recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerook...

recept

Zelf vind ik het leuk om van over de hele wereld gerechten te maken. Ook van keukens die misschien iets minder bekend zijn. Want iedereen kent wel de Chinese keuken, Thaise keuken en de Japanse keuken, maar ben je ook al bekend met de Koreaanse keuken? Deze beef bulgogi is een typisch Koreaans gerec...

recept

Een van mijn favoriete recepten is de kip tandoori. Dit gerecht is zooo makkelijk. Ik meng altijd meteen een flinke pot met kruiden zodat ik weer even vooruit kan. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het hartstikke lang goed houden. De tandoori is lekker om zo met rijst of naan brood te eten of kun...

recept

Sommige ingrediënten wil je alleen al gebruiken vanwege de naam. Tenminste, ik heb dat. Met bimi bijvoorbeeld. Op de een of andere manier klinkt het al gezellig. In het Engels noemt men het vaak 'broccolini' en dat is niet gek, want het heeft veel weg van broccoli. Het is dan ook goed geschikt voor...

recept

Misschien hebben jullie gisteren wel gelezen over mijn bezoek aan Salsa shop en dat ik daar zo onder de indruk was van de 'barbacoa'. Ik was er eigenlijk zo van onder de indruk dat ik het zelf ook probeerde te maken. 'Barbacoa' is Spaans voor barbecue, maar in Mexico refereert het ook aan langzaam g...

recept

De sushi burrito. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord. Jullie wel? Jerôme liet me een plaatje in een reclamefolder zien van een sushi burrito. En natuurlijk was ik meteen geïntrigeerd. Tijdens het proces bedacht Jerôme ook meteen een leuke naam voor de sushi burrito, namelijk de 'norito' ...

recept

Toen ik vorige week een flesje truffelolie opgestuurd kreeg van Liquido d'Oro, werd ik meteen blij! Ik ben namelijk gek op truffel. Verse truffel en truffelmayonaise worden hier regelmatig gebruikt, dus ik was ook erg benieuwd naar deze olijfolie met een vleugje truffel.  Het liefst had ik hem uitg...

recept

Vaak wordt me gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal. Overal vandaan, bijvoorbeeld ook van jullie! Een tijdje geleden vroeg ik jullie wat je favo pasta was en daar kwamen me toch heerlijke gerechten voorbij. Zo vertelde Lut over de pasta pizzaiola. Zelf had ik het nog nooit gegeten, maar werd i...

recept

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterkl...

recept

Misschien wisten jullie het al, maar bonen zijn hip. Steeds meer mensen ontdekken bonen als bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Dat betekent ook dat er steeds meer merken met bonen op de markt lijken te komen. Vorige week werd bij mij een pakketje thuis gebracht met alle ingrediënt...

recept

Houden jullie ook zo van simpele, lichte, gezonde gerechtjes? Deze taco's met kabeljauw en avocadosalsa zullen bij jong en oud in de smaak vallen en zijn binnen een kwartiertje te bereiden. Wat ik fijn vind aan taco's, is dat ze worden gemaakt van enkel maismeel, water en een snufje zout. Dit beteke...

recept

Ik heb al weleens eerder verteld dat ik houd van uitdagingen en weddenschappen. Zo vind ik het ook een enorme uitdaging om iets met de restjes in onze koelkast te maken. Dat werd al eerder beloond toen ik meedeed met de 'No waste Challenge' afgelopen maand en met mijn bijdrage een Food Saver won :)....

recept

Misschien hebben jullie het al op Facebook of op Instagram voorbij zien komen, maar afgelopen week werd een grote lading gedroogde bonen, linzen en erwten bij mij afgeleverd. Het merk Mahuna had me 'wat' samples gestuurd om eens te testen. Toen ik de groene spliterwten zag, dacht ik natuurlijk metee...

recept

Vanuit Marrakesh zijn we terugkomen met heel veel kruiden, waaronder flink wat saffraan. Waar het in Nederland peperduur is, was het daar relatief goedkoop. Relatief, want nog steeds betaal je voor een paar gram € 15,-, maar goed, je hebt echt maar een paar draadjes nodig. Ik wilde dan ook heel gr...

recept

Dit lekkere pastagerecht uit de oven is ontzettend makkelijk te maken, lekker en.... ook nog eens gezond. Ik gebruikte volkoren pasta voor langzame koolhydraten, daarnaast zit er boerenkool in wat bekend staat als een 'superfood', prei, cottage cheese (Hüttekäse) wat een laag vet en hoog eiwitgeha...

recept

Soms heb je gewoon zin in iets...Italiaans, maar dan net wat anders dan die standaard platte pizza. De pizza calzone is een super lekkere variatie op de 'gewone' pizza. Doordat de vulling beschermd wordt door het deeg, krijg een je een lekker knapperig korstje met een sappige vulling. Uiteraard k...

recept

Dit recept is heel losjes geïnspireerd op de Thaise pad thai. De rijst noodles zijn lekker licht en hebben een fijne structuur. Eten jullie ook weleens rijst noodles? Ik vind het een lekker alternatief voor noodles of rijst, als je eens wat anders wilt. Bij grotere supermarkten kun je rijst noodles...

recept

Paddenstoelen en herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf eet ik ze ook regelmatig, door een risotto, in een hartige taart, maar ook gevuld, uit de oven. Je kunt de portobello paddenstoelen (of XXL champignons die o.a. AH verkoopt) met van alles vullen, maar deze combinatie vond ik zelf ...

recept

Laat je vooral niet afschrikken door de tijd die staat voor het maken van zuurvlees (zoervleisj). Het recept zelf is echt heel makkelijk! Je marineert het vlees en laat het 24 uur intrekken. Vervolgens is het echt een fluitje van een cent! Voor dit recept kun je sukadelappen of riblappen gebruiken. ...

recept

Nou jongens, gewoon omdat het kan, toch maar weer eens een lekker recept met pompoen. Een curry met pompoen, daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ik werd geïnspireerd toen ik op Bloglovin' de pompoencurry van Love & Lemons tegenkwam. Wat een goed idee! Ik maakte voor het recept mijn ...

recept

Vaak staan bij ons Aziatische, Midden-Oosterse of Mediterrane gerechten op het menu. Maar soms, als het een koude, kille dag is, heb ik weleens zin in een echte Hollandse stamppot. Omdat ik eens zin had in een stamppot die iets anders is dan anders (dus geen hutspot of andijviestamppot), ging ik voo...

recept

Vijgen zijn sowieso lekker, maar vijgen en kaas is echt een 'match made in heaven'. Met heel weinig effort maak je deze lekkere naan 'pizza's' met daarom wat spinazie, vijgen en taleggio kaas. Om het af te maken honing en tijm. Een lekkere snack, maar ook een heerlijk hoofdgerecht. Eet er bijvoorbee...

recept

De 'pastitsio' laat zich het beste omschrijven als een Griekse lasagne. Je maakt deze Griekse ovenschotel door te beginnen met een laagje penne gemengd met boter en kaas, daarop ligt een laagje gehakt in tomatensaus met kruiden, vervolgens een dun laagje kaas en je topt hem af met een béchamelsaus ...

recept

Een Griekse salade is natuurlijk een echte klassieker! Je kunt hem gewoon zo eten als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een moussaka of een pastitio. Voor de sla zelf kun je gebruiken wat je lekker vindt. Ik koos voor de veldsla. Niet echt Grieks misschien, maar wel een lekkere bas...

recept

De Negroni is een bekende cocktail. Toen ik laatst dim sum en cocktails leerde maken bij Ron Gastrobar Oriental was onze opdracht om een Aziatisch tintje aan de klassieke Negroni te geven. Michel deed het voor en daarna was het de beurt aan ons! Deze cocktail is heel gemakkelijk te maken, want hij b...

recept

Heb jij al van de tortizza gehoord? Misschien kun je het wel raden, maar het is een samentrekking van 'tortilla' en 'pizza'. Oftewel een pizza gemaakt van een tortilla wrap. Ik maakte al een keer eerder 'pitza's' (yep, pizza's van pita broodjes ;-)), dus ook aan dit experiment wilde ik me wel graag ...

recept

Hebben jullie de enquête op het blog allemaal al ingevuld? Je kunt deze nog gewoon invullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat jullie in ieder geval ook makkelijke recepten willen zien. Dus, ik heb meteen een makkelijk recept voor jullie. Een soort eenvoudige guacamole (avocado dip), salade van c...

recept

Brood maken is zo leuk en vooral lekker! Er gaat wat mij betreft niets boven een zelfgemaakt brood. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om zelf een brood te bakken. Je gooit de ingrediënten erin en de machine doet bijna alles. Het lastigste is het wachten. Wachten terwijl h...

recept

Al eerder schreef ik over het nieuwe kookboek van Masterchef Australia's meest flamboyante jurylid: Matt Preston, dat ik een tijdje geleden thuis gestuurd kreeg. Eindelijk had ik tijd om wat uit het boek te maken. Deze Aziatische salade sprong bij mij meteen in het oog. Geen verkeerde keuze, zo blee...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept

Eén van de allereerste gerechten die ik ooit maakte was een risotto. Mijn moeder was niet thuis en ik besloot om voor mijn broertje en vader risotto te maken, want dat had ik mama weleens zien doen. Ik had alleen geen idee hoe, dus zocht ik een recept op op het internet. Met heeeel veel boter. En h...

recept

Vorige week kreeg ik weer de zogenaamde Foodybox. Een box die door een PR-bureau elke paar maanden naar een aantal foodbloggers wordt gestuurd met daarin een selectie food producten. Eén van de producten die ik kreeg om te proberen was het taart- en quichedeeg van 'Tante Fanny'. Nu was ik er wel be...

recept

Aangezien ik een foodblog heb, kook ik heel vaak iets nieuws. Sterker nog, we eten zelden iets vaker dan 1 keer. Dit recept is daar een uitzondering op. Teriyaki zalm is echt mijn 'go to' recept. Als ik geen inspiratie heb en ik wil toch iets lekkers en gezonds, dan komt deze teriyaki zalm al snel i...

recept

Een van de gerechten die in Marrakech bleef terugkeren was de tajine met lamsgehaktballetjes en ei. Het doet mij, waarschijnlijk door de eieren, een beetje denken aan een  Marokkaanse versie van de Midden-Oosterse shakshuka. Deze tajine schotel kregen we trouwens zowel als ontbijt als diner voorges...

recept

Als jullie mij op Instagram of Facebook volgen, is het je vast niet ontgaan. Vorig weekend brachten we door in Marrakech. Voor ons allebei de eerste keer in Marokko en überhaupt het continent Afrika (jeeej, ik hoef nu alleen nog maar Antartica en dan heb ik echt voet gezet op alle continenten :D). ...