recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Wat doe je als je een flinke lading appels hebt die NU op moeten? Ik maakte er o.a. appelmoes van, maar ook deze lekkere appelcake. Appelcake is altijd een succes. Ken je iemand die niet van appelcake houdt, nee toch? Met dit recept maak je zelf een heerlijke appelcake, niet té zoet, maar wel lekke...

recept

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat erv...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt as...

recept

Ik schreef het al eerder: bowls zijn hip. Van de sushi bowl tot de smoothie bowl en van de pizza bowl tot een rice bowl, alles komt tegenwoordig voorbij in een kommetje. Dit keer een Mexicaanse klassieker in een kom: de burrito. Deze burrito bowl is snel én gezond! Als basis gebruikte ik zilvervlie...

recept

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je ...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

Het idee voor deze chia pudding kreeg ik van de Amerikaanse blog 'How sweet it is'. Deze dessertjes zijn super kleurrijk en makkelijk om zelf te maken. Doordat er weinig suiker in zit, is het ook nog eens verantwoord genieten. Je kunt verder zelf kiezen of je zuivel of zuivelvervangers kiest en daar...

recept

Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.

recept

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door het Hard Rock Café in Amsterdam om hun hamburgers te komen proeven. Tijdens de World Burger Tour hebben ze diverse hamburgers uit allerlei verschillende landen. Ook een Griekse burger. Dit bracht mij op het idee om er een geheel eigen versie van te maken. D...

recept

Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsala...

recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) ...

recept

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je ...

recept

Als je een razendsnel én lekker gerechtje zoekt, ben je hier aan het goede adres! Deze wraps zijn namelijk supermakkelijk om te maken: je maakt de groentesalsa klaar, bakt een biefstukje, snijdt deze in reepjes en klaas is kees. En wil je zelf wraps maken? Dat is veel makkelijker dan je misschien d...

recept

Deze kip is geïnspireerd op kip van het spit. Althans, de kruiden die men op kip van het spit gebruikt. Als ik van werk naar huis fiets, kom ik altijd langs een kip-van-het-spit winkel en dan ben ik weleens in de verleiding om er een mee naar huis te nemen. Maar, dacht i hoe leuk is het eigenlijk o...

recept

Wat is de eerste soep waar je aan denkt als je denkt aan 'soep'? De kans is groot dat het tomatensoep is (en nee, niet alleen omdat je door de titel al een beetje werd geprimed ;-)). Tomatensoep is hartstikke bekend en iedereen heeft er wel zijn eigen versie van. Maar wist je dat het heel erg lekker...

recept

Doordeweeks moeten eten vooral snel zijn! Dat is in de meeste huishoudens zo en ook hier, ondanks dat ik foodblogger ben, is dat niet anders. Werk, sporten, andere activiteiten. Doordeweeks is er vaak niet de tijd (en de puf!) om uitgebreid in de keuken te staan. En wat maak je dan? Wat we vaak lekk...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaa...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Ik heb soms momenten in de keuken dat ik denk: "Wat moeten we vandaag nou weer eten". Gelukkig helpt Judith mij meestal een eind op weg, maar stond er laatst alleen voor. Al zoekende door de koelkast kwam ik veelal rood gekleurde groenten tegen; dit Ravioli Rosso recept was geboren! Super snel te ma...

recept

Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om b...

recept

Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor ...

recept

Kip in paddenstoelen roomsaus is natuurlijk wel een beetje een klassieker en mag hier dus niet ontbreken. Ik ging voor kip in paddenstoelen roomsaus met aardappelpuree, maar het is ook erg lekker met pasta of rijst bijvoorbeeld. Kip en paddenstoelen gaan hartstikke goed samen, dat bewijst dit gerech...

recept

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van...

recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

recept

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al ee...

recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van e...

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...