recept

Jaloersmakend, dat waren de beelden die ik gisteren zag van de lunch met Jamie Oliver. Ter ere van zijn nieuwe boek (en een nieuw restaurant in Rotterdam), bracht de man himself een bezoek aan ons kikkerlandje. En daar was een handjevol foodies voor uitgenodigd. Helaas zat ik er niet bij, maar ik he...

recept

We zijn vanavond weer in razend tempo klaar met deze Singaporese hokkien noodles. Dit gerecht kun je met allerlei pakjes en zakjes maken, maar waarom zou je? Het is net zo snel om het zelf helemaal 'van scratch' te maken. Bovendien hoef ik je niet uit te leggen dat het veel lekkerder is ;-). Wij ate...

recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Gesponsord - Vorige week vertelde ik al over de introductie van kalkoenspekjes van Dindesse bij Jumbo supermarkten. Vandaag gaan we voor een lekker simpele pasta. Een echte klassieker: de pasta carbonara. Pasta carbonara is een eenvoudige pasta gemaakt met spaghetti, rauwe eidooiers, room, Parmezaan...

recept

Lekker eten kan zo makkelijk zijn. Neem nou dit recept met gnocchi en paddenstoelen. 10 minuten. I kid you not! De gnocchi zijn in een paar minuten gaar en de paddenstoelen bak je in enkele minuten. De perfecte snelle maaltijd dus! Eet je weleens gnocchi? Deze zachte aardappelkussentjes zijn su...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...

recept

Hebben jullie mijn heerlijke venkel verzameling van laatst gezien? Ik vroeg collega-bloggers hun lekkerste venkel recepten te delen en dat leverde een fijne lijst op met 26 pareltjes van venkel recepten. Zo leuk om te zien dat mensen allemaal weer iets anders doen met venkel. Een aantal van de recep...

recept

Ik had voor vandaag een hele lange blogpost, maar dat werd zo onoverzichtelijk dat ik ze uit elkaar heb gehaald. Morgen krijgen jullie dus een persoonlijke update. Vandaag staat er een lekker recept voor jullie klaar. Weer helemaal in het #MeatlessMonday thema.  Ik ging voor een lekker vegetarisch ...

recept

Ik ben steeds meer fan van koken met de seizoenen. Het is beter voor het milieu (denk eens aan de carbon footprint), het is verser en het is óók nog eens goedkoper. Het is nu volop spitskool seizoen en dat is in de supermarkt te merken. De spitskolen hebben een prominente plek en je kunt ze bovend...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Al een paar keer eerder maakte ik ramen noodles, maar het kwam er elke keer niet van om het uit te werken óf ik was niet tevreden over de foto. Ramen soep is een Japanse noodle soep op basis van o.a. miso en soja. In de soep drijven altijd tarwenoodles. Verder is het helemaal in te vullen naar keuz...

recept

Quiches oftewel hartige taarten zijn vaak zo makkelijk om te maken én een echte 'crowd pleaser'. Wat ook fijn is, is dat je de quiche zowel warm als koud kunt eten. Dus heb je restjes? Dan kun je die de volgende dag prima naar werk of school meenemen als lunch. Dit keer maakte ik een najaarsquic...

recept

As we speak is het Oktoberfest. In Beieren wordt dit feest jaarlijks eind september tot en met begin oktober gevierd. Bierpullen vol bier, dirndls en lederhosen. Vaak vergezeld door bratwurst om toch iets van een stevige bodem te hebben. Dit jaar duurt Oktoberfest tot 3 oktokber en ik dacht, hoe leu...

recept

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember,...

recept

Zoals je eerder hebt kunnen lezen was ik 1.5 week geleden jarig. Helaas lag ik de hele dag ziek op bed, omdat ik een fikse keelontsteking had. Gelukkig maakten we van een nood een deugd. In plaats van uit eten kookte Jerôme die avond voor me. Aangezien ik geen zin had in poespas, had ik een lekkere...

recept

Het is weer maandag en dat betekent: een nieuwe werkweek, het weekend wat weer achter ons ligt, maar ook #MeatlessMonday. Al een aantal jaren geleden is deze beweging in het leven geroepen en nog steeds is het populair. Misschien wel populairder dan ooit, nu steeds meer mensen bewust met hun gezondh...

recept

Tevergeefs gingen we vorig jaar in Lissabon, Portugal op zoek naar een 'cataplana'. Achteraf gezien niet zo gek, want het is een gerecht uit de Algarve. Een cataplana is een speciaal soort stoofpot die wordt bereid in een pan die ook cataplana heet. Een soort dubbele wok met 2 schalen die op elkaar ...

recept

Ananas en kokos is zo'n klassieke combinatie waarvan je vantevoren al weet: "mmm, dit gaat heel lekker worden.". Vandaag een lekker licht gerecht, boordevol (verborgen) groenten en koolhydraatarm. Bloemkoolrijst is een fijn alternatief voor rijst om eens te proberen. Van de bloemkoolroosjes maak je,...

recept

Je vindt hier geregeld lekkere Mexicaanse gerechten terug en ik blijf maar lekkere nieuwe varianten bedenken. Gelukkig :-)! Het leek me lekker zachte taco's te vullen met garnalen, een salsa met de typisch Mexicaanse smaken en uiteraard een beetje guac en zure room 'on the side'. Je kunt de wraps (t...

recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat...

recept

Panzanella is een Italiaans gerecht wat traditioneel gemaakt wordt met oud brood. Het was namelijk een perfecte manier om oud brood op te maken. Door deze te doordrenken in olijfolie smaakte het brood meteen niet meer oud. Dit recept kun je dus perfect met ciabatta maken wat al een paar dagen ligt o...

recept

Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe werkweek! Bij veel mensen betekent maandag ook: 'meatless Monday' oftewel een dag zonder vlees. Ik probeer dan ook vaak om op maandag een lekker vega recept te delen. Vandaag is dat de knapperige tofu bowl! Een lekker kommetje met een laagje zilvervlies...

recept

Het is alweer 4 jaar geleden dat we op Bali waren en een echte Balinese kookworkshop volgden. Inclusief uitje naar de lokale markt. Nog altijd als ik saté maak, denk ik aan dat mooie en gastvrije eiland. Tijdens onze kookworkshop daar maakten we een heerlijke saté, echt op de authentieke manier me...

recept

Shichimi Togarashi, probeer dat maar eens in 1 keer goed uit te spreken. Vandaag zijn ze dé smaakmaker in het gerecht. Shichimi Togarashi is een Japans kruidenmengsel bestaande uit 7 kruiden. De kruiden die je in dit mengsel vindt zijn: szechuanpeper, rode chilipeper, sesamzaad (witte én zwarte), ...

recept

Er staan al een aantal risotto's op het blog, maar het blijft een van mijn favorieten. Een goede risotto is helemaal niet moeilijk om te maken, maar heeft gewoon wat liefde en geduld nodig. Deze frisse citroenrisotto doet het heerlijk in de zomer! De romige risotto contrast goed met de frisse citroe...

recept

Gesponsord - Ik heb jullie al een beetje verteld over onze huwelijksreis in Zuid-Afrika en Mauritius. Vooral Zuid-Afrika was zo geweldig. Onbeschrijflijk eigenlijk. De natuur was prachtig, de bezienswaardigheden indrukwekkend en het eten heerlijk. Qua eten konden we echt ons hart ophalen. Eén van d...

recept

Soms zijn mensen verbaasd als de horen dat ik doordeweeks ook maar 20 minuten in de keuken sta voor het diner. Echt hoor! Ik vind het juist leuk om te laten zien dat een lekker en vers gerecht niet moeilijk is en al helemaal niet lang hoeft te duren. Neem nou dit gerecht. 6 ingrediënten en max 1 kw...

recept

Vorige week kreeg ik een Verse Oogst box vol prachtige groenten om eens te proberen. Alles uit het seizoen en zo veel mogelijk uit Nederland. Niet ontoevallig voor het grootste gedeelte groenten die ik eerder die week zelf ook kocht. Er zaten o.a. 4 mooie zoete puntpaprika's in waar ik een gerooster...

recept

Hot dogs zijn onlosmakelijk verbonden met zomer en zon. Er zijn een aantal klassiekers. De gewone hot dog met mosterd en ketchup, de hot dog met zuurkool en de hotdog met ui bijvoorbeeld. Deze hot dog heeft een Mexicaans tintje en is daarmee nog zonniger en zomerser. Perfect voor die weekenddagen wa...

recept

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

recept

Herken je dat? Dat je bepaalde 'fases' hebt waarin je helemaal fan bent van een bepaald ingrediënt of een bepaalde keuken? Ik ga momenteel volgens mij door een Mexicaanse fase, want de laatste tijd staat er regelmatig iets Mexicaans op tafel. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, want de Mexicaanse ke...

recept

Deze heerlijke burger is net wat anders dan anders. Ten eerste wordt deze gemaakt met kip. Samen met de feta en kruiden is dat een fantstische combinatie. Niet alleen op je broodje, maar ook bij bijvoorbeeld een salade. Ik at hem de volgende dag op werk met een groene salade en dat was wederom smull...

recept

Dit gerecht met gestoomde zalm en paksoi is een van de lekkerste dingen die we de afgelopen tijd aten. En... het is ook nog eens supersimpel. In 20 minuten staat het op tafel, waarvan het 15 minuten in de oven staat en je er dus effectief maar 5 minuten mee bezig bent. Relaxed hè? Extra bonus: het ...

recept

Voordat we op huwelijksreis gingen liepen we op een zaterdag gezellig door Utrecht en kwamen we uit op de Swan Market op het Vredenburg. Daar aten we de meest heerlijke gözleme bij een foodtruck. Gözleme zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Dat kan een vulling ...

recept

Een tijdje geleden werd ik door radiozender FunX geïnterviewd over het fenomeen 'poke bowl'. Geen wonder dat ze daar benieuwd naar zijn: de poke restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Poke bowls zijn dan ook super lekker! Wat is een poke bowl? De poké bowl komt oorspronkelijk uit H...

recept

Ik ben al een tijdje fan van zwarte rijst. Het is niet alleen gezonder voor je dan witte rijst, het heeft ook nog eens een hele lekkere smaak en structuur. Het is wat steviger dan witte rijst en ook nootachtig van smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen! Bijvoorbeeld met deze Thaise sweet chil...