recept

Hebben jullie de enquête op het blog allemaal al ingevuld? Je kunt deze nog gewoon invullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat jullie in ieder geval ook makkelijke recepten willen zien. Dus, ik heb meteen een makkelijk recept voor jullie. Een soort eenvoudige guacamole (avocado dip), salade van c...

recept

Brood maken is zo leuk en vooral lekker! Er gaat wat mij betreft niets boven een zelfgemaakt brood. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om zelf een brood te bakken. Je gooit de ingrediënten erin en de machine doet bijna alles. Het lastigste is het wachten. Wachten terwijl h...

recept

Vorige week kreeg ik weer de zogenaamde Foodybox. Een box die door een PR-bureau elke paar maanden naar een aantal foodbloggers wordt gestuurd met daarin een selectie food producten. Eén van de producten die ik kreeg om te proberen was het taart- en quichedeeg van 'Tante Fanny'. Nu was ik er wel be...

recept

Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Ta...

recept

Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen d...

recept

Ik heb elke jaar zo rond eind augustus een obsessie met vijgen. Ik ben echt dol op deze paarse vruchten en doe dan ook veel moeite om, als ze weer in het seizoen zijn, vijgen te vinden. Dit jaar misschien nog meer dan anders, want dit recept had ik vreemd genoeg al maanden in mijn hoofd. Courgetti m...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Laatst kreeg ik van een lezer de vraag: "heb je ook recepten voor gezonde hartige snacks? Bijvoorbeeld om 's avonds voor de TV te eten?" Die heb ik zeker! In Mallorca waren de amandelen erg populair. Niet gek als je je bedenkt dat het een van de meest verbouwde producten op het eiland is. Je kunt er...

recept

Ik maakte dit gerecht al een paar keer eerder. Maar elke keer zagen de tonijn quesedillas er zo lekker uit, dat we ze op hadden voor we een foto konden maken. Het gerecht is een kruising tussen een 'normale' quesedilla en een tuna melt. Nog één tip: gebruik tonijn op water en geen tonijn op olie. ...

recept

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overhe...

recept

Omdat ik zag dat mijn oude recept voor mini quiches nog steeds populair is, maar dat de foto écht niet meer kan, besloot ik een nieuwe versie te maken. Aangezien er toch nieuwe foto's moeste komen, besloot ik maar meteen een variant te maken, met broccoli en bosui. En als we dan toch bezig zijn, oo...

recept

Ik kan niet geloven dat ik dit recept niet eerder met jullie heb gedeeld. Het is namelijk zo een klassieker en voor mij één van de eerste gerechten die ik leerde maken. De vorige keren dat we dit maakten was het resultaat alleen niet fotogeniek genoeg en tja, dan moeten we ons maar opofferen en he...

recept

Eten jullie weleens een AVG'tje? Oftewel: aardappelen-groenten-vlees? Ik laat jullie een leuke én gezonde variant hierop zien: gehaktballen en bloemkool, maar dan net iets anders dan je het normaal zou eten. Door de gehaktballetjes te verrijken met een beetje quinoa, krijg je een lekkere structuur,...

recept

Vandaag heb ik weer een fijn tussendoortje voor jullie: notenrepen met havermout, blauwe bessen en chocolade. Het is een reep die je niet hoeft te bakken, want je maakt hem in de vriezer! (of in de koelkast, maar dan moet je iets langer wachten). Als je de juiste chocolade kiest, bevatten deze repen...

recept

Tegenwoordig vind je in de supermakrt steeds meer alternatieven voor rijst en pasta. Zo zag je op dit blog al onder meer couscous, freekeh en bulgur voorbij komen. Ook relatief nieuw, in ieder geval in Nederland, is riso. Ook wel bekend als orzo. Het lijkt in de verpakking net rijst, maar het is eig...

recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij ...

recept

Een lekker gerecht voor zomerse avonden. De kipspiesjes zijn uiteraard lekker om te maken op de BBQ, maar je kunt ze ook gewoon in een koekenpan maken. Citroen en rozemarijn gaan altijd goed samen, zo ook in dit recept. Overigens geldt dat hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Om ...

recept

Een gezonde lunch vinden, kan best lastig zijn. Ik schreef al eerder over gezond beleg, maar je kunt volgens mij nooit genoeg gezonde lunch inspiratie hebben, toch? Avocado en ei is echt een powercombinatie. Avocado zit vol goede vetten en eieren vol met onder meer eiwit. Ik kan je vertellen dat je ...

recept

Lekker als gezond borrelhapje, snack of als voorgerechtje! De makreelpaté bevat geen mayonaise, maar Griekse yoghurt. Dit maakt het nog veel gezonder! Makreel is overigens een vette vis en vette vissen worden aangeraden om in ieder geval twee keer per te eten. Met dit gerechtje sla je dus minstens ...

recept

Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voi...

recept

Van deze kleurrijke salade krijg je toch spontaan zin in een salade? De rode bietjes contrasteren heel mooi bij de groene veldsla, groene saus en groene pistachenoten. Het fijne van de avocado dressing is dat 'ie de salade super romig maakt, zonder hem ongezond te maken. Je kunt hier overigens heel ...

recept

Ik krijg vaak vragen over gezonde tussendoortjes, vandaar vandaag: de makkelijke, gezonde energierepen met chocolade kokossmaak! Deze energierepen bevatten geen geraffineerde suikers, wat betekent dat ze meer geleidelijk energie afgeven plus, je hebt naderhand geen suikerdip. De noten zorgen voor go...

recept

Ik hoor je denken: "huh? Hoe dan?" Nou, als je snel kijkt lijkt het net pasta, maar in werkelijkheid zijn het linten van zoete aardappel en dat is fijn. Dat betekent namelijk niet alleen dat het een glutenvrij recept is, maar ook dat het een lage Glycemische Index (GI) heeft. Een lage GI zorgt ervoo...

recept

Deze zomer komt Marks & Spencer met een lijn Britse etenswaren: Tastes of the British Isles. Wij mochten alvast wat eten en drinken samplen, waaronder de Piccalilly genaamd Posh Dog Pickle Relish. Deze Pickle Relish kun je heel goed eten in combinatie met bijvoorbeeld kip. Zo ontstond dan ook de...

recept

Snel, gezond en lekker! Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig en dan heb je een heerlijke, gezonde maaltijd. Extra leuk: het ziet er ook nog eens bijzonder uit. Je kunt dit als hoofdgerecht eten, of als lekker bijgerecht bij een salade.

recept

Bloemkooltijd! En ik heb een receptje dat aanslaat bij iedereen. En extra fijn: het is echt mega gezond. Het heet bloemkool rijst, maar de bloemkool is eigenlijk een vervanging voor rijst. Door deze fijn te malen ziet het er namelijk uit als rijst en kun je het lekker wokken! En wist je al dat bloem...

recept

Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te geb...

recept

Ik vind het leuk om af en toe te experimenteren met 'gezonde' taarten. Deze taart kwam ik tegen op het blog Frankies Feast, een Amerikaans blog over glutenvrij en gezond eten. Als je deze chocoladetaart proeft zou je niet meteen denken "wow, die is gezond". De zoete bodem in combinatie met de frisse...

recept

Courgetti maken stond al zo lang op mijn lijstje, maart het kwam er niet van. Excuses had ik ook niet, want sinds Sinterklaas heb ik een mooie Japanse mandoline, dus sliertjes maken is een koud kunstje. Ik denk dat ik aan het wachten was op inspiratie voor het ideale recept ;-). Ik moet zeggen dat d...

recept

Op de een of andere manier hebben we 5 aangebroken pakken lasagnevellen staan. Tijd om eens wat van die voorraad weg te werken. En dat deden we. Met een heerlijke lichte, groene lasagne die perfect is voor mooie lentedagen. De lasagne is vegetarisch en zit vol met groenten! Doordat de groenten redel...

recept

5 ingrediënten, dat is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke zomerse salade! Ik gebruik zelf vaak verse spinazie als basis voor een salade. Een leuke afwisseling voor 'normale' sla. Bovendien is spinazie natuurlijk erg gezond! Het gaat perfect samen met de romige buffelmozzarella en de friszo...

recept

Begin je dag met een kick, met deze fijne groene smoothie! Ik beloof je dat je de spinazie niet proeft, maar, je hebt wel alle gezondheidsvoordelen van de spinazie. Door het gebruik van ananas en munt, heeft de smoothie een heerlijk frisse smaak. Daarnaast is de smoothie glutenvrij en vegan.

recept

Toen ik zag wat er allemaal in wraps uit de winkels zit, was ik vastberaden om eens zelf wraps te maken. Ik wilde wel iets bijzonders, dus werden het groene wraps met spinazie en koriander. Ik vulde ze met wilde zalm, roomkaas, spinazie en waterkers en de volgende dag op werk met pastrami, mosterd e...

recept

Sommige mensen houden ervan om te snoozen. Ik niet, ik houd van mijn slaap. Ik slaap liever lekker lang door en ben als mijn wekker gaat super snel en efficiënt. In minder dan 20 minuten ben ik de deur uit. Okay, mijn make-up doe ik in de trein. (En ik kan je vertellen dat dat af en toe gekke gezic...

recept

Ga je lekker picknicken? Dan moet je dit brood echt eens proberen! Doordat je het brood uitholt, krijg je geen megahoge unit, maar gewoon het formaat van een normaal brood. En dat is superhandig bij het eten en bij het vervoeren van je brood. Het lekkerste is als je hier echt een goed brood voor haa...

recept

Door wat simpele aanpassingen maakte ik deze cake niet alleen héél erg lekker, maar ook net even iets minder ongezond. Een deel van de boter verving ik door vetvrije Griekse yoghurt en ik gebruikte heel weinig suiker. Wat mij betreft heeft deze cake niet veel suiker nodig, juist door het gebruik v...