recept

Deze schotel maakten mijn vrienden en ik op een avondje Risken voor bij het borrelen, en iedereen was zo lyrisch over de schotel dat het allereerst daarna nog vaker is herhaald, en ten tweede zonde zou zijn om niet met jullie te delen. Dus, hier komt ie. De hoeveelheden zijn een beetje afhankelij...

recept

De groenten kun je roosteren op de barbecue, maar ook in de oven. Door ze eerst te roosteren krijgt de soep een diepere smaak. Leg je ze eerst op de barbecue, dan krijg je bovendien ook nog eens een rokerige smaak! Ik gebruikte tomaat en paprika, maar varieer vooral lekker. Zoete aardappel en pompoe...

recept

De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om da...

recept

Toen ik op een van de fameuze Tasty filmpjes pizza wafels voorbij zag komen, kon ik niet anders dan het ook te proberen. Ik maakte er een geheel eigen variant van met een vulling die mij een beetje deed denken aan een pizzabroodje. Hoe leuk is het om twee klassiekers als een pizza en een wafel te co...

recept

Een tijdje geleden hoorde ik dat in de Amsterdamse supermarkten regelmatig avocado's zijn uitverkocht, omdat ze nu zo mateloos populair zijn. Niet gek ook, want avocado's zijn veelzijdig, lekker én gezond. Ik eet zelf dan ook regelmatig avocado op mijn brood als lunch. Lekker fijnprakken, wat grof ...

recept

Waar het een paar weken geleden nog hoogzomer was, is de zon helaas alweer redelijk verdwenen. Maar, wat niet is, kan nog komen en ik hoop dus op een lekkere nazomer. In ieder geval geniet ik nu na van een heerlijke vakantie in Portugal waar we woensdagavond van zijn terug gekomen. Ik ga jullie er g...

recept

Als je weleens in Spanje bent geweest ken je ze wel: patatas bravas. Ik heb deze als tapa dan ook erg vaak gegeten! Deze knapperige, vaak gefrituurde aardappelpartjes gaan altijd gepaard met de bijbehorende saus, de salsa brava. De saus kenmerkt zich vooral door zijn pit, want dit is echt een pittig...

recept

Flammkuchen is eigenlijk helemaal niet seizoensgebonden. In de winter eet je het wellicht weleens op wintersport, maar het is ook een heel licht en zomers gerecht. Deze flammkuchen met zalm bijvoorbeeld vind ik echt wel bij deze tijd van het jaar passen. Uiteraard kun je ze net beleggen hoe je zelf ...

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) ...

recept

Normaal verwijst een tarte tatin (het is dus geen tarte tartin, maar tarte tatin) naar een "appeltaart op zijn kop". Je bakt en karameliseert de appels eerst op het vuur en dekt het vervolgens af met bladerdeeg om het in de oven af te bakken. En dan, op het einde, keer je de taart om zodat het deeg ...

recept

Ik fiets elke dag, als ik van werk naar huis fiets, langs een 'kip-aan-het-spit-winkel'. En al een aantal keer was ik in de verleiding om dan zo'n kip van het spit te kopen. Van die lekker sappige ip met een heel krokant vel, heerlijk. Op een gegeven moment moest ik er dan ook aan toegeven en kocht ...

recept

'Bowls' zijn hip. Hadden we eerst de sushi bowl, was er daarna de smoothie bowl. En dan nu de volgende 'bowl: de 'pizza bowl'. Wat is het? Een bowl is niets meer dan een kommetje. Dat ziet er leuk uit en is vaak makkelijker te maken. In het geval van de pizza bowl is het een kom (of ronde schaal) di...

recept

Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel o...

recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tuss...

recept

Ik ben dol op een tafel vol mezze. Mezze zijn Midden-Oosterse 'tapas' en wat mij betreft mag labneh met pita brood daar niet bij ontbreken. Labneh is een soort hartige hangop die je op smaak brengt met Midden-Oosterse kruiden. In dit geval heb ik gekozen voor za'atar met olijfolie en zeezout. Hoe la...

recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...

recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De ...

recept

Deze soep is zo lekker dat je gasten nooit zullen geloven dat je wat 'shortcuts' hebt gebruikt. Door een kant-en-klare visfond te gebruiken bespaar je veel tijd en wie vindt dat nou niet fijn :-)? De fond zorgt voor een krachtige basis en zorgt ervoor dat je enkel krab ter garnering hoeft te gebruik...

recept

Dat december feestmaand is, weet iedereen. Maar er is meer dan Sinterklaas en Kerst. Bijvoorbeeld Chanoeka, het Joodse Lichtenfeest. Omdat de Joodse jaartelling anders werkt dan de westerse kalender, valt het ergens in december, maar niet op een vaste dag of dagen. Dit jaar valt het vroeg, maar het ...

recept

Vroeger moest ik elke dag 8 kilometer naar school fietsen en 8 kilometer terug naar huis. Als het dan slecht weer was, maakte mijn moeder vaak een tosti als ik thuis kwam, dus ik heb heel wat tosti's gegeten. Dat waren tosti's van volkoren boterhammen met kaas, een klassieke tosti dus. Maar, wat als...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Ja, ook de Midden-Oosterse keuken is niet vies van een gerecht met lekkere aardappeltjes! Wanneer ik dit voor mensen maakte kreeg ik ook direct de reactie: ‘Hé, dit is net Hollandse pot, gewoon aardappeltjes!’. Dus voor de liefhebbers onder ons die toch wat voorzichtiger zijn met het uitprobere...

recept

Ik maakte dit gerecht al een paar keer eerder. Maar elke keer zagen de tonijn quesedillas er zo lekker uit, dat we ze op hadden voor we een foto konden maken. Het gerecht is een kruising tussen een 'normale' quesedilla en een tuna melt. Nog één tip: gebruik tonijn op water en geen tonijn op olie. ...

recept

Omdat ik zag dat mijn oude recept voor mini quiches nog steeds populair is, maar dat de foto écht niet meer kan, besloot ik een nieuwe versie te maken. Aangezien er toch nieuwe foto's moeste komen, besloot ik maar meteen een variant te maken, met broccoli en bosui. En als we dan toch bezig zijn, oo...

recept

Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voi...

recept

Deze zomer komt Marks & Spencer met een lijn Britse etenswaren: Tastes of the British Isles. Wij mochten alvast wat eten en drinken samplen, waaronder de Piccalilly genaamd Posh Dog Pickle Relish. Deze Pickle Relish kun je heel goed eten in combinatie met bijvoorbeeld kip. Zo ontstond dan ook de...

recept

Er zijn recepten die zo veelzijdig zijn, dat er geen ontkomen aan is om ze een keer te maken.  Dit recept voor gevulde tomaten is er een van. Ze zien er namelijk heerlijk uit, zijn ideaal voor een feestje en ook nog eens gezond! Doordat je ze overdag kunt voorbereiden hoef je ze voor het eten allee...

recept

Wil je snel iets op tafel hebben staan? Dan is de hotdog een ideale uitkomst! Er zijn een aantal manieren om een klassieke hotdog te bereiden. De New York hotdog (zoals Harvey hem vaak met Mike eet in de serie Suits ;-)) ken je waarschijnlijk met zuurkool. Een andere variant is met mosterd, ketchup ...

recept

Begin je dag met een kick, met deze fijne groene smoothie! Ik beloof je dat je de spinazie niet proeft, maar, je hebt wel alle gezondheidsvoordelen van de spinazie. Door het gebruik van ananas en munt, heeft de smoothie een heerlijk frisse smaak. Daarnaast is de smoothie glutenvrij en vegan.

recept

Soms bedenk ik pas halverwege een recept wat ik eigenlijk ga maken. Ik wilde een salade maken met maïs, maar besloot dat het vast nog lekkerder zou zijn als ik een laagje tortillachips met bonen in de oven zou grillen met wat kaas erop. Het werd dus een kruising tussen een ovenschotel en een salade...

recept

Simpel? Check! Boordevol vitamines? Check! Eiwitten? Check! Smaak? Dubbelcheck! De ideale maaltijd voor doordeweekse avonden (en een gezonde lunch!), zo kun je deze Italiaanse 'omelet' wel noemen. De frittata is ook perfect om te eten na het sporten door de hoeveelheid eiwitten. Ik at hem vóór ...

recept

Toen ik zag wat er allemaal in wraps uit de winkels zit, was ik vastberaden om eens zelf wraps te maken. Ik wilde wel iets bijzonders, dus werden het groene wraps met spinazie en koriander. Ik vulde ze met wilde zalm, roomkaas, spinazie en waterkers en de volgende dag op werk met pastrami, mosterd e...