recept

Regelmatig krijg ik vragen over snacks. Vandaag daarom een lekkere snack voor bij de borrel: kip met een krokant korstje (van cornflakes!) en een lekker makkelijke dipsaus. Probeer daar maar eens vanaf te blijven....

recept

Wat is de eerste soep waar je aan denkt als je denkt aan 'soep'? De kans is groot dat het tomatensoep is (en nee, niet alleen omdat je door de titel al een beetje werd geprimed ;-)). Tomatensoep is hartstikke bekend en iedereen heeft er wel zijn eigen versie van. Maar wist je dat het heel erg lekker...

recept

Doordeweeks moeten eten vooral snel zijn! Dat is in de meeste huishoudens zo en ook hier, ondanks dat ik foodblogger ben, is dat niet anders. Werk, sporten, andere activiteiten. Doordeweeks is er vaak niet de tijd (en de puf!) om uitgebreid in de keuken te staan. En wat maak je dan? Wat we vaak lekk...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaa...

recept

Het meeste werk zit bij deze taart in het 'knutselen'. Oftewel de groenten in spiraalvorm plaatsen. Moeilijk is het zeker niet! En als je ziet wat een prachtig resultaat je ermee krijgt, is het zeker de moeite waard. Het laagje ricotta zorgt voor een lekker smaakelement, maar zorgt er ook voor dat j...

recept

Vorig jaar met Valentijnsdag maakten we zelf bonbons. Heel erg leuk om te doen, en als je de instructies volgt krijg je lekkere bonbons met een knapperige, glanzende chocolade buitenkant en een zachte witte chocolade vulling met aardbei. Wat belangrijk is bij het maken van bonbons is het tempereren ...

recept

Af en toe vinden we het heerlijk om in de groothandel te lopen. Je kunt er vaak hele bijzondere dingen kopen, die je bij je plaatselijke supermarkt wat lastiger kunt krijgen. Zo kochten we laatst kreeften waarover ik je binnenkort sowieso meer over vertel (en een filmpje laat zien!). Daarnaast kocht...

recept

Kennen jullie de filmpjes van Tasty al? Vast wel. Deze Facebookpagina is mateloos populair en ook ik kijk vaak gebiologeerd naar de filmpjes. Bij de Hasselback kip bleef ik net iets langer hangen. De hasselback aardappel kende ik al, maar wat een leuk idee om dat ook met een stukje kipfilet te doen!...

recept

Ik begin steeds beter te letten op de seizoenen en dan met name, het koken met de seizoenen. Nu het winter is betekent dat onder andere knolselderij. Deze grote knol smaakt naar selderij en kun je op verschillende manieren gebruiken. Knolselderij is heerlijk veelzijdig. Ik gebruikte een stuk voor ee...

recept

Wie het blog vaker leest, zag het al: afgelopen week ontving ik een prachtig pakket vol Italiaanse goodies van Amesi. Amesi is een webshop vol Siciliaanse producten en ze stuurden mij een aantal van hun beste producten op om te testen. Pasta's, truffelolie, tapenade, noga, chocolade, honing met truf...

recept

Er zijn weinig dingen die ik niet lust, maar als ik dan toch iets moet noemen: spruitjes. Al van jongs af aan vind ik spruitjes echt niet lekker en kreeg ik ze alleen binnen als ik ze bedolf onder een dikke laag appelmoes. Toch wilde ik graag de uitdaging aan. Zou er niet een manier zijn dat ik spru...

recept

Het is weer tijd voor een receptje van oma. Vandaag deelt gastblogger Devon het recept voor 'lange vingertjespudding' van zijn oma, Ali. Devon vertelt: "Dit was vroeger de pudding van mijn vaders gezin. Hier waren ze allemaal verzot op. Het werd af en toe gemaakt met klop fix. Dan werd de melk opgek...

recept

Zo'n 8 jaar geleden was ik op de Filipijnen. Als je nog een mooie reisbestemming zoekt,  kan ik je die zeker aanraden. Want naast prachtige natuur, vriendelijke mensen en lekker weer, is ook het eten nog eens heel lekker. Toegeven, sommige gerechten waren wel erg gek en ook het live slachten van de...

recept

"Life is short, eat dessert first." Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Ik heb soms momenten in de keuken dat ik denk: "Wat moeten we vandaag nou weer eten". Gelukkig helpt Judith mij meestal een eind op weg, maar stond er laatst alleen voor. Al zoekende door de koelkast kwam ik veelal rood gekleurde groenten tegen; dit Ravioli Rosso recept was geboren! Super snel te ma...

recept

Na een tijdje van afwezigheid is 'ie weer terug: de rubriek 'recepten van oma'. Op Facebook vroeg ik jullie of deze rubriek moest terugkomen en al snel werd het antwoord me wel duidelijk. Het recept voor advocaat van Esther's oma is één van de best gelezen recepten van vorig jaar en ik hoop ook di...

recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tuss...

recept

Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om b...

recept

Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken ...

recept

Ik kan enorm genieten van gerechten die zó lekker zijn, dat je haast niet gelooft dat het nog gezond is ook! Deze Mexicaanse kip tostada's horen in dat lijstje. Nou ja, redelijk gezond. Dit recept is staat bol van de shortcuts, maar maakt het nog geen gerecht om over te slaan. Want eerlijk is eerli...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Alles smaakt beter met chocolade toch? Ik had mijn collega's beloofd om iets voor ze te bakken, maar aangezien ik vrij veel collega's heb, moest het iets zijn wat ik in grote volumes kon maken en wat ook makkelijk was. Koekjes doen het altijd goed, dus kwam ik op het idee om chocolade cantuccini te ...

recept

Sommige groentes zien er zo prachtig uit. Zo kocht ik op de markt verse bietjes. Mijn initiële project waarvoor ik ze eigenlijk nodig had mislukte, maar gelukkig had ik nog bieten over. Eerst ging ik voor een fijn sapje met wortel en gember en daarna wilde ik nog meer met biet maken. In eerste inst...

recept

Met het overzetten van de website in het nieuwe design viel het me op dat er nog niet zo veel Caribische recepten op het blog staan. En dat terwijl juist ik die wel zou moeten hebben! De jerk chicken is dan ook iets wat ik al van jongs af aan eet. De Madame Jeannette peper (of zoals deze in Guyana t...

recept

De Italiaanse keuken is nog altijd een van mijn favorieten. Een goede pasta, een heerlijke zelfgemaakte pizza, een romige risotto of bijvoorbeeld gnocchi! Misschien eet je deze aardappelkussentjes weleens met pesto of iets dergelijks? Vandaag een Venetiaans recept voor gnocchi, met krab en een heerl...

recept

Dit recept voor Thaise groene curry zit al zo lang in mijn repertoire dat het gek is dat ik hem niet eerder heb uitgewerkt. Misschien juist wel daarom. Voor mij is dit recept namelijk zo gewoon, dat ik er niet meer bij nadenk en dus ook vergeet om hem uit te werken. De vorige keer hadden we een mooi...

recept

Wie weleens is gaan wintersporten in Oostenrijk kent de 'Kaiserschmarren' wel. Deze gescheurde luchtige pannenkoekjes eet je voor het ontbijt. Het geheim van de luchtigheid zit hem in de eiwitten die je eerst stijf klopt. Door de Kaiserschmarren heen zitten rozijnen en vaak wordt deze geserveerd met...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor ...

recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je!...

recept

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar ik wil toch een gezonde maaltijd op tafel toveren, komt er nogal een soepje op tafel te staan. Een van mijn favorieten is de broccolisoep. Het voordeel van de broccolisoep is dat het lekker makkelijk is en mega gezond. Via Bloglovin zag ik een recept ...

recept

Kip in paddenstoelen roomsaus is natuurlijk wel een beetje een klassieker en mag hier dus niet ontbreken. Ik ging voor kip in paddenstoelen roomsaus met aardappelpuree, maar het is ook erg lekker met pasta of rijst bijvoorbeeld. Kip en paddenstoelen gaan hartstikke goed samen, dat bewijst dit gerech...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Toen ik een half pak karnemelk over had besloot ik er pannenkoeken mee te maken. In de pannenkoeken zorgt de karnemelk voor een heerlijke, fluffy textuur en voor een lichtfrisse smaak. Wees niet bang dat je echt karnemelk proeft, dat is echt niet zo. Wel geeft het net dat beetje extra. Als je dus zi...

recept

Eindelijk weer een Scandinavisch gerechtje. Een paar weken geleden ontdekte ik in het centrum van Utrecht Carla's Conditorie. Inmiddels ben ik er al eens terug geweest, zo'n fan was ik er van. Ze hadden er niet alleen heerlijke zelfgemaakte zoetigheden, maar ook tunnbrod met klassiek Zweeds beleg zo...

recept

k ben dol op een tafel vol mezze. Mezze zijn Midden-Oosterse 'tapas' en wat mij betreft mag labneh met pita brood of Turks brood daar niet bij ontbreken. Echt een van mijn favorieten! En jij kunt het heel eenvoudig thuis ook maken. Wat is labneh? Labneh is een soort hartige hangop die je op smaak...

recept

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van...