recept

Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbro...

recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel ju...

recept

Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootje...

recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood. Grassig Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. H...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

Watergruwel, of zoals het in noord Nederland heet: krentjebrij. Misschien ken je het nog van vroeger, bij opa en oma? Zoals je misschien wel weet, heb ik een rubriek 'oma's recepten', dus ik vond het superleuk om met een klassieker als krentjebrij kennis te maken! Krentjebrij is een dessert of tusse...

recept

Gnocchi, heerlijk zachte aardappelkussentjes. Je kunt gnocchi uit het koelschap kopen, maar ook bij de pasta's vinden. En die gnocchi is super lekker en makkelijk te gebruiken. Je kunt gnocchi in de pan koken, maar vandaag laat ik je een serieus makkelijk (en natuurlijk overheerlijke) variant zien. ...

recept

Zoet en hartig samen. Het blijft een heerlijke combi. Wat dacht je van pindakaas en hagelslag, een krentenbol met kaas of dus karamel zeezout? De karamel zeezout chocolade van Tony's Chocolonely is razend populair! Wij gebruikten deze populaire chocoladereep voor een verrassend lekker en eenvoudig d...

recept

Deze pavlova's kunnen eigenlijk altijd wel. In de winter versier je de pavlova met wat meer winterse fruitsoorten en dan tegen de zomer kunnen we weer los met rood fruit. Mijn favoriet :-). Of je kunt diepvriesfruit gebruiken, zoals ik in dit geval deed.... Pavlova bestaat uit een laag schuim (...

recept

We gaan vandaag weer lekker international met dit keer een Israëlisch gerecht. Vorige week publiceerde ik een lijst met 9 foodie hotspots voor 2018 en één van de hotspots was Tel Aviv. Ook hoog op ons lijstje, maar als voorproefje maakten we dan maar één van de bekendste Israëlische gerechten:...

recept

Ben jij bekend met de Georgische keuken? De kans is groot dat je nog nooit iets Georgisch hebt gegeten. Ik tot hiervoor ook niet hoor :-). Toch schijnen er hele lekkere gerechten te zijn in de Georgische keuken. Een van de meest bekende is de khachapuri, een brood vaak gevuld met kaas en ei. Offi...

recept

Zoals vaak op maandag, ga ik ook vandaag weer voor een vegetarisch gerecht. Hoewel ik op zijn tijd kan genieten van een stukje vlees of vis, eten we een aantal keer per week vegetarisch. Op die momenten mis ik het ook helemaal niet. Bijvoorbeeld met deze bieten galette. De galette ken je waarschijnl...

recept

Ik was even aan het twijfelen of ik deze broccolistamppot vandaag wel moest plaatsen. Niet omdat de stamppot niet lekker is. Integendeel, we hebben ervan gesmuld. Nee, de reden voor mijn twijfel is dat ik eerder deze week ook al een stamppot recept postte. Dat was toen een klassieke boerenkool stamp...

recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mij...

recept

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen geno...

recept

Klassieker Hollandse pot dan dit wordt het waarschijnlijk niet: stamppot boerenkool. Soms als het echt koud is, heb ik zin in stamppot. Aangezien in de supermarkt de boerenkool in de aanbieding was, ging ik voor de boerenkoolstamppot. Ja, en dan heb je ineens 2 zakken boerenkool. Het werd dus deze k...

recept

Het stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens zelf kwarkbollen te maken. Tijdens mijn allereerst baan, ging ik in de pauze vaak naar bakkerij Simon Meijssen op de Vijzelstraat in Amsterdam. Daar bestelde ik dan steevast een kwarkbol met kaas. De eerste paar keer keek het personeel ongelovig aan...

recept

Gezonde, voedzame ingrediënten. Een perfect recept voor de start van het jaar. Hoeveel mensen zijn er die gezonder willen eten dit jaar? Ik denk dat het voor vel mensen één van hun goede voornemens zal zijn. Beter eten, minder uit pakjes en zakjes, afvallen of minder suiker eten. Afvallen hoef i...

recept

Het begin van het jaar is altijd hét moment van de goede voornemens. Dat kan bijvoorbeeld zijn gezonder eten, of vaker ontbijten of meer tijd nemen voor jezelf. Het leuke is dat dit ontbijt aan ál die goede voornemens voldoet! Het is een havermoutpap geïnspireerd op de havermoutpap die we at...

recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept. Eigenlijk dus...

recept

Toen ik deze soep laatst voorbij zag komen, trok deze meteen mijn aandacht. Hij ziet er zo gezellig uit. Zwarte bonen zien er misschien niet direct gezellig uit, maar de peper, paprika, selderij en koriander zorgen voor zulke mooie kleuren. Bovendien staat het ook garant voor een bak vol smaak. Lett...

recept

Gisteren gaf ik je al megaveel kerst dessert inspiratie, maar weet je het nog zo net niet? Dan is hier weer een heerlijk, makkelijk te maken kerst dessert wat je heel goed kunt voorbereiden. Het is ook nog eens een kerstdessert met een verhaal! In Denemarken wordt de risalamande traditioneel gege...

recept

Een van de klassieke kerstgerechten is toch wel de rollade. Gemaakt van kalkoen, kip of varkensvlees staat 'ie vaak op tafel. Dit jaar doen we dat even helemaal anders. Een rollade, maar dan helemaal vegetarisch. Oké voor de puristen, het is misschien niet 100% hetzelfde als een rollade, maar zo op...

recept

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

Gisteren trapten we af met de 'Countdown to Christmas'. Daarin gaf ik je 21 tips als je je afvraagt wat je dit jaar met kerst moet doen. Vier jij kerst met een kerstdiner waarbij jij 1 of meer gangen moet maken? Vandaag het eerste kerstgerecht op myfoodblog.nl. Natuurlijk bouwen we het op en beginne...

recept

Misschien wel de meest bekende koekjes uit de Joodse keuken: rugelach. Deze koekjes kunnen met van alles gevuld zijn van chocolade en noten tot aan marsepein. Vaak worden ze gevuld met noten en gezeefde abrikozenjam, maar er zijn dus tal van variaties mogelijk. De gouden vulling voor rugelach Ik g...

recept

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ...

recept

Je kent ze vast wel: die mooie 'hot choc spoons'. Een blok chocolade op een houten lepel of stokje die je door je hete melk heen roert. Dan krijg je, juist ja, chocolademelk. Die hot choc spoons zien er altijd zo leuk uit! Toen ik ze laatst weer in de winkel zag, dacht ik, die gaan we thuis eens mak...

recept

Soms zijn 'recepten' zo makkelijk dat ik ze daarom bijna vergeet te delen. Neem nou de eiersalade van laatst. Een klassieker die ik regelmatig maak, maar nu dus pas heb gedeeld. Hetzelfde geldt voor deze tosti. Nu had ik jarenlang thuis geen tostiapparaat meer doordat de oude was doorgebrand. Tosti...

recept

Er zijn van die desserts die je doen denken aan vroeger, grootmoeders tijd. Advocaat bijvoorbeeld, lange vingertjespudding misschien of griesmeelpudding. Een ander dessert wat zo'n nostalgisch gevoel heeft, is voor mij de bitterkoekjespudding. Wie heeft dat nou vroeger niet gegeten :-)? Voor mi...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrassend...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...

recept

Ik wilde een lekkere taart maken om met jullie te delen in de Sinterklaas periode. Er staat inmiddels al zo veel op het blog, dat het soms lastig is, dan nog iets heel nieuws te bedenken. Deze 13 Sinterklaas recepten bijvoorbeeld. Iets heel nieuws dus. Opeens had ik het: een decadente Sinterklaastaa...

recept

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je ...

recept

Zijn ze niet schattig, deze 'bootjes'? In de basis is het een gepofte aardappel die je uitholt, vult en daarna weer even in de oven zet zodat de vulling lekker knapperig wordt en de kaas heerlijk smelt. Ik gebruikte zoete aardappels, maar in principe kun je ook reguliere aardappels gebruiken. Let er...