bij de groothandel mooie kreeften zagen, besloot ik om de poging eens te ...

recept

Vorige week kwam de nieuwe Schijf van Vijf uit. In hoeverre zijn jullie daar mee bezig? Ikzelf vind het belangrijk om bewust te eten en dat betekent niet perse altijd übergezond, maar het draait wel allemaal om de juiste balans. Vaak gezond en soms iets minder. Want ook dat vind ik in een bewuste l...

recept

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) ...

recept

Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!

recept

Een tijdje geleden viel er een boek op mijn deurmat met de gezellige titel "Modern Caribbean Flavors". Helmi Smeulders verruilde regenachtig Nederland voor zonnig Curacao en hing daar al snel haar toga aan de wilgen om zich vol op food te storten met onder meer het blog Caribbean Spice Girl. Leuk, e...

recept

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je ...

recept

Normaal verwijst een tarte tatin (het is dus geen tarte tartin, maar tarte tatin) naar een "appeltaart op zijn kop". Je bakt en karameliseert de appels eerst op het vuur en dekt het vervolgens af met bladerdeeg om het in de oven af te bakken. En dan, op het einde, keer je de taart om zodat het deeg ...

recept

Ik fiets elke dag, als ik van werk naar huis fiets, langs een 'kip-aan-het-spit-winkel'. En al een aantal keer was ik in de verleiding om dan zo'n kip van het spit te kopen. Van die lekker sappige ip met een heel krokant vel, heerlijk. Op een gegeven moment moest ik er dan ook aan toegeven en kocht ...

recept

Wist je dat je met kip ook heel lekkere gehaktballen kunt maken? Ze zijn heerlijk zacht en passen perfect bij dit spaghetti gerecht met aubergine. Je kunt het gehakt kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het uiteraard ook zelf vers malen tot een gehakt. Ik ben ook heel benieuwd naar jul...

recept

Ook ik kon niet altijd koken. Als ik denk aan foeyonghai, dan denk ik meteen aan die keer dat ik net op kamers woonde. Er kwam een vriendin langs die vegetariër was, dus besloot ik foeyonghai te maken. Nouja, maken.... ik kocht een pak Wereldgerechten bij de supermarkt en de bijbehorende ingrediën...

recept

Als je een razendsnel én lekker gerechtje zoekt, ben je hier aan het goede adres! Deze wraps zijn namelijk supermakkelijk om te maken: je maakt de groentesalsa klaar, bakt een biefstukje, snijdt deze in reepjes en klaas is kees. En wil je zelf wraps maken? Dat is veel makkelijker dan je misschien d...

recept

Comfort food. Dat is toch wel wat wontonsoep is. Dus toen ik me even niet zo fit voelde, besloten we een wontonsoep te maken. De bouillon houd je redelijk simpel, want de wontons geven het de smaak. Je kunt veel verschillende vullingen kiezen. Zo zijn dumplings gevuld met varkensvlees en/of garnalen...

recept

'Bowls' zijn hip. Hadden we eerst de sushi bowl, was er daarna de smoothie bowl. En dan nu de volgende 'bowl: de 'pizza bowl'. Wat is het? Een bowl is niets meer dan een kommetje. Dat ziet er leuk uit en is vaak makkelijker te maken. In het geval van de pizza bowl is het een kom (of ronde schaal) di...

recept

Shakshuka is een heerlijk Midden-Oosters groentegerecht. De vegan variant erop vind je al op de site, maar ik wilde graag nog een variatie met jullie delen. De groene shakshuka oftewel shakshuka met spinazie. Deze groene variant maak je met onder andere verse spinazie, eieren en feta kaas. In tegens...

recept

Bietensoep stond al een paar weken op mijn lijstje aangezien ik het al een paar keer voorbij zag komen. In Litouwen, waar ik een half jaar al student woonde, stond er dagelijks een 'borsjt'-achtig bietensoep op het menu. Op roze soep, zoals we hem altijd noemde. Op dat moment vond ik roze soep er ni...

recept

Deze kip is geïnspireerd op kip van het spit. Althans, de kruiden die men op kip van het spit gebruikt. Als ik van werk naar huis fiets, kom ik altijd langs een kip-van-het-spit winkel en dan ben ik weleens in de verleiding om er een mee naar huis te nemen. Maar, dacht i hoe leuk is het eigenlijk o...

recept

Ziet het er niet enig uit? Vrolijk roze zalm met van die schattige kleine kwarteleitjes. Zalm gemarineerd in biet is iets wat ik de laatste tijd wel vaker zie. Het ziet er én leuk uit én het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Het maakt je zalm net even wat zoeter! Het beste kun je de zalm al de ...

recept

Wat is de eerste soep waar je aan denkt als je denkt aan 'soep'? De kans is groot dat het tomatensoep is (en nee, niet alleen omdat je door de titel al een beetje werd geprimed ;-)). Tomatensoep is hartstikke bekend en iedereen heeft er wel zijn eigen versie van. Maar wist je dat het heel erg lekker...

recept

Doordeweeks moeten eten vooral snel zijn! Dat is in de meeste huishoudens zo en ook hier, ondanks dat ik foodblogger ben, is dat niet anders. Werk, sporten, andere activiteiten. Doordeweeks is er vaak niet de tijd (en de puf!) om uitgebreid in de keuken te staan. En wat maak je dan? Wat we vaak lekk...

recept

Het meeste werk zit bij deze taart in het 'knutselen'. Oftewel de groenten in spiraalvorm plaatsen. Moeilijk is het zeker niet! En als je ziet wat een prachtig resultaat je ermee krijgt, is het zeker de moeite waard. Het laagje ricotta zorgt voor een lekker smaakelement, maar zorgt er ook voor dat j...

recept

Af en toe vinden we het heerlijk om in de groothandel te lopen. Je kunt er vaak hele bijzondere dingen kopen, die je bij je plaatselijke supermarkt wat lastiger kunt krijgen. Zo kochten we laatst kreeften waarover ik je binnenkort sowieso meer over vertel (en een filmpje laat zien!). Daarnaast kocht...

recept

Kennen jullie de filmpjes van Tasty al? Vast wel. Deze Facebookpagina is mateloos populair en ook ik kijk vaak gebiologeerd naar de filmpjes. Bij de Hasselback kip bleef ik net iets langer hangen. De hasselback aardappel kende ik al, maar wat een leuk idee om dat ook met een stukje kipfilet te doen!...

recept

Ik begin steeds beter te letten op de seizoenen en dan met name, het koken met de seizoenen. Nu het winter is betekent dat onder andere knolselderij. Deze grote knol smaakt naar selderij en kun je op verschillende manieren gebruiken. Knolselderij is heerlijk veelzijdig. Ik gebruikte een stuk voor ee...

recept

Wie het blog vaker leest, zag het al: afgelopen week ontving ik een prachtig pakket vol Italiaanse goodies van Amesi. Amesi is een webshop vol Siciliaanse producten en ze stuurden mij een aantal van hun beste producten op om te testen. Pasta's, truffelolie, tapenade, noga, chocolade, honing met truf...

recept

Er zijn weinig dingen die ik niet lust, maar als ik dan toch iets moet noemen: spruitjes. Al van jongs af aan vind ik spruitjes echt niet lekker en kreeg ik ze alleen binnen als ik ze bedolf onder een dikke laag appelmoes. Toch wilde ik graag de uitdaging aan. Zou er niet een manier zijn dat ik spru...

recept

Zo'n 8 jaar geleden was ik op de Filipijnen. Als je nog een mooie reisbestemming zoekt,  kan ik je die zeker aanraden. Want naast prachtige natuur, vriendelijke mensen en lekker weer, is ook het eten nog eens heel lekker. Toegeven, sommige gerechten waren wel erg gek en ook het live slachten van de...

recept

Ik heb soms momenten in de keuken dat ik denk: "Wat moeten we vandaag nou weer eten". Gelukkig helpt Judith mij meestal een eind op weg, maar stond er laatst alleen voor. Al zoekende door de koelkast kwam ik veelal rood gekleurde groenten tegen; dit Ravioli Rosso recept was geboren! Super snel te ma...

recept

Na een tijdje van afwezigheid is 'ie weer terug: de rubriek 'recepten van oma'. Op Facebook vroeg ik jullie of deze rubriek moest terugkomen en al snel werd het antwoord me wel duidelijk. Het recept voor advocaat van Esther's oma is één van de best gelezen recepten van vorig jaar en ik hoop ook di...

recept

Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om b...

recept

Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken ...