recept

Heb jij soms ook momenten dat jij je Italië wegwaant? De prachtige landschappen van Toscane, het romantische Rome en uiteraard het overheerlijke eten! Vooral dat laatste was blijven hangen toen ik aan de slag ging met deze overheerlijke -all hand made- risotto! Twee tips; maak risotto als je de tij...

recept

Pastasalade, ik ben fan. Makkelijk en snel. Pastasalade is los te eten als hoofdgerecht bij diner of lunch. Maar ook lekker als bijgerecht bij een barbecue. Pastasalade met vlees of vis. Of zoals deze originele variant: helemaal vega met heerlijke zachte mozzarella, zilte olijven en knapperige bleek...

recept

Pasta con le sarde is een Italiaans gerecht: pasta met sardientjes. Normaliter gebruik je er verse sardines voor, maar met sardines uit blik gaat het ook prima. Let er wel op dat je dan die op olijfolie neemt bijvoorbeeld. Vaak zit er in de sardientjes (in blik) nog wel een graat. Haal die er van te...

recept

Toen ik net begon met koken, was dit één van mijn klassiekers uit mijn repertoire. Het is echt niet moeilijk om de perfecte risotto te maken. Je moet er alleen even geduld voor hebben. Je moet namelijk goed elke keer het water laten verdampen voor je er weer water bij doet. Oja, en laat hem op het...

recept

Een "open" lasagne had ik nog niet gemaakt, maar eigenlijk is het een heel goed idee. Je bent veel sneller klaar dan bij een traditionele lasagne, bovendien komen voor mij de smaken zo veel beter tot zijn recht. De zelfgemaakte pesto is echt de finishing touch. En houd je niet zo van zalm? Geen prob...

recept

Op Facebook liet ik jullie een selectie zien van recepten die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, maar niet publiceerde. Ik vroeg jullie welke van de gerechten jullie toch graag terug zouden willen zien op het blog. Het antwoord luidde: alles. Ok, ik ben de beroerdste niet ;-). We starten vandaag met...

recept

Het zal jullie niet zijn ontgaan, dat wij als gezin nogal van lekker eten houden. Mw. Foodblog a.k.a. Judith is daar het levend bewijs van. Net zoals in alle gezinnen, heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren. Als er iemand jarig is, mogen ze bij mij hun menu voor een verzoek-diner indienen (ja,...

recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed...

recept

Ik was alleen thuis en had zin in iets dat lekker was, maar ook snel klaar en toch niet te ongezond. Het werden deze lekkere hartige taartjes gemaakt van filodeeg, met een vulling van gekarameliseerde rode ui, rucola, gorgonzola en walnoten. Met zo weinig ingrediënten toch snel iets zo lekkers op t...

recept

Samen met foodie Culinessa maakte ik voor het eerst zelf pasta. Het beviel zo goed, dat ik het kort daarop weer maakte. Want, het is echt heel makkelijk! En ondanks twee pastamachines hebben we het gewoon met een deegroller uitgerold. Net zo makkelijk en goed voor de spierballen ;-). Het deeg geeft ...

recept

Eindelijk een recept om de macaroni die al zo lang in de kast staat op te maken! Vaak denk je bij macaroni aan de standaard gerechten zoals 'mac and cheese' (oftewel macaroni met kaassaus), maar je kunt er ook een heel andere, minder standaard kant mee op. Ik was blij verrast met het resultaat van d...

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Foodie friend Culinessa en ik wilden een keertje samen koken. Zoals het dan twee foodies betaamt spring je helemaal uit de band. Dus, er stonden 3 typen ravioli op het menu en 2 krabvariaties. Het eerste recept uit deze serie is de zoete ravioli met pompoen, hazelnoten en chocolade.Omdat je alti...

recept

Begint bij jou een maaltijd met gnocchi steevast met een discussie over de uitspraak van deze aardappelballetjes? Hier in ieder geval wel ;-). (Mocht je het je nog afvragen [njokkie] dus). Hoe je het ook uitspreekt, het is een leuek variant op pasta. Gnocchi lijkt op pasta, maar wordt gemaakt van aa...

recept

Dagelijks reis ik met de trein naar werk. Dan komt het weleens (understatement) voor dat je vertraging hebt. Toen ik laatst een half uur moest wachten besloot ik een paar food tijdschriften te kopen. Ik ging naar huis met een Foodies inclusief bonusnummer en een Elle eten. Heerlijk om eens doorheen ...

recept

Als ik aankondig dat er pasta op het menu staat, wordt dat altijd met luid gejuich ontvangen thuis. Pasta is namelijk een van de lievelingsgerechten van vriendlief. Deze keer ging ik voor een romige pasta met truffelsaus. Hoe beter de kwaliteit van de truffel, hoe lekkerder de saus wordt!

recept

Dol ben ik op garnalen. Eigenlijk op alles wat seafood is. Wellicht is het een gevolg van mijn jeugd. Vrijwel elke zomer gingen we naar Amerika, omdat mijn opa, oma, oom, tante en nichtjes er woonden. Een maand lang verbleven we in en rond New Jersey/ New York en één van de hoogtepunten ieder jaar...

recept

Als, zoals dit jaar, de WK-wedstrijden beginnen om 6 uur op doordeweekse dagen zul je wat moeten improviseren met het eten. Gelukkig kwam ik op 'eten maken', het blog van multiculturele foodie Sophie, een goed recept tegen voor snelle pizza broodjes. Geloof me, deze broodjes zijn snel. En lekker. En...

recept

Met het prachtige, on-Nederlandse weer kon het natuurlijk niet uitblijven. Een nieuwe rubriek op myfoodblog onder de noemer barbecue recepten. Ik vind het persoonlijk heerlijk om te barbecueën en dan helemaal niet persé heel uitgebreid. Het buiten eten geeft me gewoon een soort vakantie gevoel. In...

recept

De basis voor dit recept is het recept van een jongetje van (destijds) 4, Andy. Andy is de kleinzoon van een goede vriendin van mijn moeder en, net als z'n oma, houdt Andy van koken. Inmiddels is 'ie al bijna 10, maar al sinds zijn derde staat Andy in de keuken. Hij nam dan geen genoegen met toekijk...

recept

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt.  Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door  de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo i...

recept

Het cliché gaat ook hier weer op: hoe simpeler, hoe lekkerder. Mijn favoriete pasta is olio e aglio, oftwel olie en knoflook. Met garnalen of venusschelpen, of nog simpeler, met alleen gepofte tomaatjes en besprenkeld met verse truffel. Dit recept is heerlijk puur, vandaar dat ik je ook aanraad om ...

recept

Als je een vriendin hebt met een foodblog sta je zelf niet zo vaak in de keuken. Jerôme wilde heel graag weer eens een keer koken en had het al weken over macaroni. Ik was sceptisch, want ik ken eigenlijk alleen de zware mac'n'cheese (macaroni met kaas), maar was aangenaam verrast door deze versie....

recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...

recept

Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij on...

recept

Al heel lang wilde ik een lekkere citroencake maken. Zo'n lekker frisse, luchtige en zachte cake. Met deze citroencake is dat vrij aardig gelukt! Voor het recept gebruik je geen boter en melk, maar ricotta. Zo krijg je een heerlijk volle smaak, zonder dat de cake zwaar wordt.Het leuke bordje van de ...

recept

Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...

recept

Veel mensen kopen pastasaus kant-en-klaar, omdat het zo lekker makkelijk is. Maar, wat ze zich niet realiseren, is dat zelf een lekkere pastasaus maken helemaal niet moeilijk is! Sterker nog, zelf pastasaus maken, zoals voor een klassieke spaghetti bolognese is echt makkelijk. De basis zijn gedroog...

recept

Vriendlief kwam van zijn werk met als kerstcadeautje een fles bubbels en een warmgerookte zalmzijde à ruim 1 kilo. Dat was natuurlijk wel een feest! Een deel van deze zalm gebruikte ik voor deze simpele pasta. Simpel, maar overheerlijk! Binnen een kwartier heb je deze smakelijke tagliatelle met zal...

recept

Tiramisu is altijd al populair, maar zo rond de kerst zie je ze nog vaker opduiken dan normaal. Als je geen alcohol drinkt of geen koffie, of allebei, kun je vaak niet meegenieten. Zelf ben ik sinds een aantal jaar, tot mijn grote spijt, allergisch voor koffie. Dit inspireerde mij om een makkelijke ...

recept

Als je voor bijvoorbeeld een etentje een dessert zoekt dat er indrukwekkend uitziet en indrukwekkend smaakt, maar jou niet veel tijd kost, is deze chocolade bombe ideaal! De buitenkant bestaat uit panettone, een Italiaans cakeachtig brood. Je kunt dit kopen bij een Italiaanse delicatessenzaak, of je...