recept

We trappen de week af met een lekker snel receptje. Klaar in 15 minuten! Het is een snel, vegetarisch gerecht waar Italië en Mexico samenkomen. Zachte aardappelkussentjes, gnocchi, samen met allerlei Mexicaanse kruiden en toppings. Superlekker, snel en gezond. En om het recept nog leuker te maken: ...

recept

Het gaat al een tijdje door mijn hoofd heen dat ik graag Indisch wil leren koken. Zodoende heb ik aan een vriendin gevraagd die van Indische afkomst is of zij mij wat verschillenden dingen wilde leren. Indisch leren koken Dus zo gezegd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan haar gevraagd of...

recept

Winter en stoofpotjes zijn een match made in heaven! Helemaal als het lekker simpel is, maar toch heel veel smaak heeft. Voor dit heerlijke winterse stoofpotje heb je niet zo veel nodig: Italiaanse witte bonen (cannellini bonen) uit blik, tomatenblokjes uit pak of blik, spinazie, kruiden en worstjes...

recept

Een van mijn favoriete ontdekkingen van 2018 was een Japans restaurant in Utrecht waar ze authentieke Japanse bowls serveren, Don Kounosuke. Zelf zo'n lekkere Japanse bowl, ook wel don of donburi genoemd maken, kan ook! Voor de budgetchallenge van deze maand, maakte ik de soboro. Normaal gesproken w...

recept

Geïnspireerd door de nieuwe kerst Allerhande, ging ik aan de slag met een tartaar van tomaat. In het magazine deed ik het slimme idee op om een vegetarische 'steak tartaar' te maken. Normaliter gebruik je voor dit voorgerecht rauw rundvlees. En hoewel een echte steak tartaar heerlijk is op z'n tijd...

recept

S'mores. Heb je ze weleens gegeten? Ze zijn zondig lekker. Normaal worden ze gemaakt tijdens een barbecue of bij het kampvuur. Marshmallows roosteren, biscuitjes (Graham crackers), plakje chocolade en daar de half gemsolten mashmallow bovenop. Deze variant kun je gewoon in de oven maken. Superm...

recept

Het is de tijd van het jaar voor chocolademelk. Warme chocolademelk dan welteverstaan. Natuurlijk maak ik die altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan de kant-en-klare poeders en pakken. In de basis heb je 3 ingrediënten nodig: melk naar keuze, cacaopoeder en suiker. Zel...

recept

Afgelopen weekend waren we in het mooi Maastricht. En als je dan in Limburg bent, zijn er een aantal dingen die je sowieso moet eten. Een daarvan is zuurvlees. Of op z'n Limburgs zoervleisj. Ik maakte al eerder zoervleisj met frites, maar na een weekendje Limburg kon ik niet anders dan een nieuwe va...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al mete...

recept

We moeten er weer aan geloven, de herfst is begonnen. Regen, blaadjes, maar ook pompoen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met herfst. Dit keer ging ik voor een pompoensalade met geroosterde biet, een simpele dressing en knapperige pistachenootjes. Voor erbij wat crostini. Als je me al langer vol...

recept

Op zoek naar een lekker banh mi recept? Wij hebben een heerlijk Vietnamees broodje gemaakt en delen deze vandaag met je! De Vietnamese broodjes (banh mi) zijn baguettes met vlees of een vega topping, kruiden zoals munt en koriander en zoetzure groenten. Baguettes werden door de Fransen naar Vietnam ...

recept

Pompoensoep is een heerlijk gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte manier om te genieten van de smaak en de veelzijdigheid van pompoen. Of je nu een liefhebber bent van een klassieke pompoensoep of juist wilt experimenteren met verschillende smaakcombinaties, er ...

recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de w...

recept

Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfec...

recept

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse...

recept

Shakshuka verwierf met dank aan o.a. Yotam Ottolenghi een paar jaar geleden bekendheid en is sindsdien niet meer weg te denken. Er is inmiddels zelfs een Knorr Wereldgerecht shakshuka. Het is een Israelisch gerecht met veel gestoofde groenten en gepocheerde eieren. Soms getopt met verkruimelde fe...

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Ik kreeg een fles Orochata met daarbij een heerlijk recept voor Orochata roomijs.Het roomijs maakte ik niet, maar wel iets anders: een hele frisse substantie tussen granité en sneeuwvlokjes in. Orochata is een drank van Licor43 en is afgeleid van de Spaanse Horchata. Dit drankje wordt gemaakt ...

recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde va...

recept

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef. Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermentee...

recept

Een heerlijke zomerse salade: salade met avocado, ei en kalkoenspekjes. Knapperige sla, het hartige van de kalkoenspekjes, een romige avocado dressing, zelfgemaakte croutons en een eitje. Die vind ik zelf het allerlekkerste als de dooier nét niet gestold is, maar dat is natuurlijk persoonlijk :-). ...

recept

Het is duidelijk dat het lekker weer is, een kijkje op onze homepage en je ziet de lekkerste salades voorbijkomen! Zo was er onder meer de artisjok panzanella, de venkelsalade met appel en de makreel & krieltjessalade. Het voordeel van zo'n salade is dat het vak snel is, lekker licht en gezond. ...

recept

Aspergeseizoen. Je kunt er bijna niet omheen. Of je nou fan bent van witte of groene asperges, er is keuze genoeg qua recepten en er zit altijd wel een recept bij wat je lekker vindt! De groene asperges zijn stevig en nootachtig, de witte asperges (ook wel het 'witte goud' zijn zacht en delicaat). M...

recept

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en ...

recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes! Ik ben de...

recept

Wellicht heb je nog matzes over van je paasbrunch of paasontbijt? In plaats van tot in lengte der dagen matzes te eten, kun je er prima matzeballen van maken. Deze gebruik je dan weer voor een authentieke matzeballen soep. Bouillon zelf maken of een shortcut? Je vermaalt de matzes tot een meel en ...

recept

Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootje...