recept

Heerlijk zacht en fluffy naan (naan brood is eigenlijk een dubbelzegging, het woord 'naan' is Hindi voor 'brood') getopt met plantaardige zuivelspread/roomkaas, tandoori pompoen en watermeloenradijsjes. Natuurlijk kun je ook normale rood-witte radijsjes gebruiken. Maar zeg nou zelf, deze zien er toc...

recept

Een topper van een chocoladetaart die in slechts 10 minuten op tafel staat! Een cakeachtige bodem, een laagje rood fruit compote, super fudgy pure chocolade vulling en een frisse topping van rode bessen. Deze makkelijke chocoladetaart is echt een pareltje! Leuk als dessert, bij de koffie of zelfs ti...

recept

Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het...

recept

Ik had een flinke doos mango's ontvangen, dus wat maak je dan? O.a. mango lassi! Heb je dus mango's liggen (vers of uit de diepvries), dan is dit drankje een regelrechte aanrader. Op Instagram vroeg ik aan jullie welk recept je wilde zien met de mango's en ik kreeg heel vaak hetzelfde antwoord: m...

recept

Vandaag een heerlijk kerstrecept in samenwerking met PLUS supermarkt. PLUS brengt elk jaar een kerstmagazine uit en ik was een van de gelukkigen die hem als eerste mocht ontvangen! Dit jaar vind je er weer een hoop lekker in. Voor elk wat wils: vegetarisch, vlees, vis of vegan. Wij aten een heerlijk...

recept

Schwarzwalder kirsch taart ken je vast wel: chocoladetaart met kersen en room. Oftewel Zwarte Woud-kersentaart. Geïnspireerd op deze lekkere taart heb ik een superlekker en makkelijk dessert voor je. Leuk voor gewoon zo, maar deze is zeker ook een kanshebber voor tijdens je kerstdiner! Kersen, cho...

recept

Pastinaak valt onder de noemer 'vergeten groenten', alhoewel 'ie tegenwoordig allesbehalve vergeten lijkt. Deze smakelijke groentesoort is multi-inzetbaar. Van pastinaaksoep, tot geroosterde pastinaak en puree. Maar, misschien wel onze allerlekkerste manier om pastinaak te eten is om er chips uit de...

recept

Ken jij het fenomeen 'hotpot' al? In Aziatische landen als China en Zuid-Korea wordt dit al heel lang gedaan. Deze Aziatische fondue is supergezellig en lekker. Mocht je dus een lekker alternatief zoeken voor de traditionele gourmet op tweede kerstdag bijvoorbeeld, kan ik je de hotpot zeker aanbevel...

recept

Een borrelplank heeft altijd iets gezelligs. Het kan altijd, maar extra gezellig vind ik hem in deze wat donkerdere maanden. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar een vegetarische borrelplank gemaakt. Ook lekker voor tijdens kerst bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook prima eten tijdens een vrimi...

recept

Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept. De basis kon ik zo overn...

recept

Maple syrup, oftewel esdoornsiroop of ahornsiroop. Echt een smaak die ik koppel aan de herfst. Aangezien een deel van mijn familie in Canada woont, ben ik daar regelmatig te vinden. En laat dat nou net het land van de maple zijn. Sterker nog, er staat zelfs een esdoornblad op hun vlag. Maple syru...

recept

Een klassiek voorgerecht mogen we de garnalencocktail wel noemen denk ik. In een glaasje geserveerd, vaak voorzien van fruit en groenten. Dit keer maken we een vegetarische garnalencocktail. Misschien een leuk kerst voorgerecht? Vegetarische 'garnalen' Ik vond bij de Jumbo in het vriesvak vegetari...

recept

Heerlijk zachte, luchtige bananenmuffins die ook nog een plantaardig en glutenvrij zijn. Deze muffins zijn perfect om je overrijpe bananen op te maken. Eet ze direct op, bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel op het aanrecht of bewaar ze een paar maanden in de vriezer. Bananenmuffins a...

recept

Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pomp...

recept

Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de 'vergeten groenten', is het nu ...

recept

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van heerlijk fluffy Basmati rijst met tofu teriyaki, sojabonen, avocado en ingelegde bloemkool? Deze rijst bowl zit boordevol smaak en kleur en is makkelijk zelf te maken. Niet alleen vegetarisch, maar helemaal plantaardig én dus perfect voor World Vegan Month (en...

recept

Ik heb een topper van een ontbijtrecept voor je! Een gezond en eiwitrijk ontbijt wat ook nog eens mega lekker en snel is. Serieus, even de ingrediënten mengen. In een mok gieten en 75 seconden in de magnetron. Tadaa, klaar is je gezonde mug cake met de smaak van pumpkin pie. Hij is ook nog eens hel...

recept

Zijn jullie net zo dol op lekkere ovenschotels als ik? Wat dacht je van een heerlijke spinazie lasagne? Net weer wat anders dan de klassieke lasagne. Wat het makkelijkste is, is om verse diepvriesspinazie te gebruiken. Deze is namelijk al helemaal fijngemaakt. Op deze manier hoef je het niet eerst t...

recept

Butter chicken is een heerlijke Indiase curry met, de naam zegt het al, kip in een botersaus. Bij menig Indiaas restaurant staat dit populaire gerecht op de kaart. Vrij machtig door de boter (en room), maar wel heel lekker en boordevol smaak! Butter cauliflower, de vegetarische butter chicken Verd...

recept

Deze vegan kaneelbroodjes wil je maken! Heerlijke zacht en fluffy met een rijke herfstsmaak. Normaal zorgt het ei in cinnamon rolls voor die fluffyness. Wat zou als je de broodjes plantaardig wil maken? Ik ging aan de slag. Het resultaat: heerlijke broodjes met als 'geheim ingredient' pompoenpuree. ...

recept

Een van mijn favoriete ontbijtjes en lunches, blijft een smoothiebowl. Een smoothiebowl is een smoothie die je niet drinkt, maar eet. Zo krijg je beter een verzadigd gevoel. Bovendien kun je je smoothie zo naar hartelust toppen! Een smoothiebowl is zeker niet alleen voor de zomer, je kunt dit ook...

recept

Ik schreef al eerder over meer groenten eten bij bijvoorbeeld het ontbijt. Geïnspireerd daardoor en door het recept van Jamie Oliver, maakte ik zelf spinaziepannenkoeken. Die spinazie zorgt voor een mooie diepgroene kleur en natuurlijk extra vitamines! Wist je dat spinazie boordevol ijzer zit? Glu...

recept

Bloemkool pap, het klinkt misschien gek als ontbijt, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd ga je dit vaker eten. Het is een gezond ontbijt waarbij je al meteen aan het begin van de dag lekker wat groenten binnen krijgt. Veel mensen eten te weinig groenten en mijn gouden tip om voldoende groenten t...

recept

Heb je weleens Chinese tomatensoep gegeten? Lekker lichtzoet en een intense tomatensmaak. Een vleugje gember voor extra pit. Yummy! Je kunt deze vaak kopen bij Chinese restaurants of uit een pakje in de supermarkt. Maar, veel lekkerder en gezonder is natuurlijk om het helemaal zelf te maken. Goed g...

recept

Soms heb je zin in een lekkere salade voor de lunch. Deze zomerse spinaziesalade met aardbeien is echt een topper. Heel veel verschillende smaken en structuren. De vegetarische kip, het gekookte ei, crunchy pecannoten, de zoete aardbeien en als klap op de vuurpijl de friszoete dressing. Klinkt goed,...

recept

Ben je op zoek naar een lekkere vegetarische groenteschotel? Dit is echt een topper. Heerlijke gegrilde groenten als courgette, wortel en tomaat met Italiaanse kruiden en afgemaakt met 2 soorten (gezonde!) sauzen en voor de liefhebbers mozzarella. Gezond, lekker en makkelijk te maken. Groenteschote...

recept

Ik heb weer een topper van een ijsrecept voor je! dit keer maken we chocoladeijs, Niet zomaar chocoladeijs, maar heerlijk chocolade sorbetijs. Een heerlijk volle en pure chocoladesmaak. Voor de echte chocoladeliefhebbers! Het leuke is, dat het recept ook nog eens helemaal vegan is, omdat het een sor...

recept

Instant noodles heeft iedereen vast weleens gegeten. De kans is groot dat je dit als student weleens at (eet). Makkelijk, want in een paar seconden klaar. Maar erg voedzaam is het niet, noch is het gezond. Daar breng ik nu verandering in met dit instant noodles recept om zelf instant noodles te make...

recept

Heb je weleens van cornbread gehoord? Het is iets typisch Amerikaans en het lijkt op iets tussen brood en cake in. Qua structuur is het net cake, maar dan wel minder zoet dan cake. Amerikanen eten het als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of chili sin carne (of chili con carne als je vlees eet). ...

recept

Zin in een lekker ijsje? Je kunt niet verkeerd gaan met een aardbeienijsje, dus probeer vooral deze aardbeien sorbet met perzik en basilicum. De perzik maakt hem net een beetje anders dan anders en de basilicum is een frisse en kruidige toets. Uiteraard kun je de basilicum ook achterwege laten als j...

recept

Sinds een tijdje heb ik een ijsmachine en dat is leuk kan ik je vertellen. Een van de eerste ijsjes die ik maakte, was bounty ijs. Oftewel kokosijs met chocoladestukken erin. Klinkt lekker, toch? Is het ook! Kokos en chocolade Door de kokos van tevoren te roosteren, krijgt deze extra veel smaak. L...