recept

Deze kiprollades maakte ik in de afgelopen jaren al een aantal keer, maar gek genoeg heb ik nooit het recept hier gepubliceerd. Tijdens het myfoodblog kerstdiner maakte ik de rollades weer. Het is een heerlijk en feestelijk gerecht wat perfect past op je kersttafel! De vulling is door de feta romig ...

recept

Frites, wie is er niet gek op? Ik heb vandaag een lekker en gezond alternatief, namelijk pastinaak frites uit de oven. Makkelijk zelf te maken en lekker met bijvoorbeeld ketchup of truffel mayo. Eet er een stukje kip bij en wat rode kool!...

recept

Gesponsord - Heb jij ook altijd tijdgebrek in de keuken? Ik wel! Als er een shortcut is, weet ik hem ook altijd te vinden. Tot vermaak van mijn omgeving. Ik houd er gewoon van om dingen snel te doen en vooral op doordeweekse dagen als ik hongerig thuis kom, wil ik gezond eten, maar ook snel! Gelukki...

recept

De eerste officiële herfstdag is aangebroken! Hopelijk kunnen we nog even genieten van het zomerweer, maar meterologisch gezien is het vandaag de start van de herfst. Daarom een herfst recept wat toch nog lekker fris is: een herfstige salade met slechts een paar ingrediënten. Druiven en (blauwe) k...

recept

De hele stad heb ik afgezocht naar volkoren wraps, omdat dat een gezonder alternatief is voor witte wraps. Uiteindelijk vond ik ze bij PLUS, dus ik nam maar meteen een extra voorraadje mee. De 'tartaarsaus' past geweldig goed bij de vis en is uiteraard veel gezonder dan de variant die je kant-en-kla...

recept

Als er gasten op het eten komen, vind ik het leuk om dan ook een (passend) dessert te serveren. Een van de gasten die we laatst hadden heeft een lactose-intolerantie. Voor mij een mooie uitdaging om een lekker dessert te maken wat ook voor haar geschikt is. Al snel bedacht ik dat kokosmelk de basis ...

recept

Hier op het blog staan al een aantal recepten voor gepofte zoete aardappels. Ik vind het dan ook heerlijk! Vandaag wederom gepofte zoete aardappels, maar dan in een wel heel makkelijke variant! Als de aardappels uit de oven komen, heb je er nog maar 1 minuut werk aan. Klinkt goed, toch?

recept

Een tijdje geleden hoorde ik dat in de Amsterdamse supermarkten regelmatig avocado's zijn uitverkocht, omdat ze nu zo mateloos populair zijn. Niet gek ook, want avocado's zijn veelzijdig, lekker én gezond. Ik eet zelf dan ook regelmatig avocado op mijn brood als lunch. Lekker fijnprakken, wat grof ...

recept

Gesponsord - Een van de fijne dingen aan lekker weer is de mogelijkheid om buiten te eten en dan vooral om de barbecueën! Ik associeer de barbecue altijd met lange, gezellige zomeravonden met vrienden of met familie. Voor mij draait de barbecue niet om grote hoeveelheden vlees, maar juist de smaken...

recept

Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder d...

recept

Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een p...

recept

Watermeloen en zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Ik ben sowieso dol op zomerfruit: watermeloen, aardbeien, frambozen, perziken en nectarines. Mij doe je er echt een plezier mee! Ik kwam in de supermarkt een mini-watermeloen tegen, perfect voor met zijn tweeën en besloot er een...

recept

Gesponsord - Dit lekkere en romige dessert maakte ik met stevia in plaats van suiker. Stevia wordt al eeuwenlang in Zuid-Amerika gebruikt, maar in de rest van de wereld is het relatief nieuw. Stevia heeft meer zoetkracht dan suiker en is bijvoorbeeld geschikt voor diabetici doordat het een minimaal ...

recept

Helaas heeft mijn AH moestuintje het niet zo lang volgehouden. Ik droomde al van een mooie florerende moestuin op mijn balkon, maar helaas. Echt groene vingers heb ik (nog) niet. Dus nu kopen we vaak een muntplant om zo toch altijd de beschikking te hebben over verse munt. Voor in de munt thee, maar...

recept

Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertr...

recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...

recept

Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt d...

recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Vorige week kwam de nieuwe Schijf van Vijf uit. In hoeverre zijn jullie daar mee bezig? Ikzelf vind het belangrijk om bewust te eten en dat betekent niet perse altijd übergezond, maar het draait wel allemaal om de juiste balans. Vaak gezond en soms iets minder. Want ook dat vind ik in een bewuste l...

recept

Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met bana...

recept

Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een wal...

recept

Deze kip is geïnspireerd op kip van het spit. Althans, de kruiden die men op kip van het spit gebruikt. Als ik van werk naar huis fiets, kom ik altijd langs een kip-van-het-spit winkel en dan ben ik weleens in de verleiding om er een mee naar huis te nemen. Maar, dacht i hoe leuk is het eigenlijk o...

recept

Ziet het er niet enig uit? Vrolijk roze zalm met van die schattige kleine kwarteleitjes. Zalm gemarineerd in biet is iets wat ik de laatste tijd wel vaker zie. Het ziet er én leuk uit én het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Het maakt je zalm net even wat zoeter! Het beste kun je de zalm al de ...

recept

Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel o...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaa...

recept

Het meeste werk zit bij deze taart in het 'knutselen'. Oftewel de groenten in spiraalvorm plaatsen. Moeilijk is het zeker niet! En als je ziet wat een prachtig resultaat je ermee krijgt, is het zeker de moeite waard. Het laagje ricotta zorgt voor een lekker smaakelement, maar zorgt er ook voor dat j...

recept

Kennen jullie de filmpjes van Tasty al? Vast wel. Deze Facebookpagina is mateloos populair en ook ik kijk vaak gebiologeerd naar de filmpjes. Bij de Hasselback kip bleef ik net iets langer hangen. De hasselback aardappel kende ik al, maar wat een leuk idee om dat ook met een stukje kipfilet te doen!...

recept

Er zijn weinig dingen die ik niet lust, maar als ik dan toch iets moet noemen: spruitjes. Al van jongs af aan vind ik spruitjes echt niet lekker en kreeg ik ze alleen binnen als ik ze bedolf onder een dikke laag appelmoes. Toch wilde ik graag de uitdaging aan. Zou er niet een manier zijn dat ik spru...

recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tuss...

recept

Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om b...

recept

Sommige groentes zien er zo prachtig uit. Zo kocht ik op de markt verse bietjes. Mijn initiële project waarvoor ik ze eigenlijk nodig had mislukte, maar gelukkig had ik nog bieten over. Eerst ging ik voor een fijn sapje met wortel en gember en daarna wilde ik nog meer met biet maken. In eerste inst...

recept

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van...

recept

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al ee...

recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van e...

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...

recept

Vandaag een bijzonder recept. Dit recept is namelijk niet om op te eten, maar om lekker te scrubben. Waarom ik het als foodblogger dan toch deel? Nou, een aantal redenen: ten eerste ben ik een ontzettende tuttebel die naast van lekker eten van make-up, crèmepjes en andere girly dingen houd, ten twe...