recept

Het is bijna Pasen en dat is bij uitstek een moment om lekker te brunchen! Dit jaar door de huidige maatregelen waarschijnlijk niet met de hele familie, maar in hele kleine kring. Maak het extra gezellig met versgebakken brood. De geur van vers brood en dan dat heerlijke zachte, knapperige brood op ...

recept

Voor je het weet is het weer kerst. En wat voor kerstdessert maak je dan? Het is de afsluiter van de maaltijd, dus afsluiten met een hoogtepunt is wel zo fijn. Aan de andere kant wil je het wel leuk houden. En dus heb ik het perfecte makkelijke kerstdessert voor je. Smaakt fenomenaal, maar is echt z...

recept

Wie kan er nog meer geen genoeg krijgen van pompoen? Deze heerlijke groentesoort is zo multi-inzetbaar! Vandaag gebruiken we hem voor een heerlijke herfstrisotto. Net even anders dan je hem gewend bent. In plaats van de pompoen te roosteren, stomen en pureren we hem. Door hem zo door de risotto heen...

recept

Truffelrisotto, maar dan helemaal plantaardig (vegan)! Het klinkt misschien gek, want een risotto zonder kaas? Ik beloof je dat je het in deze risotto helemaal niet mist. Door de truffel, prei, tomaat en edelgistvlokken zit 'ie boordevol smaak! Comfort food truffelrisotto Deze creatie van Jerome p...

recept

Typisch Italiaans koffiedessert Affogato is een typisch Italiaans koffiedessert wat je heel makkelijk zelf maakt. Voluit heet dit drankje 'affogato al caffè'. Italianen drinken dit graag als afsluiting van de maaltijd. Ik wed dat jij het voortaan ook graag drinkt! Helemaal als je niet kunt kiezen ...

recept

Ik had zin in een dessert, maar dan wel een gezonde. Plus een hele taart bakken, had ik even geen zin in. Ik bedacht de ideale oplossing: ik maakte gewoon een taartje in een glaasje zoals ik dat wel vaker doe. Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladeb...

recept

Zondag is het Moederdag en wat laat nou beter liefde zien dan een zelfgemaakt gerecht? Deze cannelloni maakte ik met behulp van lasagnevellen. Superleuk om zo je hartige cannelloni te maken (niet te verwarren met de zoete -koekjesvariant). De cannelloni vul je met een ricotta-spinazievulling. Klinkt...

recept

Waar je vroeger bij boerenkool meteen dacht aan stamppot, is het de afgelopen jaar uitgegroeid tot een ware 'superfood'. Oké, de term superfood kan geloof ik niet meer, maar alsnog is het een hippe voedingssoort die bekend staat om de hoge voedingswaarde. In de VS zijn ze dol op 'kale', zoals boere...

recept

Joehoe, gnocchi ken je misschien wel. Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je in een handomdraai klaarmaakt. Meestal kook je de gnocchi en roer je er daarna iets van saus en groenten doorheen. Maar, er is meer! Gnocchi kun je ook prima bakken! In de oven als een ovenschotel. Ideaal, want dan heb ...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Gnocchi (spreek uit als 'njokkie'en dus niet 'gnotsjie' zoals ik vaak hoor). Gnocchi is een soort pasta gemaakt van aardappel. In het Italiaans heet het voluit 'gnocchi di patate'. Lekkere zachtje kussentjes van aardappel en bloem die je maar heel kort hoeft te koken. Ze lenen zich dan ook perfect v...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Pasta puttanesca is een klassieker onder de pasta's. Ik had hem zelf nog niet eerder gemaakt, maar toen ik me bedacht welke lekkere ingrediënten er allemaal in zitten, wist ik dat het niet anders kon dan een succes te zijn. Ik bedoel: tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes om er maar een paar te n...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je dat risotto zo ongeveer het eerste gerecht was wat ik leerde maken. Mijn moeder was een weekendje weg en ik besloot voor mijn vader en broertje een Jamie Oliver recept te maken. Een risotto. Sindsdien staat er nog steeds regelmatig risotto op tafel, ...

recept

Deze mini pizza's maak je echt in een handomdraai en zijn lekker om te eten als lunch, als borrelhapje of bij het diner. Even twijfelde ik of ik het wel moest delen, want het is zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Maar, het is hartstikke lekker en we houden allemaal van simpele gerecht...

recept

Pesto is echt zo'n ingrediënt dat iedereen wel lekker vindt geloof ik. En dan natuurlijk het liefste zelfgemaakt, want het is echt niet moeilijk en zo veel lekkerder! Al eerder deelde ik de groene pesto. Een echte klassieker! Ook de rode pesto is wat mij betreft een klassieker. Ik maak hem niet zo ...

recept

Ik vind veel verschillende soorten groenten lekker, maar misschien wel een van mijn favorieten is de aubergine. Gegrild met granaatappelpitjes en tahin. Of gepofte en gepureerd in een baba ganoush. Of in deze melanzane alla parmigiana. Een Italiaanse ovenschotel bestaande uit in ieder geval aubergin...

recept

Een calzone maken is toch heel moeilijk? Nee hoor, totaal niet! Je maakt een pizzadeeg, je maakt een vulling en je klapt de 'pizza' dicht. Het lastigste is misschien nog het wachten totdat 'ie klaar is. En oké, misschien heb je ook wel wat motoriek en verfijning nodig bij het netjes afwerken van de...

recept

Pasta tijd! Er staan al flink wat pasta recepten hier op de blog. Van een pasta carbonara tot een pasta alla Norma en van een papardelle al ragù tot pasta al forno. Dit keer ging ik voor een hele verrassende pasta. Ik combineerde spaghetti met rijpe avocado's. Deze zorgen voor een structuur en smeu...

recept

Winter en stoofpotjes zijn een match made in heaven! Helemaal als het lekker simpel is, maar toch heel veel smaak heeft. Voor dit heerlijke winterse stoofpotje heb je niet zo veel nodig: Italiaanse witte bonen (cannellini bonen) uit blik, tomatenblokjes uit pak of blik, spinazie, kruiden en worstjes...

recept

Is er iets lekkerder dan zelfgebakken brood? De heerlijke geur alleen al....mmm! Het is echt niet moeilijk, je moet alleen even wat geduld hebben. Het brood moet namelijk rijzen. Zo ook bij dit pesto-vlechtbrood. En ondanks dat het wellicht zo lijkt is het helemaal niet moeilijk. Je rolt eerst een p...

recept

De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken. Veel supermarkten pakken uit en Lidl doet dat met hun exclusieve Delicieux producten. Wij gaan praktisch elke week wel even naar de Lidl en nu was het een waar feestje met alle bijzondere ingrediënten in de schappen. Onlangs namen we een eendenbo...

recept

Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant! ...

recept

Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne. Simpele pasta all'arrabiata Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die eri...

recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ. Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het re...

recept

We love risotto! Ik vertelde al eerder dat ik waarschijnlijk als allereerste gerecht een risotto leerde koken. Met behulp van Jamie Oliver. Luxe risotto Dit keer gingen we voor een echte luxe risotto: risotto zeekraal met sint jacobsschelpen (coquilles) en heilbot. Zeekraal zie je steeds vaker in ...

recept

Van alle 'junk food' is de pizza misschien wel mijn favoriet! Pizza tover ik dan ook af en toe op tafel, maar dan natuurlijk wel de ambachtelijke zelfgemaakte variant. Inclusief zelfgemaakte bodem. En als je dat eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een kant-en-klare pizza. Dit keer ging ik v...

recept

Aspergeseizoen. Je kunt er bijna niet omheen. Of je nou fan bent van witte of groene asperges, er is keuze genoeg qua recepten en er zit altijd wel een recept bij wat je lekker vindt! De groene asperges zijn stevig en nootachtig, de witte asperges (ook wel het 'witte goud' zijn zacht en delicaat). M...

recept

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en ...

recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade. De beste garnalen om...

recept

Zijn er nog meer stoofvlees fans? Ik schreef laatst al over mijn liefde voor stoofvlees. Ik kon er gewoon nog geen genoeg van krijgen en maakte daarom 'pappardelle al ragù'. Dikke pastalinten met zachtgestoofd vlees. Een heerlijke combinatie! Een van de bekend pasta al ragu recepten uit Italië is ...

recept

Gnocchi, heerlijk zachte aardappelkussentjes. Je kunt gnocchi uit het koelschap kopen, maar ook bij de pasta's vinden. En die gnocchi is super lekker en makkelijk te gebruiken. Je kunt gnocchi in de pan koken, maar vandaag laat ik je een serieus makkelijk (en natuurlijk overheerlijke) variant zien. ...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...