recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

recept

Risotto is een oude klassieker. Hier op het blog vond je er dan ook al een aantal recepten voor. Voor bietenrisotto, maar ook voor pompoen paddenstoelen risotto. Risotto maak je normaal met bijvoorbeeld arborio rijst. Dit keer besloot ik het anders te doen en maakte ik risotto met riso, ook wel beke...

recept

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al ee...

recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van e...

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...

recept

Vandaag een bijzonder recept. Dit recept is namelijk niet om op te eten, maar om lekker te scrubben. Waarom ik het als foodblogger dan toch deel? Nou, een aantal redenen: ten eerste ben ik een ontzettende tuttebel die naast van lekker eten van make-up, crèmepjes en andere girly dingen houd, ten twe...

recept

Op Myfoodblog.nl doen ovenschotel het altijd erg goed. Ik snap dat wel, want is is vaak lekker makkelijk en in de tijd dat je eten in de oven staat, kun je eventjes wat anders doen. De shepherd's pie is een klassieke Engelse ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Met deze variant krijg je ook de ...

recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Het recept wat jullie nog van me tegoed hadden voor het kerstmenu is natuurlijk het dessert. Oftewel de 'moeulleux'. Moeulleux zijn chocolate lave cakes, ook wel bekend als fondant. Je eet ze warm en de bedoeling is dat ze van buiten een cake structuur hebben en dat van binnen de nog vloeibare choco...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Met deze decadente wentelteefjes maak je indruk op je gasten. Perfect als speciaal ontbijt of bij de brunch, bijvoorbeeld de kerstbrunch. Het is een decadent gerecht, maar is heel gemakkelijk en snel te maken! Door als basis brioche brood te gebruiken in plaats van gewoon brood, is het een bijzonder...

recept

Toen ik net zelf kookte at ik eigenlijk nooit stamppotten, maar toch heb ik ze weer herontdekt! Zo maakte ik een paar weken terug een lekkere bietenstamppot en volgt nu dus een zoete aardappel stamppot met prei. Zoals je misschien al hebt gezien ben ik een groot fan van zoete aardappel. Gezonder dan...

recept

Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik op Bon appetit voorbij zag komen. Deze lauwwarme salade doet het goed als diner, maar ook als lunch. Ik nam de leftovers de volgende dag mee naar werk en smulde er gewoon nog een keer van :-). Udon noodles zijn trouwens dikke noodles die je bij de gr...

recept

Deze soep is zo lekker dat je gasten nooit zullen geloven dat je wat 'shortcuts' hebt gebruikt. Door een kant-en-klare visfond te gebruiken bespaar je veel tijd en wie vindt dat nou niet fijn :-)? De fond zorgt voor een krachtige basis en zorgt ervoor dat je enkel krab ter garnering hoeft te gebruik...

recept

Omdat ik veel sport, wil ik zorgen dat ik genoeg eiwitten binnen krijg na het sporten. Dat doe ik meestal door een (halve) bak kwark naar binnen te werken na het sporten. Ik neem altijd de naturel, magere versie en doe hier noten, havermout en bijvoorbeeld rozijnen doorheen. Maar, ik wilde eens wat ...

recept

Dat december feestmaand is, weet iedereen. Maar er is meer dan Sinterklaas en Kerst. Bijvoorbeeld Chanoeka, het Joodse Lichtenfeest. Omdat de Joodse jaartelling anders werkt dan de westerse kalender, valt het ergens in december, maar niet op een vaste dag of dagen. Dit jaar valt het vroeg, maar het ...

recept

Als je eenmaal deze gepofte zoete aardappel hebt geproefd, ben je overstag! Dit mega gezonde recept is lekker, voedzaam en makkelijk te maken! Heb je restjes over? Dan smaakt het de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch, ook nog prima! Ik schreef al eerder over de gezondheidsvoordelen van zoete aarda...

recept

Een paar weken geleden vroeg ik jullie op Facebook welk recept jullie het liefste wilde zien: Hollandse slagroomtruffels, kokosmakronen, marshmallows of pecan chocolade taartjes. Er werd massaal gereageerd en het was nog even spannend, maar toch kozen jullie de Hollandse slagroomtruffels. Dus ging i...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

'Boeuf bourgignon' is een Frans gerecht van rundvlees ('boeuf') gestoofd in rode wijn met wintergroenten. Een echt typisch herfstgerecht! Zoals je weet houd ik er wel van om een klassieker in een modern jasje te stoppen. Toen ik het idee voor een boeuf bourgignon zag met een krokant korstje erop, ee...

recept

Vroeger moest ik elke dag 8 kilometer naar school fietsen en 8 kilometer terug naar huis. Als het dan slecht weer was, maakte mijn moeder vaak een tosti als ik thuis kwam, dus ik heb heel wat tosti's gegeten. Dat waren tosti's van volkoren boterhammen met kaas, een klassieke tosti dus. Maar, wat als...

recept

Als het echt koud is, gaat er niets boven warme chocolademelk. Al dan niet met slagroom. Maar, je wilt ook weleens wat anders, toch? Ik ging eens een keer voor een witte chocolademelk gemaakt van witte chocolade en melk. Een toefje slagroom en als kers op de taart verkruimelde Oreo's. Mmmmm....

recept

Een tijdje terug aten Jerôme en ik bij Badhu, een Midden-Oosters restaurant in Utrecht waar je heel lekker 'mezze' kunt eten. Oftewel Midden-Oosterse 'tapas'. Een van de gerechten was een gemarineerde zalm met taboule. Aangezien we hier beiden zo van hebben gesmuld, moest ik die wel thuis namaken! ...

recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerook...

recept

Zelf vind ik het leuk om van over de hele wereld gerechten te maken. Ook van keukens die misschien iets minder bekend zijn. Want iedereen kent wel de Chinese keuken, Thaise keuken en de Japanse keuken, maar ben je ook al bekend met de Koreaanse keuken? Deze beef bulgogi is een typisch Koreaans gerec...

recept

Een van mijn favoriete recepten is de kip tandoori. Dit gerecht is zooo makkelijk. Ik meng altijd meteen een flinke pot met kruiden zodat ik weer even vooruit kan. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het hartstikke lang goed houden. De tandoori is lekker om zo met rijst of naan brood te eten of kun...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Toen ik bij Appie taai taai zag liggen, twijfelde ik even. Zal ik wel, of zal ik niet? "Dat maak je toch gewoon zelf?", zei Jerôme? Het is een flink experiment geweest. Ik maakte uiteindelijk 3 batches waarbij ik telkens iets tweakte: de hoeveelheid anijs, de baktijd, de rusttijd en de temperatuur....

recept

Sommige ingrediënten wil je alleen al gebruiken vanwege de naam. Tenminste, ik heb dat. Met bimi bijvoorbeeld. Op de een of andere manier klinkt het al gezellig. In het Engels noemt men het vaak 'broccolini' en dat is niet gek, want het heeft veel weg van broccoli. Het is dan ook goed geschikt voor...

recept

Misschien hebben jullie gisteren wel gelezen over mijn bezoek aan Salsa shop en dat ik daar zo onder de indruk was van de 'barbacoa'. Ik was er eigenlijk zo van onder de indruk dat ik het zelf ook probeerde te maken. 'Barbacoa' is Spaans voor barbecue, maar in Mexico refereert het ook aan langzaam g...

recept

De sushi burrito. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord. Jullie wel? Jerôme liet me een plaatje in een reclamefolder zien van een sushi burrito. En natuurlijk was ik meteen geïntrigeerd. Tijdens het proces bedacht Jerôme ook meteen een leuke naam voor de sushi burrito, namelijk de 'norito' ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Toen ik vorige week een flesje truffelolie opgestuurd kreeg van Liquido d'Oro, werd ik meteen blij! Ik ben namelijk gek op truffel. Verse truffel en truffelmayonaise worden hier regelmatig gebruikt, dus ik was ook erg benieuwd naar deze olijfolie met een vleugje truffel.  Het liefst had ik hem uitg...

recept

Je kunt nooit genoeg Sinterklaas recepten hebben toch? Dat pepernoten en chocolade goed samen gaan weten jullie natuurlijk al lang. Daarom: pepernoten chocolade pudding. Voor dat extra'tje heb ik de pepernoten besprenkeld met likeur, maar ook zonder de likeur is de pudding erg lekker. Voor kinderen ...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Op Pinterest ben ik zal diverse keren breekbrood tegen gekomen en sinds ik het voor de eerste keer zag, zit het in mijn hoofd. Het ziet er namelijk zo mooi en feestelijk uit. Het is dan ook erg gezellig om het breekbrood te serveren bij een feestelijk diner of gewoon een gezellig diner voor 2. Wij d...

recept

Vaak wordt me gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal. Overal vandaan, bijvoorbeeld ook van jullie! Een tijdje geleden vroeg ik jullie wat je favo pasta was en daar kwamen me toch heerlijke gerechten voorbij. Zo vertelde Lut over de pasta pizzaiola. Zelf had ik het nog nooit gegeten, maar werd i...

recept

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterkl...