recept

De Griekse keuken is er een die ik steeds meer ga waarderen. Een aantal jaar terug, toen ik nog studeerde. Oké, een heel flink aantal jaren terug ;-), was ik met een vriendin op Rhodos. In een all-inclusive resort, waar ik eigenlijk helemaal niet van ben. Daardoor heeft Grieks eten denk ik een vals...

recept

Wie weleens in Amerika is geweest, kent ze vast wel: pretzels. Deze 'zoute krakelingen' zijn zacht, zout en een beetje zoet. Ze worden verkocht in winkelcentra, maar ook bij bijvoorbeeld sportevenementen. Toen wij 1,5 jaar geleden noodgedwongen een hele dag op LaGuardia airport in New York doorbrach...

recept

Ken je die groentebroodjes van Albert Heijn? Ik heb ze al een aantal keer gekocht, maar het leek me eigenlijk leuker om zelf groentebroodjes te maken. Nu wilde het toeval dat ik 1 gekookte biet over had en dus ging ik daarmee het experiment aan om bietenbroodjes te maken. Ik vind ze zelf erg goed ge...

recept

We zijn inmiddels alweer een paar weekjes terug uit Israël. Een hele bijzondere vakantie met veel bezienswaardigheden, prachtige natuur, heel veel cultuur en ongelooflijk veel lekker eten. Zelfs als je je best doet, kan je bijna niet slecht eten daar. Nouja, een keer op zo;n toeristische attractie ...

recept

5 ingrediënten waarvan 2 er peper en olie zijn. Dat is alles wat nodig is om deze leuke hapjes te maken met zalm en asperges. Het is heel simpel: groene aspergetips wikkel je in wat (wilde) gerookte zalm, je vouwt ze in filodeeg. Even bakken en klaar! Een ideaal hapje voor aan de paastafel of voor ...

recept

Waar denk je aan bij Pasen? Eieren, advocaat, paaseitjes en paasbrunch zijn zomaar enkele dingen waar ik aan denk. En als je deze paasbrunch iets bijzonders op tafel wil zetten, denk dan eens aan deze paasbroodjes. Zachte zoete broodjes met een vleugje advocaat, frisse sinaasappel en paaseitjes. P...

recept

Is er iets lekkerder dan zelfgebakken brood? De heerlijke geur alleen al....mmm! Het is echt niet moeilijk, je moet alleen even wat geduld hebben. Het brood moet namelijk rijzen. Zo ook bij dit pesto-vlechtbrood. En ondanks dat het wellicht zo lijkt is het helemaal niet moeilijk. Je rolt eerst een p...

recept

Waarom heten deze broodjes kerstbroodjes? Nou, dat zal ik je vertellen: de ene helft heeft een rode vulling (zuivelspread + jam = een soort cheesecakeachtige smaak) en de andere helft heeft een groene vulling van pesto. Rood en groen zijn typische kerstkleuren en het leek me dus leuk om broodjes met...

recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten....

recept

Ben jij bekend met de Georgische keuken? De kans is groot dat je nog nooit iets Georgisch hebt gegeten. Ik tot hiervoor ook niet hoor :-). Toch schijnen er hele lekkere gerechten te zijn in de Georgische keuken. Een van de meest bekende is de khachapuri, een brood vaak gevuld met kaas en ei. Offi...

recept

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen geno...

recept

Het stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens zelf kwarkbollen te maken. Tijdens mijn allereerst baan, ging ik in de pauze vaak naar bakkerij Simon Meijssen op de Vijzelstraat in Amsterdam. Daar bestelde ik dan steevast een kwarkbol met kaas. De eerste paar keer keek het personeel ongelovig aan...

recept

De eerste arepas die ik ooit at, at ik 10 jaar geleden. Ik had Colombiaanse vriendinnen die iets klaarmaakten uit hun thuisland. Arepas dus. Ik geloof niet dat ik sinds die tijd nog arepas heb gegeten, maar ineens dacht ik eraan om die eens te maken. Arepas zijn een soort dikke maïspannenkoeken die...

recept

Gesponsord - Al heel lang stonden ze op mijn lijstje: crumpets. Overgens niet te verwarren met Engelse muffins. Waar een Engelse muffin een soort broodje is, is de crumpet een dikke pannenkoek vol luchtbubbels. Je maakt de crumpets met gist én baksoda. Engelse crumpets zijn even wat werk om te...

recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en...

recept

Ik gebruikte recepten van Smitten Kitchen en David Leibovitz (die beiden hun recept baseerden op een uit 'Jerusalem' door Sami Tamimi en Yotam Ottolenghi) en maakte daar mijn eigen versie van. Beiden versies hadden in de vulling erg veel suiker. In plaats daarvan gebruikte ik een eetlepel honing. Da...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Dit is alweer het laatste recept voor I-KOOK wat ik schrijf. Eerder liet ik jullie de technieken stomen, koken en garen in de magnetron zien. In de laatste blogpost gaan we bakken. Pannenkoeken bakken! Niet zomaar pannenkoeken natuurlijk, maar fluffy pompoen pannenkoeken...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. M...

recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig gluten...

recept

I'm back! Misschien had je het al door, maar de afgelopen maand ben ik niet actief geweest. Of nouja, ik had vooruit gewerkt, dus op de site was het gelukkig geen gehele maand stil. Achter de schermen echter heb ik de afgelopen maand niks blog gerelateerds gedaan, behalve af en toe een Instagram pos...

Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel

recept

's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenp...

recept

Ik zag het idee voor een gevuld Turks brood bij Chicks Love Food en dat leek me een heerlijke zondagavond maaltijd. Lekker en snel klaar! De binnenkant van het brood gebruik je voor dit recept niet, maar gooi het niet weg! Je kunt het prima als broodkruim gebruiken of maak er croutons van voor in de...

recept

Waar mijn ontbijt doordeweeks vaak vluchtig is. Denk een bakje havermout, yoghurt met zelfgemaakte granola of ontbijtmuffins die ik mee kan nemen. In het weekend vind ik het echter leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Nu we door de verbouwing en de vloer tijdelijk afscheid hebben moeten nemen van...

recept

Gesponsord - ik ben dol op kaas, al van jongs af aan eet ik graag kaas. Tijdens de borrel, door mijn eten, maar ook op brood. In samenwerking met Leerdammer maakte ik een filmpje om mijn geniet moment met kaas te laten zien. Tijdens het opnemen was het koud, dus ik was blij om naar binnen te gaan en...

recept

Vaak zijn de ochtenden doordeweeks hier zo gehaast dat ik op kantoor ontbijt of dat het er soms gewoon helemaal bij inschiet. Heel slecht en dus heb ik me voorgenomen om weer beter te gaan ontbijten. Mijn ritueel met havermout heb ik nog wel, maar ik heb eigenlijk niet meer elke dag zin in havermout...

recept

Hou je van shakshuka? Dan hou je gegarandeerd ook van Huevos Rancheros, de Mexicaanse variant. Huevos Rancheros worden traditioneel voor ontbijt gegeten, maar ook als lunch of diner eet je dit lekkere gerecht met ei. Om het wat verder te vullen, kun je er voor kiezen om ook bonen te gebruiken door d...

recept

Een tijdje geleden hoorde ik dat in de Amsterdamse supermarkten regelmatig avocado's zijn uitverkocht, omdat ze nu zo mateloos populair zijn. Niet gek ook, want avocado's zijn veelzijdig, lekker én gezond. Ik eet zelf dan ook regelmatig avocado op mijn brood als lunch. Lekker fijnprakken, wat grof ...

recept

Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder d...

recept

Waar het een paar weken geleden nog hoogzomer was, is de zon helaas alweer redelijk verdwenen. Maar, wat niet is, kan nog komen en ik hoop dus op een lekkere nazomer. In ieder geval geniet ik nu na van een heerlijke vakantie in Portugal waar we woensdagavond van zijn terug gekomen. Ik ga jullie er g...

recept

De Philly Cheese Steak is een Amerikaans broodje biefstuk met een goede laag gesmolten kaas. Dit recept is perfect als je restjes biefstuk van bijvoorbeeld de barbecue over hebt. Bewaar de gebakken biefstuk in de koelkast en de volgende dag kun je deze lekkere Amerikaanse klassieker maken: de Philly...

recept

Een burrito voor ontbijt? Really? In de VS is het een gebruik dat al langer bestaat. Waarom het een ontbijt burrito is? Omdat het elementen zijn die je normaal in een ontbijt zou kunnen eten, maar dan allemaal samen in één burrito. Nouja, het zijn vooral ingrediënten die je in een Amerikaans ontb...

recept

Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met bana...

recept

Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!

recept

Laatst waren we uitgenodigd bij Jerome's broer die dit gerecht voor ons maakte. Alleen bleek de Hollandaisesaus nog wel een dingetje.... als je deze namelijk niet precies goed bereidt, gaat 'ie schiften. Thuis kwam ik op Culy een foolproof recept voor hollandaisesaus tegen. Eentje waarbij je de eier...

recept

Het meeste werk zit bij deze taart in het 'knutselen'. Oftewel de groenten in spiraalvorm plaatsen. Moeilijk is het zeker niet! En als je ziet wat een prachtig resultaat je ermee krijgt, is het zeker de moeite waard. Het laagje ricotta zorgt voor een lekker smaakelement, maar zorgt er ook voor dat j...