recept

Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn! Honingzoet Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn l...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...

recept

Een glutenvrije cake die ook nog eens helemaal plantaardig (vegan) is. Deze cake heeft het allemaal. Plus natuurlijk een heerlijke smaak van blauwe bessen en citroen. Dit is een beproefde combinatie die dus echt niet mis kan gaan. Door chiazaad toe te voegen heb je een prima ei-vervanger. Bovendien ...

recept

Ik ben dol op een lekkere traybake. Een traybake is een bakplaat of ovenschaal die je vult met wat je maar wil. De oven doet de rest. Ik heb een aantal populaire varianten op de site met Griekse kip en groenten met gehaktballen. Nu is het tijd voor een lekkere vegetarische traybake. Minder dan 5 mi...

recept

Glutenvrije broodjes of glutenvrij brood kan nogal een uitdaging zijn. Zowel bij wat je in de winkel koopt als wat je zelf maakt. Ik heb dan ook flink geëxperimenteerd de laatste tijd. De gouden tip die ik kreeg was het gebruik van physilium husk powder oftewel vlozaad. Glutenvrij brood bakken De...

recept

Typisch Italiaans koffiedessert Affogato is een typisch Italiaans koffiedessert wat je heel makkelijk zelf maakt. Voluit heet dit drankje 'affogato al caffè'. Italianen drinken dit graag als afsluiting van de maaltijd. Ik wed dat jij het voortaan ook graag drinkt! Helemaal als je niet kunt kiezen ...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Mega lekkere chocolade toetjes met een salted dulce de leche saus. Dit wil je maken. En vooral: dit wil je proeven! Zoet en zout samen heeft wat mij betreft sowieso een streepje voor. Smullen dus! Zowel de chocoladepudding als de saus zijn trouwens helemaal vegan. Begin je al een beetje te watertand...

recept

Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes. Op de plank Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aanta...

recept

Liefhebbers van dalgona koffie, matcha latte, ijsthee en ijskoude lekkere drankjes opgelet. Ik heb jouw nieuwe favoriete zomerdrankje! Een glas ijskoude plantaardige melk met daarop een flinke dot fluffy matcha. Superlekker en verfrissend! Het mooie is dat je dit echt in 5 minuten maakt. Aquafaba ...

recept

Heb je weleens iemand ontmoet die saté niet lekker vond? Ik nog niet! Klassieke saté wordt gemaakt van kip (sate ajam) of varkensvlees (sate babi). Maar wat als je vegetarische saté of vegan saté zelf wil maken? Je kunt natuurlijk met vleesvervangers aan de slag gaan. Voor vegans en vegetariër...

recept

Lekkere frisse en zomerse salades. Daar is het perfect weer voor nu! Knapperige little gem sla met verrassende toppings. Ik maakte weer een recept van Yotam Ottolenghi en it didn't disappoint! Een salade met een heerlijke Midden-Oosterse twist. Aubergine Een van de smaakmakers van deze bijzondere ...

recept

Banh mi is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het bestaat uit: een baguette, knapperige ingelegde groenten, kruiden, smeersels en bijvoorbeeld tofu. 'Bánh mì' betekent in het Vietnamees letterlijk: "tarwe brood". Nu denk je misschien "een broodje, dat klinkt niet erg Vietnamees?!". Dit is de inv...

recept

Tacos, wie is er niet gek op? Ik ben sowieso dol op Mexicaans eten. De lichte frisse smaken, de vrolijke kleuren, yum! Dit keer maakte ik het kleurrijke feest compleet met blauwe maistortilla's. Dat is overigens helemaal natuurlijk en wordt gemaakt van blauw maismeel. Omdat deze tortilla's helemaal ...

recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam ki...

recept

Af en toe eet ik een visje. Vaak (wilde) zalm, soms ook sardines of ansjovis ergens doorheen. Dit keer ging ik voor makreel om het bekende Indonesische gerecht Ikan Pepesan te maken: pittige Indische vis. De (gerookte) makreel stoom je in de oven of op de BBQ met een lekkere pittige saus. Supersimpe...

recept

Een vega burger met een Mediterrane twist. Burgers kun je op allerlei soorten manieren maken. Laatst deelde ik al een vega burger o.b.v. kikkererwten en wortel. Dit keer heb ik er een gemaakt van vega gehakt. Bij een lekkere burger draait het allemaal om de juiste toppings. Dus, dit keer: gegrilde M...

recept

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet...

recept

Lekker licht eten, dat vind ik als het warmer wordt wel zo fijn. Bovendien wil ik dan vooral ook snel klaar zijn om lekker te kunnen genieten van het warme weer. Deze krieltjessalade is zo'n maaltijd. Je kunt hem prima op zichzelf eten als diner of lunch, maar ook bij de BBQ doet 'ie het goed. De sm...

recept

Er stond al een okonomiyaki op de site, maar ik had wel weer in in een nieuwe variant. Dit keer maakte ik deze Japanse omelet helemaal glutenvrij. Bovendien is deze helemaal vegetarisch. Okonomiyaki is een bekend Japans gerecht wat vergelijkbaar is met een dikke, goedgevulde pannenkoek. Vaak is deze...

recept

Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekke...

recept

Heb je weleens bubble tea (ook wel 'Boba') gedronken? Dit Taiwenese drankje is in grote delen van de wereld mateloos populair. Zo dronken we het in Singapore vaak, maar ook in Edinburgh dronk ik verrassend lekkere Boba. Het begint nu ook in Nederland steeds meer aan populariteit te winnen met bubble...

recept

Is dit even lekker genieten: pannenkoeken voor ontbijt. Maar voor de brunch of lunch mag je ze ook eten. American pancakes zijn altijd lekker fluffy en zijn wel mijn favoriet voor ontbijt. Heel eerlijk eet ik ze veel te weinig! Omdat ik een prikkelbare darm heb en niet goed reageer op te veel gluten...

recept

Hoi allemaal! Leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor de fijne website van Judith. Ik volg Judith al een hele tijd en ze maakt heerlijke recepten. Tof dat ik nu mijn gezonde recepten met jullie mag delen. Website met koolhydraatarme recepten Ik zal mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Lisa...

recept

De kapsalon is een berucht gerecht met friet, vlees, kaas en om toch wat vitamines in deze caloriebom binnen te krijgen: sla. Al eerder liet ik zien dat dit wel anders kan met mijn versie van een gezonde kapsalon. Minstens zo lekker en een stuk verantwoorder. Het is nog steeds een van de meest popul...

recept

Cornbread mag in Amerika niet missen bij een barbecue. 'Maisbrood' dus als je het letterlijk vertaalt. Maar laat je niet in de luren leggen, het heeft niks weg van hoe wij hier in Nederland maisbrood kennen. Het is meer een soort hartige cake die vaak in blokjes of puntjes wordt geserveerd als bijge...

recept

Vlees eet ik niet meer, maar af en toe een mooi en bijzonder stukje vis kan ik wel waarderen. Octopus vind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groo...

recept

Hoe feestelijk ziet deze tortillataart eruit? Het is een feestje om te zien en zeker ook om 'm te eten! De taart is gemaakt van tortillawraps en heerlijk vullingen. We hebben een vulling van vega gehakt, mais en kaas en een vulling van kidney bonen en salsa. Op-en-top Tex-Mex en boordevol smaak! Bov...

recept

Ik had zin in een dessert, maar dan wel een gezonde. Plus een hele taart bakken, had ik even geen zin in. Ik bedacht de ideale oplossing: ik maakte gewoon een taartje in een glaasje zoals ik dat wel vaker doe. Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladeb...

recept

Ik heb weer een topper van een curry recept voor jullie! Boordevol lekkers en mega gezond. Je hebt de lekkere tofu reepjes, aubergine, lekker veel kruiden en dan de romige saus. Dan kan niet anders dan heerlijk zijn, toch? Erbij eet je rijst of naan brood. Op de site vind je een recept voor naan. Ze...

recept

Als je zin hebt in pizza, maar eens zin hebt in wat anders wat razendsnel klaar is, heb ik de ultieme tip voor je: de TORTIZZA. De tortizza is een samenvoeging van tortilla + pizza. Door een tortilla wrap als basis voor je 'pizza' te gebruiken, ben je supersnel klaar. Je topt de pizza's met wat je m...

recept

Deze smoothiebowl is een nieuwe favoriet hier! Lekker als ontbijt of lunch bijvoorbeeld! Hij is door de ingrediënten en toppings ook heerlijk vullend, dus je kunt er weer even tegenaan na het eten ervan. Het is een perfecte combinatie van groenten en fruit, wat ervoor zorgt dat het gezond EN lekker...

recept

Granola ken je vooral als een ontbijtgerecht, maar je kunt ook een hartige variant maken. Deze simpele bietensalade wordt echt next level getild door de crunch en smaak van de hartige granola die we als topping gebruiken. Door chilivlokken, komijn en koriander toe te voegen gaat het ineens van ontbi...