recept

Al wekenlang droomde ik van heerlijk zachte pannenkoekjes met eend, een Chinese klassieker. Nu was het eindelijk zover, bij de biologische slagerij haalden we 2 mooie stukjes eendenborst en gingen we aan de slag met dit feestmaaltje. Want dat is het zeker. Dit is echt een gerecht waarmee je indruk k...

recept

Hoe maak je nou lekkere krabkoekjes? heel simpel: als basis neem je krab uit blik, daar doe je ei en paneermeel bij en kruiden die je lekker vindt. Ik vind het het lekkerste als het pit heeft en doe dit door gember, rode peper en platte peterselie te gebruiken. Bij voorkeur gebruik ik verse gember, ...

recept

Jerome noemt het altijd steevast "zo'n dessert in een glaasje". Een trifle is bij ons een geliefd dessert; het is supermakkelijk te maken, ziet er leuk uit en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant, met mango, bitterkoekjes, munt en witte chocolade is een blijvertje. Fris en toch zoet. Het...

recept

Misschien wisten jullie het nog niet, maar ik was niet altijd een "keukenprinses". Toen ik studeerde kookte ik weleens, maar vaak genoeg kocht ik een magnetronmaaltijd of haalde ik af. Lucky me, ik woonde vrijwel naast de Taco Mundo, dus ik at er dan ook regelmatig. Die dagen heb ik afgezworen, gelu...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Op Facebook liet ik jullie een selectie zien van recepten die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, maar niet publiceerde. Ik vroeg jullie welke van de gerechten jullie toch graag terug zouden willen zien op het blog. Het antwoord luidde: alles. Ok, ik ben de beroerdste niet ;-). We starten vandaag met...

recept

Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.

recept

Deze maaltijd aten we voor een Crossfit workout (ja, we zijn aan het Crossfitten geslagen!). Ideaal, want ik heb op die dagen nooit veel tijd om iets te maken en we willen ook niet iets eten dat heel zwaar op de maag ligt. Deze taco's maak je snel, zijn superlekker en gezond. Door de avocado's en he...

recept

Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salad...

recept

Eigenlijk wilde ik kabeljauw kopen, maar toen ik deze mooie (Belgische!) forellen bij de supermarkt zag liggen, moest ik ze wel meenemen. Een leuke uitdaging, want meestal eet ik forel gerookt. Een verse forel klaargemaakt had ik al helemaal nooit. En, het bleek echt heel makkelijk om deze vis perfe...

recept

Kip tikka is een romig Indiaas gerecht met tomaat. Normaliter gebruikt men voor de saus room, maar om het wat gezonder te houden, gebruikte ik Griekse yoghurt. Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst of op een naanbroodje, samen met de komkommersalade.

recept

Freekeh is groene, onrijpe tarwe die licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. Het leent zich zowel voor warme gerechten als voor koude gerechten zoals in een salade. Freekeh heeft een hoge voedingswaarde in ve...

recept

Vorige week kreeg ik een box thuisgestuurd van het Duitse foodboxconcept Marley Spoon. Het idee is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om een gerecht voor 2 personen te maken. Voor 2 personen was dit echt te veel, ik had leftovers die ik de volgende dag lekker op werk kon eten. Per week kun je uit...

recept

Een lekker alternatief voor de klassieke wraps: deze Koreaanse wraps, gemaakt van slabladeren. Dit betekent dat het gerecht glutenvrij én koolhydraatarm is. Bovenal is het hartstikke lekker, de kip zit boordevol smaak en de ingelegde groenten geven het net dat beetje extra. Normaal wordt de klassie...

recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed...

recept

'Taquitos' zijn letterlijk vertaald 'kleine' taco's' en bestaan uit tortillawraps die worden gevuld, opgerold en gebakken. Je kunt van alles als vulling nemen, populair is bijvoorbeeld gehakt. Deze taquitos zijn heerlijk licht en fris door het gebruik van zoete aardappel en limoen. Bovendien past de...

recept

Ik had freekeh al een aantal keer zien staan bij de supermarkt, maar het tot dusver nog niet gegeten. Totdat ik zelf een pakketje thuisgestuurd kreeg van zowel Artisan als Souq met hun freekeh. Freekeh is een tarweproduct en lijkt een beetje op couscous. In de Midden-Oosterse keuken wordt het veel g...

recept

In Noord-Amerika is men gek op parelcouscous (ook wel "Israelische couscous" genoemd). Hier in Nederland nog niet zo, maar wie weet komt het wel. Het is een kruising tussen pasta en couscous, alhoewel het qua structuur meer weg heeft van pasta dan van couscous. Ik kocht het in Canada in een megabulk...

recept

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind h...

recept

Deze snack doet me denken aan de tijd dat ik jaarlijks mijn zomers in Beirut doorbracht. Elke keer als je ergens iets ging drinken of ergens ging eten, of je nou naar een restaurant of bar ging, werd dit geserveerd. Het werd samen met de borrelnootjes altijd op tafel gezet als borrelsnack. Als we da...

recept

Samen met foodie Culinessa maakte ik voor het eerst zelf pasta. Het beviel zo goed, dat ik het kort daarop weer maakte. Want, het is echt heel makkelijk! En ondanks twee pastamachines hebben we het gewoon met een deegroller uitgerold. Net zo makkelijk en goed voor de spierballen ;-). Het deeg geeft ...

recept

Yakitori doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn die lekkere zoete en toch hartige kipspiesjes die je kunt krijgen in een Japans restaurant. Het is één van die gerechten die je zelf heel eenvoudig thuis kunt namaken. Heerlijk met wat rijst bijvoorbeeld of (soba)noodles. Of gewoon z...

recept

Vandaag een heerlijk dessert met kiwi dat glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, eivrij en vegan is! Wat zit er dan wel in, hoor ik je denken? Heel simpel: kiwi, dikke kokosmelk (kokosroom) en een limoen. Zo makkelijk kan het echt zijn!

recept

Eindelijk een recept om de macaroni die al zo lang in de kast staat op te maken! Vaak denk je bij macaroni aan de standaard gerechten zoals 'mac and cheese' (oftewel macaroni met kaassaus), maar je kunt er ook een heel andere, minder standaard kant mee op. Ik was blij verrast met het resultaat van d...

recept

Het kan echt, superkrokante kip krijgen zonder friteuse! Sterker nog, deze kip komt uit de oven, maar is echt serieus krokant. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het uit de friteuse komt. Panko is Japans broodkruim en staat in de supermarkt bij de Aziatische voedingsmiddelen. Wees nie...

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Er zijn weinig mensen die niet van chocolade houden en, toegeven, hele pure chocolade is best gezond. Maar, het kan nog beter, en vooral, nog leuker! Ke kunt met dit recept je eigen gezonde chocolaatjes maken en daar heb je eigenlijk heel weinig voor nodig. Omdat het om de verhoudingen gaat, gebruik...

recept

Over het boek Easy Gourmet, van de Canadese foodblogger Stephanie Le vertel ik jullie deze week meer. Ik houd jullie dan ook tot dan in spanning wat ik precies van het boek vind en wat je ervan kunt verwachten ;-). Eén van de recepten uit het boek is deze zoetzure Vietnamese kip. Extra leuk dat het...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Deze zomer maakte ik zelf voor het eerst tofu klaar en dat was eigenlijk makkelijker dan ik dacht. En smakelijker! We eten minstens twee keer in de week vegetarisch en mis ik het op die dagen helemaal niet. Dat komt omdat er zoveel lekkere vegetarische alternatieven zijn. Dit tofu recept uit Vietnam...

recept

Ook vandaag zit er weer een licht Canadese twist aan mijn recept. We zijn inmiddels een week terug, maar ik ben nog steeds niet helemaal bekomen van de jetlag. Omdat we allemaal lekkere dingen mee terug hadden genomen (bagels, cheddar kaas etc.), waan ik me af en toe nog in Canada. Normaal probeer i...

recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt...

recept

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een l...

recept

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jer...