recept

Gesponsord - Vorige week vertelde ik al over de introductie van kalkoenspekjes van Dindesse bij Jumbo supermarkten. Vandaag gaan we voor een lekker simpele pasta. Een echte klassieker: de pasta carbonara. Pasta carbonara is een eenvoudige pasta gemaakt met spaghetti, rauwe eidooiers, room, Parmezaan...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...

recept

De appel crumble is helemaal hot! Wij gingen ook aan de slag met deze hippe klassieker die terug is van nooit weggeweest. Extra lekker wordt de crumble met een bol ijs, of zoals wij deden, met verse warme vanille custard. Is de custard zelf maken je teveel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om de c...

recept

Ik had voor vandaag een hele lange blogpost, maar dat werd zo onoverzichtelijk dat ik ze uit elkaar heb gehaald. Morgen krijgen jullie dus een persoonlijke update. Vandaag staat er een lekker recept voor jullie klaar. Weer helemaal in het #MeatlessMonday thema.  Ik ging voor een lekker vegetarisch ...

recept

Het is weer maandag en dat betekent: een nieuwe werkweek, het weekend wat weer achter ons ligt, maar ook #MeatlessMonday. Al een aantal jaren geleden is deze beweging in het leven geroepen en nog steeds is het populair. Misschien wel populairder dan ooit, nu steeds meer mensen bewust met hun gezondh...

recept

Pindakaas is echt zo'n 'hate it or love it' product en hier in huis gaat de pindakaas altijd razendsnel! Ik wilde eens gezonde pindakaas snoepjes maken en dat werd deze 'fudge'.  Het blijft een traktatie, dus onbeperkt kun je er niet van snoepen, maar er zitten geen geraffineerde suikers in en veel...

recept

Je vindt hier geregeld lekkere Mexicaanse gerechten terug en ik blijf maar lekkere nieuwe varianten bedenken. Gelukkig :-)! Het leek me lekker zachte taco's te vullen met garnalen, een salsa met de typisch Mexicaanse smaken en uiteraard een beetje guac en zure room 'on the side'. Je kunt de wraps (t...

recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat...

recept

Soms zijn mensen verbaasd als de horen dat ik doordeweeks ook maar 20 minuten in de keuken sta voor het diner. Echt hoor! Ik vind het juist leuk om te laten zien dat een lekker en vers gerecht niet moeilijk is en al helemaal niet lang hoeft te duren. Neem nou dit gerecht. 6 ingrediënten en max 1 kw...

recept

Hot dogs zijn onlosmakelijk verbonden met zomer en zon. Er zijn een aantal klassiekers. De gewone hot dog met mosterd en ketchup, de hot dog met zuurkool en de hotdog met ui bijvoorbeeld. Deze hot dog heeft een Mexicaans tintje en is daarmee nog zonniger en zomerser. Perfect voor die weekenddagen wa...

recept

Een tijdje geleden aten we bij Libanees restaurant Maz Mez in Amsterdam-West met heerlijke, authentieke Libanese gerechten. Onze liefde voor Midden-Oosters eten werd weer helemaal aangewakkerd. Je zult de komende weken dan ook een aantal lekkere Libanese gerechten tegenkomen op de blog. Om te beginn...

recept

Deze mediterraanse pasta zit bomvol smaak en maak je in een handomdraai klaar. Omdat ik graag eens een andere vorm pasta wilde, heb ik deze keer voor extra grote schelpen gekozen. Deze matchen goed bij de sardines! Tuurlijk kun je ook andere pastavormen zoals de populaire spaghetti, macaroni of penn...

recept

Een gezonde variant op pizza's. Al eerder deelde ik de zogenaamde 'tortizza' (tortilla + pizza) en vandaag is het tijd voor een nieuwe variant. Een volkoren wrap belegd met paprika, tomaat en in het midden een lekker eitje.

recept

Gesponsord - een paar weken geleden vertelde ik jullie al over de nieuwe pastasauzen en curry's van AH. Deze sauzen zijn gemaakt op basis van groenten en daar zijn slechts kruiden en specerijen aan toegevoegd. Geen gekke ingrediënten dus! En dat is fijn, want dat betekent dat je maaltijd niet allee...

recept

Gesponsord - ik ben dol op kaas, al van jongs af aan eet ik graag kaas. Tijdens de borrel, door mijn eten, maar ook op brood. In samenwerking met Leerdammer maakte ik een filmpje om mijn geniet moment met kaas te laten zien. Tijdens het opnemen was het koud, dus ik was blij om naar binnen te gaan en...

recept

Is het bij jou op maandag ook altijd 'Meatless Monday'? Hier vaak in ieder geval wel en dus deel ik vandaag deze fijne gemarineerde kastanje champignons met jullie. Lekker snel op tafel en bijvoorbeeld lekker als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd. Ik kies zelf altijd voor de biologische variant...

recept

Het blijft een hit, de eenpansgerechten. Ten minste, hoewel ik houd van uitgebreid koken op z'n tijd, vind ik doordeweeks vaak een makkelijke maaltijd het beste. Zo'n lekker gerecht waarbij je niet te veel tijd kwijt bent, niet te veel rommel hebt, lekker veel voedingsstoffen binnen krijgt en wat ui...

recept

Wat doe je als je een flinke lading appels hebt die NU op moeten? Ik maakte er o.a. appelmoes van, maar ook deze lekkere appelcake. Appelcake is altijd een succes. Ken je iemand die niet van appelcake houdt, nee toch? Met dit recept maak je zelf een heerlijke appelcake, niet té zoet, maar wel lekke...

recept

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat erv...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt as...

recept

Ik schreef het al eerder: bowls zijn hip. Van de sushi bowl tot de smoothie bowl en van de pizza bowl tot een rice bowl, alles komt tegenwoordig voorbij in een kommetje. Dit keer een Mexicaanse klassieker in een kom: de burrito. Deze burrito bowl is snel én gezond! Als basis gebruikte ik zilvervlie...

recept

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je ...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

Het idee voor deze chia pudding kreeg ik van de Amerikaanse blog 'How sweet it is'. Deze dessertjes zijn super kleurrijk en makkelijk om zelf te maken. Doordat er weinig suiker in zit, is het ook nog eens verantwoord genieten. Je kunt verder zelf kiezen of je zuivel of zuivelvervangers kiest en daar...

recept

Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.

recept

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door het Hard Rock Café in Amsterdam om hun hamburgers te komen proeven. Tijdens de World Burger Tour hebben ze diverse hamburgers uit allerlei verschillende landen. Ook een Griekse burger. Dit bracht mij op het idee om er een geheel eigen versie van te maken. D...

recept

Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsala...

recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) ...

recept

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je ...