recept

Als ik de cijfers erop na sla, zijn jullie grote bloemkool fans. Het bericht 'de 7 lekkerste bloemkool recepten' staat steevast bij de 10 best gelezen recepten. Niet gek, want je kunt zo ontzettend veel met bloemkool. Wie bij bloemkool denkt aan gekookte bloemkool met kaassaus: er is echt nog zo vee...

recept

Appelmoes, wie houdt er niet van? Lekker met oldskool kip en gebakken aardappels bijvoorbeeld, of vooruit frietjes misschien zelfs :-). Het is alleen jammer dat is appelmoes vaak heel erg veel toegevoegde suikers zitten. Onnodig als je het mij vraagt! Helemaal als je lichtzoete appels zoals Elstars ...

recept

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat erv...

recept

Vorige week besloot ik het eens over een andere boeg te gooien voor de verandering. Ik vroeg Jerôme met wat ideeën te komen en dat leverde een leuke lijst op van gerechten waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. Hubby in spé ging voor de Midden-Oosterse keuken met onder andere 'burekas', een Is...

recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflo...

recept

Sinds ik de pita broodjes van Nina's Bakery ontdekte bij Elize vorig jaar, wil ik niet anders meer. Elke keer als we naar de groothandel gaan, sla ik de broodjes in :-). Vaak eet ik ze in het weekend als lunch met zelfgemaakte tonijnsalade en cheddar kaas die ik even onder de grill leg (tuna melt). ...

recept

In Amerika zijn 'chicken waffles' echt een ding: wafels met gefrituurde kip die je vaak als een soort hamburger eet. Het klinkt misschien als een hele vreemde combi, maar zelf ben ik dol op de combinatie van zoet en hartig, dus ben ik hier zeker voor te porren! De lichtzoete wafels bedekte ik met ge...

recept

Soms heb je gewoon zin in een goede, ouderwetse hutspot. Om hem een iets moderner jasje te geven, maakte ik er lekkere gehaktballen Italiaanse stijl bij, met Italiaanse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas. En, zoals dat hoort bij een stamppot: een kuiltje met jus! Wil je een minder traditionele h...

recept

Vaak zijn de ochtenden doordeweeks hier zo gehaast dat ik op kantoor ontbijt of dat het er soms gewoon helemaal bij inschiet. Heel slecht en dus heb ik me voorgenomen om weer beter te gaan ontbijten. Mijn ritueel met havermout heb ik nog wel, maar ik heb eigenlijk niet meer elke dag zin in havermout...

recept

Ik begin eindelijk weer een beetje in mijn flow te komen! De verbouwing is nog steeds niet helemaal achter de rus, maar ik heb inmiddels weer meer zin en energie om nieuwe gerechten te bedenken én uit te werken. Overigens wil dit niet zeggen dat we de afgelopen maanden niet goed hebben gegeten, ik ...

recept

De laatste tijd staan er geregeld gerechten met wraps op tafel, van de Mexicaanse lasagne en 'gewone' wraps tot aan burritos. Het leuke van koken met wraps is dat je ze echt met van alles kunt vullen. Ik kijk dan ook vaak even wat er in de kast ligt en dat kan ik vaak wel verwerken in het gerecht. D...

recept

Hebben jullie mijn sesam kip al eens geprobeerd? Als je die lekker vond, moet je zeker deze zoetzure kip proberen. Een variant op deze sesam kip. In de zoetzure kip vind je het zoete van de honing en de mango en het zure van de azijn en ketchup. Een fijne doordeweekse maaltijd die je in minder dan e...

recept

Vandaag een lekker simpel en voedzaam recept: pita broodjes gevuld met kikkererwten, paprika, hummus en spinazie. Kikkererwten in blik heb ik altijd in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik hummus maken, kikkererwtencurry en bijvoorbeeld dit gerecht. Kikkererwten zitten bovendien boordevol vezels en ei...

recept

Ik maakte al eerder een tortillataart: een soort lasagne met in plaats van lasagnevellen tortillawraps en een Mexicaanse vulling. Tortilla taarten zien er super leuk en gezellig uit en zijn dan ook perfect om te serveren als je gasten op het eten krijgt. Fijn is ook dat ze heel eenvoudig te maken zi...

recept

Ik heb even opgezocht waarom een buddha bowl een buddha bowl heet en ik heb een hele plausibele verklaring gevonden: de kom zit zo vol dat het doet denken een aan dikke buddha buik. True story, aldus Urban Dictionary. Ik heb ook een andere theorie gevonden, namelijk dat dit al door boeddhistische mo...

recept

Het komt regelmatig in het nieuws dat de meeste mensen te weinig groenten binnenkrijgen. Een recept zoals deze is perfect om ongemerkt heel veel groentes binnen te krijgen en daarmee vitamines! Ik heb de lasagne vellen vervangen door plakjes groenten waardoor hij echte boordevol groentjes zit! Al ee...

recept

Een tijdje terug viel het boek 'Pasta' op mijn deurmat, een boek met de lekkerste pasta recepten van Spaghetteria. Over Spaghetteria schreef ik al eerder. Ik vind het een tof concept en kom regelmatig bij de vestiging in Utrecht. Des te leuker dat ze nu een boek hebben uitgebracht met hun favorieten...

recept

Deze soep doet heel luxe aan, maar is toch wel erg makkelijk maken. Het voordeel van de garnalen die ik gebruikte, is dat ze in de diepvries lekker lang houdbaar zijn. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in je vriezer te bewaren. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de gar...

recept

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik houd er steeds meer van om met de seizoenen te eten. Elk seizoen brengt wel iets lekkers qua groente en fruit en zo ook dit seizoen. Rode kool en zuurkool, op beiden ben ik gek! Zuurkool is alleen niet favoriet bij Jerôme, dus helaas komt het niet heel vaak...

recept

Deze schotel maakten mijn vrienden en ik op een avondje Risken voor bij het borrelen, en iedereen was zo lyrisch over de schotel dat het allereerst daarna nog vaker is herhaald, en ten tweede zonde zou zijn om niet met jullie te delen. Dus, hier komt ie. De hoeveelheden zijn een beetje afhankelij...

recept

Vorige week stond er ineens een koerier van de Jumbo bij mijn werk op de stoep met een reusachtig groot pakket. Mijn collega's waren, net als ik, natuurlijk reuze nieuwsgierig wat er in zat. Van alles om te gebruiken bij het kerstdiner, samengesteld door chef Jonathan Zandbergen. Enkele van de ingre...

recept

De eerste keer dat ik dit recept uitprobeerde, was ik op slag verliefd. Zo ook iedereen voor wie ik het eens heb gemaakt. Hij is perfect als voor- of tussengerecht met de feestdagen omdat je hem vooraf in de koelkast kan laten marineren en hij daarna nog maar tien minuten de oven in hoeft en klaar i...

recept

Daar zijn we weer! Na een lange tijd wordt het weer eens tijd om een blogje te schrijven voor jullie. Een paar weken geleden kwam Judith met het bericht om met de gastbloggers een kerstdiner met zijn allen te gaan maken. Hier hadden wij wel oren naar en zijn met zijn alle gaan brainstormen over wat ...

recept

Als ik denk aan Italiaans eten, denk ik aan pasta's, pizza's, ijsjes, gnocchi en vakantie. Wat mij betreft was een van de beste foodie reisbestemmingen waar we zijn geweest Rome, maar ook in bijvoorbeeld Toscane en Sicilië hebben we ontzettend lekker gegeten. Vaak met een lekker glas wijn erbij voo...

recept

Steeds vaker kiezen mensen er bewust voor om enkele dagen per week vegetarisch te eten. Het is een vraag die ik dan ook regelmatig krijg: wat zijn lekkere vegetarische recepten? Er zijn gelukkig heel veel vegetarische gerechten te vinden! Vandaag deel een lekker makkelijk vega recept voor vegetarisc...

recept

Gesponsord - Abonnementen zijn er op food gebied steeds meer. Je kunt een abo nemen voor de dagelijkse boodschappen, voor bijzondere lekkernijen, maar ook voor bijvoorbeeld bier. Beer in a Box is een concept voor iedereen die van bier houdt én graag nieuwe dingen ontdekt. 'De Beer' selecteert elke ...

recept

Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen! Zonder pakjes en zakjes Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt ...

recept

Een van de meest klassieke combinaties met broccoli is toch wel die met zalm. En wat past er dan weer heel goed bij zalm? Juist ja, avocado! Deze 3 toppers gebruikten wij in een lekkere soba noodle bowl, samen met soba noodles en een fijne Japanse dressing. Soba noodles bevatten als hoofdbestanddeel...

recept

Hou je van shakshuka? Dan hou je gegarandeerd ook van Huevos Rancheros, de Mexicaanse variant. Huevos Rancheros worden traditioneel voor ontbijt gegeten, maar ook als lunch of diner eet je dit lekkere gerecht met ei. Om het wat verder te vullen, kun je er voor kiezen om ook bonen te gebruiken door d...

recept

Frites, wie is er niet gek op? Ik heb vandaag een lekker en gezond alternatief, namelijk pastinaak frites uit de oven. Makkelijk zelf te maken en lekker met bijvoorbeeld ketchup of truffel mayo. Eet er een stukje kip bij en wat rode kool!...

recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

Al eerder schreef ik over saffraan en hoe dit bijvoorbeeld in de Midden-Oosterse keuken wordt gebruikt. Een van de toepassingen is de klassieke Perzische rijstpudding: Sholeh Zard. Een rijstpudding met de rijke smaken van kardemom, saffraan, rozenwater en pistachenoten. Nu we binnenkort gaan verhuiz...

recept

Vloeibare pepernoten. Zo laat deze pepernotendrank zich het beste omschrijven. Een leuk alternatief voor de warme chocolademelk en minstens zo makkelijk! Na wat experimenteren kwam ik erachter dat je het beste volle melk als basis kunt gebruiken. Zo wordt de drank lekker romig. De kruiden geven het ...

recept

Een vis taart? Een visschotel, een ovenschotel met vis? Ik vond het allemaal niet echt de lading dekken en dus noem ik het toch maar, geheel on-Nederlands, een fish pie. Een lekkere ovenschotel met een basis van zachte kabeljauw en een laagje aardappelpuree die je extra op smaak brengt met pittige c...