recept

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb stand...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Deze maaltijd aten we voor een Crossfit workout (ja, we zijn aan het Crossfitten geslagen!). Ideaal, want ik heb op die dagen nooit veel tijd om iets te maken en we willen ook niet iets eten dat heel zwaar op de maag ligt. Deze taco's maak je snel, zijn superlekker en gezond. Door de avocado's en he...

recept

Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salad...

recept

Eigenlijk wilde ik kabeljauw kopen, maar toen ik deze mooie (Belgische!) forellen bij de supermarkt zag liggen, moest ik ze wel meenemen. Een leuke uitdaging, want meestal eet ik forel gerookt. Een verse forel klaargemaakt had ik al helemaal nooit. En, het bleek echt heel makkelijk om deze vis perfe...

recept

Het zal jullie niet zijn ontgaan, dat wij als gezin nogal van lekker eten houden. Mw. Foodblog a.k.a. Judith is daar het levend bewijs van. Net zoals in alle gezinnen, heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren. Als er iemand jarig is, mogen ze bij mij hun menu voor een verzoek-diner indienen (ja,...

recept

Vorige week kreeg ik een box thuisgestuurd van het Duitse foodboxconcept Marley Spoon. Het idee is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om een gerecht voor 2 personen te maken. Voor 2 personen was dit echt te veel, ik had leftovers die ik de volgende dag lekker op werk kon eten. Per week kun je uit...

recept

Een lekker alternatief voor de klassieke wraps: deze Koreaanse wraps, gemaakt van slabladeren. Dit betekent dat het gerecht glutenvrij én koolhydraatarm is. Bovenal is het hartstikke lekker, de kip zit boordevol smaak en de ingelegde groenten geven het net dat beetje extra. Normaal wordt de klassie...

recept

'Taquitos' zijn letterlijk vertaald 'kleine' taco's' en bestaan uit tortillawraps die worden gevuld, opgerold en gebakken. Je kunt van alles als vulling nemen, populair is bijvoorbeeld gehakt. Deze taquitos zijn heerlijk licht en fris door het gebruik van zoete aardappel en limoen. Bovendien past de...

recept

Ik had freekeh al een aantal keer zien staan bij de supermarkt, maar het tot dusver nog niet gegeten. Totdat ik zelf een pakketje thuisgestuurd kreeg van zowel Artisan als Souq met hun freekeh. Freekeh is een tarweproduct en lijkt een beetje op couscous. In de Midden-Oosterse keuken wordt het veel g...

recept

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind h...

recept

Deze snack doet me denken aan de tijd dat ik jaarlijks mijn zomers in Beirut doorbracht. Elke keer als je ergens iets ging drinken of ergens ging eten, of je nou naar een restaurant of bar ging, werd dit geserveerd. Het werd samen met de borrelnootjes altijd op tafel gezet als borrelsnack. Als we da...

recept

Wisten jullie dat sinds ik het blog heb, ook Jerome het leuk vindt om af en toe te koken? Zelfs zo erg dat we volgende week een heuse Masterchef challenge tegen elkaar aangaan! We zullen tegen elkaar gaan strijden: ieder maken we een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en een semi-onafhankelijke ju...

recept

Dit idee kreeg ik van Devon. Of eigenlijk van zijn vriend die vol lof vertelde over de heerlijke stoofpeertjes die Devon maakt met Coebergh. Mijn interesse was gewekt, dus ik besloot dit ook eens te proberen. Ik werd blij verrast, want de peertjes worden er superlekker van! Zoet, fruitig en door het...

recept

Vandaag een heerlijk dessert met kiwi dat glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, eivrij en vegan is! Wat zit er dan wel in, hoor ik je denken? Heel simpel: kiwi, dikke kokosmelk (kokosroom) en een limoen. Zo makkelijk kan het echt zijn!

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suike...

recept

Er zijn weinig mensen die niet van chocolade houden en, toegeven, hele pure chocolade is best gezond. Maar, het kan nog beter, en vooral, nog leuker! Ke kunt met dit recept je eigen gezonde chocolaatjes maken en daar heb je eigenlijk heel weinig voor nodig. Omdat het om de verhoudingen gaat, gebruik...

recept

Over het boek Easy Gourmet, van de Canadese foodblogger Stephanie Le vertel ik jullie deze week meer. Ik houd jullie dan ook tot dan in spanning wat ik precies van het boek vind en wat je ervan kunt verwachten ;-). Eén van de recepten uit het boek is deze zoetzure Vietnamese kip. Extra leuk dat het...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Deze zomer maakte ik zelf voor het eerst tofu klaar en dat was eigenlijk makkelijker dan ik dacht. En smakelijker! We eten minstens twee keer in de week vegetarisch en mis ik het op die dagen helemaal niet. Dat komt omdat er zoveel lekkere vegetarische alternatieven zijn. Dit tofu recept uit Vietnam...

recept

De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten. Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen ...

recept

Misschien ken je baba ganoush al? Het is een smeersel uit de Midden-Oosterse keuken op basis van aubergine. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber (als je het nog niet doorhad, sowieso van de Midden-Oosterse keuken :-)). Het smaakt lekker op een boterham met bijvoorbeeld kaas, maar ook zo op een to...

recept

Chai latte (of chai tea latte) is een van mijn favoriete drankjes! Zeker in de winter is het zo'n heerlijk drankje om bij op te warmen. Als ik eens met de trein ga, loop ik vaak een Starbucks binnen om zo'n chai te kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je het maakt en wat het pr...

recept

Ik heb zelf de Starbucks bulgur salade nog nooit gegeten, maar Jerome was er erg enthousiast over, dus maakte ik een salade die hierop geïnspireerd is. Doordat je de pompoen en kikkererwten met lekkere kruiden van tevoren roostert zit er nog meer smaak aan de salade. Voeg daar de munt en koriander ...

recept

Wil je eens een echt gezonde, glutenvrije hamburger? Dan moet je deze zeker eens proberen. Als je snel kijkt lijkt het net een gewone hamburger, maar schijn bedriegt.... Het 'broodje' bestaat namelijk uit twee paddenstoelen. En dat maakt deze hamburger heerlijk, glutenvrij en gezond.

recept

Oh, wat ben ik blij met mijn staafmixer! Naast sausjes, dipjes en smoothies, kan ik er ook heerlijke soepen mee maken. En dat is fijn, want a) lekker makkelijk en b) je krijgt ineens weer een hele vitamineboost. In ieder geval wel bij de soepjes die ik maak. Dit keer werd het een Aziatische wortelso...

recept

Wist je dat je heel makkelijk zelf notenpasta's kan maken? Het enige dat je nodig hebt is een goede hakmolen of keukenmachine. Ik maakte een lekkere cashewpasta met raw cacao nibs er doorheen. Eigenlijk de volwassen, 2.0, gezonde versie van pindakaas met hagelslag ;-). Je kunt ook gezouten noten geb...

recept

Het stond al een tijdje op mijn 'to-do'-lijstje, zelf lijnzaad crackers maken. Een collega vertelde dat hij zijn crackers altijd van water en gebroken lijnzaad maakt. Dat wilde ik ook weleens proberen! Makkelijk recept voor lijnzaad crackers Met het recept van mijn collega als basis ging ik aan de...

recept

Kip piri piri zie je vaak al voor ingekruid bij de supermarkt liggen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En, dat is ook helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je zelf de echte Portugese kip piri piri!

recept

Zomers eet ik graag salades. En, aan de statistieken te zien, jullie ook ;-). Vandaag dan ook een heerlijke zomerse salade met onder meer appel en kip. In plaats van croutons gebruikte ik een klein beetje quinoa voor een knapperige 'bite'. Ik gebruikte als dressing een beetje frambozenazijn, maar je...

recept

Toen een collegaatje mij vertelde over slaco's, was ik geïntrigeerd en wilde ik ze zelf eens maken. Ik bedoel, het klinkt al super leuk, dus dan moet het haast ook wel lekker zijn. Slaco's zijn taco's, maar dan in plaats van omhuld door een taco, wordt het gehakt in sla gewikkeld. Het voordeel is, ...

recept

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!

recept

Vriendlief is dol op muesli en wilde dan ook weten: hoe maak je het zelf? We maakten al eerder mueslirepen die een groot succes bleken, maar dat is toch net wat anders. Hij ging aan de slag en o, wat was het moeilijk om de oven dicht te laten. Het hele huis rook naar heerlijk verse muesli. Het is vo...