recept

Het is de tijd van het jaar voor chocolademelk. Warme chocolademelk dan welteverstaan. Natuurlijk maak ik die altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan de kant-en-klare poeders en pakken. In de basis heb je 3 ingrediënten nodig: melk naar keuze, cacaopoeder en suiker. Zel...

recept

Waarom heten deze broodjes kerstbroodjes? Nou, dat zal ik je vertellen: de ene helft heeft een rode vulling (zuivelspread + jam = een soort cheesecakeachtige smaak) en de andere helft heeft een groene vulling van pesto. Rood en groen zijn typische kerstkleuren en het leek me dus leuk om broodjes met...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...

recept

Brrr, het is weer onstuimig weer en dan heb ik altijd wat meer zin in 'comfort food'. Macaroni of mac 'n' cheese valt voor mij ook echt in die categorie. In de VS is macaroni met kaas mateloos populair met allerlei variaties daar weer op. Ik gebruik in mijn macaroni schotel een saus met cheddarkaas ...

recept

Romig, luchtig, fris, dat is onze citroen cheesecake mousse. Een heerlijk dessert voor zomeravonden met de frisse smaak van citroen en luchtige slagroom. Voor de bodem kun je de koekjes kiezen die je zelf lekker vindt. Zelf vond ik ginger nuts heel goed passen bij de citroen. Maar je kunt ook kiezen...

recept

Hotdogs en zomer. Wat mij betreft een perfecte combinatie. Worstjes van de barbecue of uit de pan. Culinair verantwoord of juist helemaal niet. Met een hotdog kun je eigenlijk alle kanten op. Al eerder maakte ik een New York style hotdog en een Mexicaanse hotdog. Hotdog broodjes, worst en toppings ...

recept

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbro...

recept

Ik ben de afgelopen tijd weer flink aan het Pinteresten geslagen en kwam daar onder andere een variant op dit recept tegen: pasta met knapperige kip, groenten en een romige saus. Deze pasta zag er wat mij betreft heel erg lekker uit en kwam dus zo op het lijstje te staan om zelf eens te maken. Een b...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen geno...

recept

Misschien wel de meest bekende koekjes uit de Joodse keuken: rugelach. Deze koekjes kunnen met van alles gevuld zijn van chocolade en noten tot aan marsepein. Vaak worden ze gevuld met noten en gezeefde abrikozenjam, maar er zijn dus tal van variaties mogelijk. De gouden vulling voor rugelach Ik g...

recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa: dat maakt deze bowl extra gezond. Quinoa poke bowls zijn een frisse, smaa...

recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en...

recept

De appel crumble is helemaal hot! Wij gingen ook aan de slag met deze hippe klassieker die terug is van nooit weggeweest. Extra lekker wordt de crumble met een bol ijs, of zoals wij deden, met verse warme vanille custard. Is de custard zelf maken je teveel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om de c...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Dit is alweer het laatste recept voor I-KOOK wat ik schrijf. Eerder liet ik jullie de technieken stomen, koken en garen in de magnetron zien. In de laatste blogpost gaan we bakken. Pannenkoeken bakken! Niet zomaar pannenkoeken natuurlijk, maar fluffy pompoen pannenkoeken...

recept

Wow, had je gedacht dat het zelf zo makkelijk zou zijn om bounty's te maken? Een heerlijke smeuïge kokosvulling, omhuld door knapperige chocolade. Ja, dat kun jij ook maken! Ik ging aan het experimenteren en waar het de eerste keer compleet mislukte, omdat de kokosballetjes niet stevig genoeg waren...

recept

Gesponsord – Fluweelzachte gebakken, échte cheesecake neemt me terug naar de zomers die ik als kind in Amerika doorbracht. Nog altijd denk ik met een gevoel van weemoed terug hieraan als ik die perfecte cheesecake eet. En zo’n klassieke cheesecake, die romig en toch fris van smaak is, leek me p...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. M...

recept

Hot dogs zijn onlosmakelijk verbonden met zomer en zon. Er zijn een aantal klassiekers. De gewone hot dog met mosterd en ketchup, de hot dog met zuurkool en de hotdog met ui bijvoorbeeld. Deze hot dog heeft een Mexicaans tintje en is daarmee nog zonniger en zomerser. Perfect voor die weekenddagen wa...

recept

Misschien heb je de cloud breads al voorbij zien komen? Deze 'broodjes' worden ook wel 'oopsies' genoemd en worden gemaakt met slechts 3 ingrediënten: eieren, roomkaas en baking soda. Makkelijk toch? Deze cloud breads lijken net wolkjes en smaken ook een beetje als wolkjes. Niet echt vergelijkbaar ...

recept

Een tijdje geleden werd ik door radiozender FunX geïnterviewd over het fenomeen 'poke bowl'. Geen wonder dat ze daar benieuwd naar zijn: de poke restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Poke bowls zijn dan ook super lekker! Wat is een poke bowl? De poké bowl komt oorspronkelijk uit H...

recept

Ik vind het zo grappig dat hier op de site de extremen altijd het beste lijken te scoren: de hele gezonde gerechten en juist de guilty pleasures. Heb ik even goed nieuws voor je, vandaag deel ik een hele fijne guilty pleasure met je: een pindakaas chocoladetaart met een bodem van Bastognekoeken. Ext...

recept

In Amerika zijn 'chicken waffles' echt een ding: wafels met gefrituurde kip die je vaak als een soort hamburger eet. Het klinkt misschien als een hele vreemde combi, maar zelf ben ik dol op de combinatie van zoet en hartig, dus ben ik hier zeker voor te porren! De lichtzoete wafels bedekte ik met ge...

recept

De allerlekkerste carrot cake ooit zal ik niet vergeten. Die at ik namelijk in Australië, in een schattig klein tentje in Queensland. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan met een carrot cake en dus maakte ik deze gezondere variant. Uiteraard blijft het een traktatie, maar deze is door ...

recept

Toen ik op een van de fameuze Tasty filmpjes pizza wafels voorbij zag komen, kon ik niet anders dan het ook te proberen. Ik maakte er een geheel eigen variant van met een vulling die mij een beetje deed denken aan een pizzabroodje. Hoe leuk is het om twee klassiekers als een pizza en een wafel te co...

recept

Laatst vroeg iemand me of ik een zoetekauw ben of meer van hartig houd (hoe noem je eigenlijk iemand die van hartig houdt?!). Die van binnen ben ik een zoetekauw, maar ik vond het tegelijk belangrijk om gezond te leven en fit te blijven. Zoals je misschien hebt gezien, bak ik daarom ook niet zo vaak...

recept

Op een event kwam ik laatst de gezellige en vrolijke Marike van Oh My Pie tegen. Leuk, want ik volgde haar al op Instagram, dus altijd tof om degene achter de mooie foto's eens te ontmoeten. In het dagelijks leven werkt Marike in het onderwijs, maar daarnaast heeft ze een blog gericht op heerlijke g...

recept

De Caesar salade is een echte klassieker uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Een kok van Italiaanse afkomst vond hem uit en sinds die tijd is deze salade in een groot deel van de wereld bekend. Een Caesar salade bestaat uit een bed van sla, croutons, de signature dressing en vaak eieren en kip. Ik ...