recept
Budget: gepocheerde peren
Op zoek naar een makkelijk dessert dat ook nog eens goedkoop is? Met deze gepocheerde peren trek je echt volle zalen! En dat terwijl je er zo weinig voor hoeft te doen.
Lees meerrecept
Op zoek naar een makkelijk dessert dat ook nog eens goedkoop is? Met deze gepocheerde peren trek je echt volle zalen! En dat terwijl je er zo weinig voor hoeft te doen.
Lees meerrecept
In Anglosaksische landen wordt de lemon poppy seed muffin, oftewel citroen maanzaad muffin veel gegeten. Ik moet zeggen dat dit ook mijn favoriete muffin smaak is. (Ok, misschien op een gedeelde eerste plaats met chocolade muffins ;-)). Ik stuitte op two peas and their pod op een citroen maanzaad mu...
Lees meerrecept
Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Pr...
Lees meerrecept
De mystery box challenge, wellicht ken je hem van Masterchef. Je krijgt een doos met gekke ingrediënten, je mag gebruikmaken van de 'pantry' en binnen een uur iets lekkers verzinnen om met je ingrediënten te maken. In de Facebook foodbloggersgroep is een paar maanden geleden dit initiatief opgepak...
Lees meerrecept
Toen ik de basis voor dit recept las in The Guadian, zonder foto, werd ik getriggerd: een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis, zou dit nou lekker zijn? En dat was het! Het is een hele zachte schotel die wat doet denken aan aardappelpuree in laagjes met groenten ertussen. Perfect als j...
Lees meerrecept
Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekk...
Lees meerrecept
Een van mijn favoriete tentjes in Utrecht is Yoghurt Barn. In deze 'schuur' kun je diverse soorten yoghurt krijgen met exotische en vooral lekkere toppings. Wat ik altijd neem tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn is de hangop. Hangop is een dikke en milde yoghurt en wordt gemaakt van magere yoghurt...
Lees meerrecept
Omdat ik een quiche had gemaakt, had ik nog filodeeg over. Ik wilde er iets simpels mee maken en kwam op het idee om er pecan-honing flapjes van te maken. Het doet me een beetje denken aan baklava, maar dan heel simpel.
Lees meerrecept
Minstens één keer in de week eten we vis. Wat ik zelf een erg lekkere combinatie vind is vis en witte wijn. Vandaar dan ook dat ik deze visschotel uit de oven maakte. Makkelijk en lekker!
Lees meerrecept
Zit je op de bank en krijg je ineens lekkere trek? Grijp dan naar deze gezondere chocolade truffels. Deze truffels worden gemaakt zonder suiker, althans zonder geraffineerde suikers. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers van dadels. Dit zorgt ervoor dat je wel energie krijgt, maar daarna geen sui...
Lees meerrecept
Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met szechuan pepers. Die pepers hebben een bijzondere smaak. Het zorgt namelijk voor een aangename tinteling op je tong. Probeer het maar! Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op...
Lees meerrecept
Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces....
Lees meerrecept
Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat...
Lees meerrecept
Deze sperziebonensalade naar recept van Ottolenghi is supermakkelijk! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bent in een paar minuutjes klaar. Het is het ideale bijgerecht bij je Midden-Oosterse maaltijd. Ik ben een flexitariër. Ja, echt. Minstens een paar keer in de week eten we complee...
Lees meerrecept
Ken je die mooie kue lapis cakes? Indonesische cake met dunne laagjes in verschillende kleuren. Kue lapis betekent dan ook letterlijk laagjes cake en is een gestoomde cake met kokossmaak. Deze kue lapis pudding maakte ik ter afsluiting van onze Indonesische maaltijd (rendang, gado-gado, witte rijst ...
Lees meerrecept
Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop ver...
Lees meerrecept
Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...
Lees meerrecept
Na een maandje afwezigheid vond ik het leuk om weer mee te doen aan de Foodblogswap. Nederlandse en Belgische foodbloggers krijgen hierbij een ander blog toebedeeld waar ze iets van mogen maken. Ik mocht deze keer van het blog van de 23-jarige Lindsay iets kiezen, die deze maand precies een jaar blo...
Lees meerrecept
Deze traktaties zijn een kruising tussen gewone bonbons en pindarotsjes, maar dan gezond. Hoe dat kan? Er zitten maar 3 ingrediënten in: gepofte rijst, pindakaas en chocolade met 92% cacao. Zeer puur dus. Om zo gezond mogelijk bezig te zijn is het zaak dat je wel de juiste pindakaas uitkiest. Het l...
Lees meerrecept
Deze kruidige amandelcake die er feestelijk uitziet is geïnspireerd op een cake van the year in food. Het is een heerlijk lichte cake die geschikt is voor elk moment van de dag. Hij is licht kruidig en niet te zoet. Door het gebruik van amandelmeel heeft het ook een heerlijke nootachtige smaak. Wil...
Lees meerrecept
De Rice Krispy Treat is in de Verenigde Staten al decennia populair. Er is geen Amerikaans kind dat deze traktatie niet kent. En ook ik at elke zomer in de VS rice krispy treats. Het is eigenlijk heel simpel: het gepofte rijst (Rice Krispies) die aan bij elkaar worden gehouden door gesmolten marshma...
Lees meerrecept
Gado gado (spreek uit als [gaddo gaddo] ) is een Indonesisch gerecht. Ht bestaat uit groenten, eieren en pindasaus. Soms wordt er iets van kip toegevoegd, maar wij houden de gado gado vegetarisch. Qua groenten is het vaak een kleurrijke mix van groenten. Vaak kom je komkommer tegen, wortel, taugÃ...
Lees meerrecept
Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dip...
Lees meerrecept
Op zoek naar een lekker en simpele pasta? Deze pasta is anders dan anders, maar staat snel op tafel! Hartstikke handig dus voor die drukke doordeweekse avonden.
Lees meerrecept
Rocky road is een Amerikaanse lekkernij die bestaat uit chocolade met nootjes, vruchtjes, marshmallows, koekjes en wat je maar kunt vinden. Met dit recept maak je zelf in enkele minuten een rocky road! Superleuk om cadeau te geven, te maken voor je geliefde of om lekker zelf op te eten.
Lees meerrecept
Ik vertelde al eerder van onze vakantie vorig jaar op Bali en de kookcursus die we daar volgden. Superblij was ik dat we ook een rendang recept leerden maken, want een goede rendang is zó lekker. Nouja, ik had alleen de ingrediënten opgeschreven en gokte dus maar de hoeveelheden, maar blijkbaar go...
Lees meerrecept
Met de Olympische Spelen in Sotsji, Rusland moest ik meteen denken aan 'blini' (ook wel 'blin' of 'blintz' in enkelvoud) en de Litouwse versie hiervan: 'blinai'. 'Blini' kan worden vertaald als: pannekoeken. Met blini bedoelt men meestal de pannekoeken die ergens tussen poffertjes en American pancak...
Lees meerrecept
Of je foccacia nou zo eet, met een plakje pesto en oude kaas ertussen of als bijgerecht, focaccia is lekker op ieder moment. En dan vooral als je hem zelf maakt!
Lees meerrecept
Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.
Lees meerrecept
Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij on...
Lees meerrecept
Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen! Deze Valentijnstaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De taart bestaat uit een bodem van koekkruimels, bestreken met frambozenjam. Daaroverhee...
Lees meerrecept
Vandaag een Superfood Sunday die in het teken staat van gezond ontbijten. Wat een cliché, maar een goed ontbijt helpt je echt de ochtend door. Ik ben iemand die 's ochtend vroeg geen zware ontbijtjes of dikke boterhammen naar binnen krijgt, dus bij mij zijn de overnight oats eigenlijk dagelijkse ko...
Lees meerrecept
HET recept voor Kip Siam, Thaise kip! Smakelijke kip, lekkere groenten en nootjes (daarom noemen sommige mensen dit 'kip cashew'). Al heel lang stond zelf Kip Siam maken op de planning. Dit gerecht is in Nederland misschien vooral bekend als Knorr Wereldgerecht. Het uit zo'n pakje maken, hoeft helem...
Lees meerrecept
Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...
Lees meerrecept
Al heel lang wilde ik een lekkere citroencake maken. Zo'n lekker frisse, luchtige en zachte cake. Met deze citroencake is dat vrij aardig gelukt! Voor het recept gebruik je geen boter en melk, maar ricotta. Zo krijg je een heerlijk volle smaak, zonder dat de cake zwaar wordt.
Lees meerrecept
Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.
Lees meerWe houden van onze fans! We bieden je een gratis account aan. Daarmee kun je voedingswaarden bij recepten bekijken, recepten toevoegen in verzamelingen en delen met anderen. Ook is de hele website voor jou advertentievrij.