recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krij...

recept

Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant! ...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al mete...

recept

We moeten er weer aan geloven, de herfst is begonnen. Regen, blaadjes, maar ook pompoen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met herfst. Dit keer ging ik voor een pompoensalade met geroosterde biet, een simpele dressing en knapperige pistachenootjes. Voor erbij wat crostini. Als je me al langer vol...

recept

Brrr, het is weer onstuimig weer en dan heb ik altijd wat meer zin in 'comfort food'. Macaroni of mac 'n' cheese valt voor mij ook echt in die categorie. In de VS is macaroni met kaas mateloos populair met allerlei variaties daar weer op. Ik gebruik in mijn macaroni schotel een saus met cheddarkaas ...

recept

Op zoek naar een lekker banh mi recept? Wij hebben een heerlijk Vietnamees broodje gemaakt en delen deze vandaag met je! De Vietnamese broodjes (banh mi) zijn baguettes met vlees of een vega topping, kruiden zoals munt en koriander en zoetzure groenten. Baguettes werden door de Fransen naar Vietnam ...

recept

Sinds een paar maanden is in de supermarkt Paneer te kopen, een soort Indiase kaas. Toen we van de zomer naar Canada vlogen en daar in het vliegtuig een verrassend lekkere paneer curry kregen, was ik om. Eenmaal thuis zou ik ook gaan experimenteren met paneer. Paneer De paneer is zacht van smaak e...

recept

Pompoensoep is een heerlijk gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte manier om te genieten van de smaak en de veelzijdigheid van pompoen. Of je nu een liefhebber bent van een klassieke pompoensoep of juist wilt experimenteren met verschillende smaakcombinaties, er ...

recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de w...

recept

Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne. Simpele pasta all'arrabiata Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die eri...

recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse...

recept

Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld. Vrolijk gevulde bolcourgettes Op de een of andere ma...

recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la...

recept

Een aardbeien smoothie maken is echt hartstikke makkelijk! Ik kan het bijna niet eens een recept noemen. Zoals je ziet, is het letterlijk 1 stap. Is dat makkelijk of is dat makkelijk :-)? Aardbeien smoothie met een twist Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanil...

recept

Shakshuka verwierf met dank aan o.a. Yotam Ottolenghi een paar jaar geleden bekendheid en is sindsdien niet meer weg te denken. Er is inmiddels zelfs een Knorr Wereldgerecht shakshuka. Het is een Israelisch gerecht met veel gestoofde groenten en gepocheerde eieren. Soms getopt met verkruimelde fe...

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Ik kreeg een fles Orochata met daarbij een heerlijk recept voor Orochata roomijs.Het roomijs maakte ik niet, maar wel iets anders: een hele frisse substantie tussen granité en sneeuwvlokjes in. Orochata is een drank van Licor43 en is afgeleid van de Spaanse Horchata. Dit drankje wordt gemaakt ...

recept

Deze Midden-Oosterse gehaktschotel was een toevalstreffer of een goed gelukte mislukking ;-). Ik had eigenlijk het idee om Donna Hay's Midden-Oosterse gehaktballen uit de oven te maken. Maar toen mijn gehaktballen niet zo stevig bleken, besloot ik er dan maar een gehaktschotel van de maken. Jus...

recept

Een quesadilla recept met lekker veel pit en pulled chicken. Zoek je een lekker quesedilla recept wat je makkelijk zelf kunt maken? Probeer ons recept met pulled chicken, bosui en jalapeño pepers voor wat extra pit. Eventjes in het tostiapparaat en klaar is quese... ehh ..kees! Een quesedilla ...

recept

Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ. Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het re...

recept

We love risotto! Ik vertelde al eerder dat ik waarschijnlijk als allereerste gerecht een risotto leerde koken. Met behulp van Jamie Oliver. Luxe risotto Dit keer gingen we voor een echte luxe risotto: risotto zeekraal met sint jacobsschelpen (coquilles) en heilbot. Zeekraal zie je steeds vaker in ...

recept

Het is duidelijk dat het lekker weer is, een kijkje op onze homepage en je ziet de lekkerste salades voorbijkomen! Zo was er onder meer de artisjok panzanella, de venkelsalade met appel en de makreel & krieltjessalade. Het voordeel van zo'n salade is dat het vak snel is, lekker licht en gezond. ...

recept

Van alle 'junk food' is de pizza misschien wel mijn favoriet! Pizza tover ik dan ook af en toe op tafel, maar dan natuurlijk wel de ambachtelijke zelfgemaakte variant. Inclusief zelfgemaakte bodem. En als je dat eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een kant-en-klare pizza. Dit keer ging ik v...

recept

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en ...

recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade. De beste garnalen om...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes! Ik ben de...

recept

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenli...