recept

Rode bietensoep is een heerlijke, voedzame soep die op elk moment van het jaar gegeten kan worden. Het is een perfecte keuze voor een koude winterdag of voor een verfrissende zomerse lunch. Deze soep is gemaakt van rode bieten, die bekend staan als gezond. Daarnaast gebruiken we frisse appel. Bie...

recept

Een lekkere soep is ideaal! Boordevol groenten, makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Op dagen dat we echt heel druk zijn maak idd deze soep een dag van tevoren en warm ik hem voor serveren nog even op. Maar je kunt de soep ook prima in 10 minuten maken. Een makkelijke wortel zoete aardappels...

recept

Pompoensoep met kokosmelk en rode currypasta is een heerlijk verwarmende soep. Makkelijk te maken en heerlijk boordevol smaak! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Deze oranje groentesoort heeft een aardse, zoetige smaak die goed werkt in zowel hartige als zoete gerechten. Zo maak ik er gra...

recept

Deze heerlijke bieten gazpacho met aardbeien is geïnspireerd om een die we in Spanje bij een sterrenrestaurant aten. Fris, pittig en toch licht zoet door de aardbeien. Zeker een aanrader! Je kunt hem goed in de zomer eten, maar hij doet het ook fantastisch tijdens een feestelijk diner. Bijvoorbeeld...

recept

Auberginesoep. Misschien zou je er niet zo snel aan denken om van deze groentesoort een soep te maken. Maar ik kan het je zeker aanraden! Vooral als je de aubergine, zoals in dit gerecht, flink lang roostert voor een rokerige, volle smaak. Auberginesoep uit Tel Aviv In deze soep vind je naast aube...

recept

Zin in een lekker zomers soepje? Probeer deze variatie op een gazpacho: de komkommersoep. Gazpacho is een koude soep gemaakt van tomaat. Tomaten gebruiken we in de komkommersoep niet, maar koud is ie wel. Lekker verkoelend als bijvoorbeeld een voor- of bijgerecht. Of serveer hem als hoofdgerecht met...

recept

Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de 'vergeten groenten', is het nu ...

recept

Heb je weleens Chinese tomatensoep gegeten? Lekker lichtzoet en een intense tomatensmaak. Een vleugje gember voor extra pit. Yummy! Je kunt deze vaak kopen bij Chinese restaurants of uit een pakje in de supermarkt. Maar, veel lekkerder en gezonder is natuurlijk om het helemaal zelf te maken. Goed g...

recept

Het nieuwe jaar is begonnen en de kans is aanwezig dat een van je voornemens is om gezonder te gaan eten. Daar sluit deze heerlijke winterse courgettesoep perfect bij aan! Boordevol groenten en vitamines en toch heel rijk van smaak. Ondanks dat we geen room gebruiken, heeft de soep een hele romige t...

recept

Soep is zeker niet alleen iets voor in de winter of voor als het guur weer is. Er zijn tal van lekker lente- en zomersoepen. Wat dacht je van deze doperwtensoep? Traditionele snert wordt met spliterwten gemaakt. Daar blijven we in de dit recept ver van weg. We gaan voor heldergroene, frisse doperwte...

recept

Heerlijk, de witte asperges zijn weer in het seizoen! Het witte goud is elk jaar rond april/mei weer volop verkrijgbaar. Menigeen storm erop af om de lekkerste recepten te maken. De asperge staat bekend om zijn delicate en zachte smaak. Een van de meest bekende gerechten om met asperges te maken, is...

recept

Snert, erwtensoep is een klassieke Nederlandse soep gemaakt van groene spliterwten. Wat kun je nou beter eten als ‘t snertweer is? Niet veel! Klassiek eet je snert met allerlei soorten vlees (karbonade in de soep en als topping vaak rookworst i.c.m. spekjes). Ik heb goede nieuws voor je als je op...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Soep kan altijd. Midden in de winter, maar zeker in de zomer. Wat dacht je van deze champignoncrèmesoep? Heerlijk met een sneetje briochebrood of doe zoals wij en eet er zelfgemaakte challah bij! Deze soep smaakt romig, maar bevat maar een klein beetje room. Een veel lichter gerecht dus dan de echt...

recept

Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam O...

recept

Met een goede bisque, kun je mij wel blij maken. Vol en rijk van smaak met het liefst stukjes kreeft of langoustine erin. Ik was super (blij) verrast toen ik bij Lidl in het vriesvak hele kreeften vond! Toen ik dat zag, dacht ik meteen aan een bisque en dus liet ik hem voor een kleine € 8 ook zeke...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Pompoensoep is een heerlijk gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte manier om te genieten van de smaak en de veelzijdigheid van pompoen. Of je nu een liefhebber bent van een klassieke pompoensoep of juist wilt experimenteren met verschillende smaakcombinaties, er ...

recept

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Wellicht heb je nog matzes over van je paasbrunch of paasontbijt? In plaats van tot in lengte der dagen matzes te eten, kun je er prima matzeballen van maken. Deze gebruik je dan weer voor een authentieke matzeballen soep. Bouillon zelf maken of een shortcut? Je vermaalt de matzes tot een meel en ...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk ...

recept

Toen ik deze soep laatst voorbij zag komen, trok deze meteen mijn aandacht. Hij ziet er zo gezellig uit. Zwarte bonen zien er misschien niet direct gezellig uit, maar de peper, paprika, selderij en koriander zorgen voor zulke mooie kleuren. Bovendien staat het ook garant voor een bak vol smaak. Lett...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrassend...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...

recept

Al een paar keer eerder maakte ik ramen noodles, maar het kwam er elke keer niet van om het uit te werken óf ik was niet tevreden over de foto. Ramen soep is een Japanse noodle soep op basis van o.a. miso en soja. In de soep drijven altijd tarwenoodles. Verder is het helemaal in te vullen naar keuz...

recept

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember,...

recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat...

recept

Ik maakte al eerder 'echte' gazpacho en een gele variant. Dat is niet alles, want je kunt ook een lekkere groene gazpacho maken. Lekker fris door de komkommers, munt en limoen en toch een betje pit door de jalapeño pepers. Snijd wel de zaadlijsten uit de jalapeño peper weg, anders wordt het wel é...

recept

Vorige week kreeg ik een Verse Oogst box vol prachtige groenten om eens te proberen. Alles uit het seizoen en zo veel mogelijk uit Nederland. Niet ontoevallig voor het grootste gedeelte groenten die ik eerder die week zelf ook kocht. Er zaten o.a. 4 mooie zoete puntpaprika's in waar ik een gerooster...

recept

Herken je dat? Dat je bepaalde 'fases' hebt waarin je helemaal fan bent van een bepaald ingrediënt of een bepaalde keuken? Ik ga momenteel volgens mij door een Mexicaanse fase, want de laatste tijd staat er regelmatig iets Mexicaans op tafel. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, want de Mexicaanse ke...

recept

Aspergetijd! Ben jij team groen of team wit? Vorige week kreeg ik van Verse Oogst een doos vol groente waaronder witte asperges én groene asperges. Ik besloot met de witte asperges een lekkere soep als voorgerecht te maken. Je kunt de asperges hier zelf voor gebruiken of je kunt ervoor kiezen om de...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Deze soep doet heel luxe aan, maar is toch wel erg makkelijk maken. Het voordeel van de garnalen die ik gebruikte, is dat ze in de diepvries lekker lang houdbaar zijn. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in je vriezer te bewaren. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de gar...