recept

Ik kan enorm genieten van gerechten die zó lekker zijn, dat je haast niet gelooft dat het nog gezond is ook! Deze Mexicaanse kip tostada's horen in dat lijstje. Nou ja, redelijk gezond. Dit recept is staat bol van de shortcuts, maar maakt het nog geen gerecht om over te slaan. Want eerlijk is eerli...

recept

Sommige groentes zien er zo prachtig uit. Zo kocht ik op de markt verse bietjes. Mijn initiële project waarvoor ik ze eigenlijk nodig had mislukte, maar gelukkig had ik nog bieten over. Eerst ging ik voor een fijn sapje met wortel en gember en daarna wilde ik nog meer met biet maken. In eerste inst...

recept

Met het overzetten van de website in het nieuwe design viel het me op dat er nog niet zo veel Caribische recepten op het blog staan. En dat terwijl juist ik die wel zou moeten hebben! De jerk chicken is dan ook iets wat ik al van jongs af aan eet. De Madame Jeannette peper (of zoals deze in Guyana t...

recept

De Italiaanse keuken is nog altijd een van mijn favorieten. Een goede pasta, een heerlijke zelfgemaakte pizza, een romige risotto of bijvoorbeeld gnocchi! Misschien eet je deze aardappelkussentjes weleens met pesto of iets dergelijks? Vandaag een Venetiaans recept voor gnocchi, met krab en een heerl...

recept

Dit recept voor Thaise groene curry zit al zo lang in mijn repertoire dat het gek is dat ik hem niet eerder heb uitgewerkt. Misschien juist wel daarom. Voor mij is dit recept namelijk zo gewoon, dat ik er niet meer bij nadenk en dus ook vergeet om hem uit te werken. De vorige keer hadden we een mooi...

recept

Wie weleens is gaan wintersporten in Oostenrijk kent de 'Kaiserschmarren' wel. Deze gescheurde luchtige pannenkoekjes eet je voor het ontbijt. Het geheim van de luchtigheid zit hem in de eiwitten die je eerst stijf klopt. Door de Kaiserschmarren heen zitten rozijnen en vaak wordt deze geserveerd met...

recept

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor ...

recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je!...

recept

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar ik wil toch een gezonde maaltijd op tafel toveren, komt er nogal een soepje op tafel te staan. Een van mijn favorieten is de broccolisoep. Het voordeel van de broccolisoep is dat het lekker makkelijk is en mega gezond. Via Bloglovin zag ik een recept ...

recept

Kip in paddenstoelen roomsaus is natuurlijk wel een beetje een klassieker en mag hier dus niet ontbreken. Ik ging voor kip in paddenstoelen roomsaus met aardappelpuree, maar het is ook erg lekker met pasta of rijst bijvoorbeeld. Kip en paddenstoelen gaan hartstikke goed samen, dat bewijst dit gerech...

recept

Eindelijk weer een Scandinavisch gerechtje. Een paar weken geleden ontdekte ik in het centrum van Utrecht Carla's Conditorie. Inmiddels ben ik er al eens terug geweest, zo'n fan was ik er van. Ze hadden er niet alleen heerlijke zelfgemaakte zoetigheden, maar ook tunnbrod met klassiek Zweeds beleg zo...

recept

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van...

recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

recept

Risotto is een oude klassieker. Hier op het blog vond je er dan ook al een aantal recepten voor. Voor bietenrisotto, maar ook voor pompoen paddenstoelen risotto. Risotto maak je normaal met bijvoorbeeld arborio rijst. Dit keer besloot ik het anders te doen en maakte ik risotto met riso, ook wel beke...

recept

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al ee...

recept

Op Myfoodblog.nl doen ovenschotel het altijd erg goed. Ik snap dat wel, want is is vaak lekker makkelijk en in de tijd dat je eten in de oven staat, kun je eventjes wat anders doen. De shepherd's pie is een klassieke Engelse ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Met deze variant krijg je ook de ...

recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De ...

recept

Toen ik net zelf kookte at ik eigenlijk nooit stamppotten, maar toch heb ik ze weer herontdekt! Zo maakte ik een paar weken terug een lekkere bietenstamppot en volgt nu dus een zoete aardappel stamppot met prei. Zoals je misschien al hebt gezien ben ik een groot fan van zoete aardappel. Gezonder dan...

recept

Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik op Bon appetit voorbij zag komen. Deze lauwwarme salade doet het goed als diner, maar ook als lunch. Ik nam de leftovers de volgende dag mee naar werk en smulde er gewoon nog een keer van :-). Udon noodles zijn trouwens dikke noodles die je bij de gr...

recept

Dat december feestmaand is, weet iedereen. Maar er is meer dan Sinterklaas en Kerst. Bijvoorbeeld Chanoeka, het Joodse Lichtenfeest. Omdat de Joodse jaartelling anders werkt dan de westerse kalender, valt het ergens in december, maar niet op een vaste dag of dagen. Dit jaar valt het vroeg, maar het ...

recept

Als je eenmaal deze gepofte zoete aardappel hebt geproefd, ben je overstag! Dit mega gezonde recept is lekker, voedzaam en makkelijk te maken! Heb je restjes over? Dan smaakt het de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch, ook nog prima! Ik schreef al eerder over de gezondheidsvoordelen van zoete aarda...

recept

Een tijdje terug aten Jerôme en ik bij Badhu, een Midden-Oosters restaurant in Utrecht waar je heel lekker 'mezze' kunt eten. Oftewel Midden-Oosterse 'tapas'. Een van de gerechten was een gemarineerde zalm met taboule. Aangezien we hier beiden zo van hebben gesmuld, moest ik die wel thuis namaken! ...

recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerook...

recept

Zelf vind ik het leuk om van over de hele wereld gerechten te maken. Ook van keukens die misschien iets minder bekend zijn. Want iedereen kent wel de Chinese keuken, Thaise keuken en de Japanse keuken, maar ben je ook al bekend met de Koreaanse keuken? Deze beef bulgogi is een typisch Koreaans gerec...

recept

Een van mijn favoriete recepten is de kip tandoori. Dit gerecht is zooo makkelijk. Ik meng altijd meteen een flinke pot met kruiden zodat ik weer even vooruit kan. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het hartstikke lang goed houden. De tandoori is lekker om zo met rijst of naan brood te eten of kun...

recept

Sommige ingrediënten wil je alleen al gebruiken vanwege de naam. Tenminste, ik heb dat. Met bimi bijvoorbeeld. Op de een of andere manier klinkt het al gezellig. In het Engels noemt men het vaak 'broccolini' en dat is niet gek, want het heeft veel weg van broccoli. Het is dan ook goed geschikt voor...

recept

Misschien hebben jullie gisteren wel gelezen over mijn bezoek aan Salsa shop en dat ik daar zo onder de indruk was van de 'barbacoa'. Ik was er eigenlijk zo van onder de indruk dat ik het zelf ook probeerde te maken. 'Barbacoa' is Spaans voor barbecue, maar in Mexico refereert het ook aan langzaam g...

recept

De sushi burrito. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord. Jullie wel? Jerôme liet me een plaatje in een reclamefolder zien van een sushi burrito. En natuurlijk was ik meteen geïntrigeerd. Tijdens het proces bedacht Jerôme ook meteen een leuke naam voor de sushi burrito, namelijk de 'norito' ...

recept

Toen ik vorige week een flesje truffelolie opgestuurd kreeg van Liquido d'Oro, werd ik meteen blij! Ik ben namelijk gek op truffel. Verse truffel en truffelmayonaise worden hier regelmatig gebruikt, dus ik was ook erg benieuwd naar deze olijfolie met een vleugje truffel.  Het liefst had ik hem uitg...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Vaak wordt me gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal. Overal vandaan, bijvoorbeeld ook van jullie! Een tijdje geleden vroeg ik jullie wat je favo pasta was en daar kwamen me toch heerlijke gerechten voorbij. Zo vertelde Lut over de pasta pizzaiola. Zelf had ik het nog nooit gegeten, maar werd i...

recept

Misschien wisten jullie het al, maar bonen zijn hip. Steeds meer mensen ontdekken bonen als bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Dat betekent ook dat er steeds meer merken met bonen op de markt lijken te komen. Vorige week werd bij mij een pakketje thuis gebracht met alle ingrediënt...