recept

Het stond al een tijdje op mijn "to-do" lijstje, zelf crackers maken. Een collega vertelde dat hij zijn crackers altijd van water en gebroken lijnzaad maakt, dus ik besloot dat als basis te gebruiken en zeezout en pompoenpitten toe te voegen om het iets spannender te maken. Ze zijn lekker als tussen...

recept

Zomers eet ik graag salades. En, aan de statistieken te zien, jullie ook ;-). Vandaag dan ook een heerlijke zomerse salade met onder meer appel en kip. In plaats van croutons gebruikte ik een klein beetje quinoa voor een knapperige 'bite'. Ik gebruikte als dressing een beetje frambozenazijn, maar je...

recept

Op het blog verschenen al diverse recepten met quinoa. Het blijft echter een populair graan, ook hier in huis. Je kunt er veel kanten mee op, doet het prima als salade en is snel klaar. Vandaag ging ik voor een frisse en zomerse salade van quinoa met wilde perzik en gerookte kip. Ideaal als je laat ...

recept

Dol ben ik op garnalen. Eigenlijk op alles wat seafood is. Wellicht is het een gevolg van mijn jeugd. Vrijwel elke zomer gingen we naar Amerika, omdat mijn opa, oma, oom, tante en nichtjes er woonden. Een maand lang verbleven we in en rond New Jersey/ New York en één van de hoogtepunten ieder jaar...

recept

Als, zoals dit jaar, de WK-wedstrijden beginnen om 6 uur op doordeweekse dagen zul je wat moeten improviseren met het eten. Gelukkig kwam ik op 'eten maken', het blog van multiculturele foodie Sophie, een goed recept tegen voor snelle pizza broodjes. Geloof me, deze broodjes zijn snel. En lekker. En...

recept

Met het prachtige, on-Nederlandse weer kon het natuurlijk niet uitblijven. Een nieuwe rubriek op myfoodblog onder de noemer barbecue recepten. Ik vind het persoonlijk heerlijk om te barbecueën en dan helemaal niet persé heel uitgebreid. Het buiten eten geeft me gewoon een soort vakantie gevoel. In...

recept

  Pasen zit er weer op. Als het goed is heb je alle eieren gevonden om onaangename verrassingen later in het jaar te voorkomen.  Misschien ben je wel land en stad afgereisd voor verplichte familiebrunches of ben je nu aan het bijkomen van een overkill aan chocolade paaseitjes. Elk familie k...

recept

Jaaa, de Superfood Sunday is weer terug van weggeweest! Dit keer met een super ananas mousse recept. Of nouja, dit recept is zo simpel, dat ik het eigenlijk geen recept meer kan noemen... Deze ananas mousse maak je namelijk met slechts één ingrediënt: ananas. En verder heb je nodig: een blender o...

recept

Op Facebook zagen jullie vast de foto's van de high tea al voorbijkomen. Een van de dingen die ik speciaal hiervoor maakte, was deze ananas kokos cake. Een heerlijk luchtige kokos sponscake (biscuit) met een laagje ananasjam en een laag chocolade. Ik kwam op dit idee door een wedstrijd op de Faceboo...

recept

Zit je op de bank en krijg je ineens lekkere trek? Grijp dan naar deze gezondere chocolade truffels. Deze truffels worden gemaakt zonder suiker, althans zonder geraffineerde suikers. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers van dadels. Dit zorgt ervoor dat je wel energie krijgt, maar daarna geen sui...

recept

Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop ver...

recept

Vandaag deel ik met jullie een peren crumble die glutenvrij is en geen geraffineerde suikers bevatten. En, hij is ook nog eens heel erg makkelijk te maken! Een van de belangrijkste ingrediënten is havermout. Wist je al dat havermout heel gezond is? Met recht een superfood dus. Als je op zoek ben...

recept

We hadden dus die grote warmgerookte zalm waarvan ik porties in de vriezer had gedaan. De zalm kwam gelukkig nog steeds hartstikke lekker uit de vriezer. Op de site van BBC Good Food kwam ik dit recept tegen. Ik paste het iets aan en zo hadden we een lekkere groene salade die lonkt naar de lente. He...

recept

Granaatappels zijn lekker én hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zouden ze het verouderingsproces vertragen, verlagen ze het LDL ('slechte cholesterol') en verlagen ze het risico op Alzheimers. Daarnaast verlagen granaatappels de bloeddruk. Bovendien is granaatappel goed voor het hart. Het bevorde...

recept

Dit quinoa dessert kun je ook goed eten als ontbijt en is supergezond. Al eerder schreef ik over quinoa, met recht een superfood. Wat hier ook inzit, zijn bijvoorbeeld goji-bessen. Je hoort er de laatste tijd veel over, maar waarom is het nou gezond? Goji-bessen komen oorspronkelijk uit China, Tibet...

recept

Deze quiches zien er gezellig uit en zijn makkelijk om te maken! Eigenlijk is het hetzelfde als een 'gewone' quiche, maar dan zonder de korst en in mini-formaat. Met de vulling kun je natuurlijk variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geblancheerde broccoliroosjes of paddestoelen. Ook lekker is om net...

recept

Dé foodhype van deze zomer waren toch wel de 'overnight oats', havermout die de avond van tevoren in de koelkast wordt gezet met melk, water of yoghurt en de volgende ochtend klaar om te eten is. Maar, waarom zijn haver en havermout zo gezond? Allereerst het verschil tussen haver en havermout: have...

recept

  Deze aardappelomelet wordt veel gegeten in Spanje, bijvoorbeeld als een tapa. Ik vind het zelf lekker om de Tortilla Española te eten met rustiek brood (bijvoorbeeld het Liefde en Passie brood van AH of brood van het Vlaamsch Broodhuys, of natuurlijk zelfgemaakt brood!) en een groene sala...

recept

Zondag betekent Superfood Sunday! Vandaag een lekkere smoothie met chiazaadjes, banaan en cacao. Banaan is gezond, omdat het vitamine C, vitamine B6, calcium en magnesium bevat, maar de echte superfood in deze smoothie is chiazaad. Een paar jaar geleden was lijnzaad 'hot'. Alles wat lijnzaad heeft h...

recept

Een aantal weken geleden besloot ik om een 'gezonde' cake te maken en vond een recept voor pompoencake. Toen ik vrijwel alle ingrediënten in huis had, bedacht ik me ineens dat ik iets vrij essentieels niet had: pompoen. Ik naar Appie Heijn en, waar ik voor vreesde werd bewaarheid, het was nog geen ...