recept

Zoals waarschijnlijk veel bloggers, volg ik graag andere bloggers. Dat kunnen foodbloggers zijn, maar ook lifestylebloggers en beautybloggers. Eén van de bloggers die ik volg is Shifra van A cup of life, een leuk lifestyle/ DIY blog. Op haar blog zag ik dan ook een lekkere tomaten couscoussoep voor...

recept

Dit gerecht heb ik vroeger heel vaak gegeten, maar dit was de allereerste keer dat ik het zelf maakte. Chow mein is een gerecht wat in het moederland van mijn moeder, Guyana, maar ook in Suriname veel wordt gegeten. Ook in Azië eet men dit noodlegerecht, maar dan weer op een net wat andere manier d...

recept

Waarom heb ik deze taco's workout taco's genoemd? Omdat ze door de langzame koolhydraten en eiwitten uit de linzen en de goede vetten uit avocado's prima geschikt zijn als workout maaltijd! Het is snel te maken én vegetarisch.

recept

Toen ik op een van de fameuze Tasty filmpjes pizza wafels voorbij zag komen, kon ik niet anders dan het ook te proberen. Ik maakte er een geheel eigen variant van met een vulling die mij een beetje deed denken aan een pizzabroodje. Hoe leuk is het om twee klassiekers als een pizza en een wafel te co...

recept

Hier op het blog staan al een aantal recepten voor gepofte zoete aardappels. Ik vind het dan ook heerlijk! Vandaag wederom gepofte zoete aardappels, maar dan in een wel heel makkelijke variant! Als de aardappels uit de oven komen, heb je er nog maar 1 minuut werk aan. Klinkt goed, toch?

recept

Laatst vroeg iemand me of ik een zoetekauw ben of meer van hartig houd (hoe noem je eigenlijk iemand die van hartig houdt?!). Die van binnen ben ik een zoetekauw, maar ik vond het tegelijk belangrijk om gezond te leven en fit te blijven. Zoals je misschien hebt gezien, bak ik daarom ook niet zo vaak...

recept

Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder d...

recept

Een van de best gelezen blogposts op Myfoodblog.nl is het artikel over hoe je zelf sushi maakt. Sushi is nog altijd een van mijn favorieten en ik denk ook van menig van mijn lezers. Maar wat nou als je geen (rauwe) vis kunt of mag eten? Bijvoorbeeld omdat je zwanger bent, vegetarisch of misschien ve...

recept

Op een event kwam ik laatst de gezellige en vrolijke Marike van Oh My Pie tegen. Leuk, want ik volgde haar al op Instagram, dus altijd tof om degene achter de mooie foto's eens te ontmoeten. In het dagelijks leven werkt Marike in het onderwijs, maar daarnaast heeft ze een blog gericht op heerlijke g...

recept

Misschien wel de bekendste pizza: de pizza Margherita is een klassieke pizza met tomatensaus, kruiden en kaas. Het mooie van deze pizza is dat je hem heel eenvoudig zelf maakt. Je hebt niet eens een keukenmachine nodig. Vanzelfsprekend is de pizza om van te smullen omdat deze écht homemade is en je...

recept

Mossel lovers kunnen hun hart ophalen: het is weer mosselseizoen. Vandaag een primeur, het allereerste mossel recept op myfoodblog.nl. Ik ben dol op mosselen, maar de BF houdt niet van mosselen,  en op de een of andere manier leek het me ook nog eens veel werk dus maakte ik ze niet eerder zelf. Wel...

recept

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je ...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...

recept

De oplettende kijker is het misschien al opgevallen, maar ik ben dol op mijn zelfgemaakte teriyakisaus. De zalm in teriyakisaus is dan ook echt een klassieker hier in huis die regelmatig op tafel komt. Gewoon zo met wat rijst en groente of in een salade. Ook met kip maak ik weleens teriyaki, maar no...

recept

Bij soep denk je misschien al snel aan winter of koude dagen, maar niets is minder waar. Deze pittige Aziatische soep: laksa wordt juist ook gegeten als het warm is. Immers is het in Maleisië, waar de soep vandaan komt, altijd een aangename temperatuur! Het lijkt heel gek om dan een warm én pittig...

recept

Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.

recept

Gesponsord - Dit lekkere en romige dessert maakte ik met stevia in plaats van suiker. Stevia wordt al eeuwenlang in Zuid-Amerika gebruikt, maar in de rest van de wereld is het relatief nieuw. Stevia heeft meer zoetkracht dan suiker en is bijvoorbeeld geschikt voor diabetici doordat het een minimaal ...

recept

Fatteh blijft toch een van mijn all time favourites. Dit gerecht wordt in het hele Midden-Oosten gemaakt en kent talloze variaties. Ik heb er een hoop geproefd, maar voor mij blijft deze ultieme ‘classic’ toch het lekkerste.

recept

Dit recept heeft wat weg van het eerder geplaatste pittige pasta recept, maar is toch uniek genoeg om hem met jullie te kunnen delen. Deze pasta is niet alleen vegetarisch, maar barst ook nog eens van de smaak.

recept

Eend en sinaasappel zijn een klassieke combi die je tegenkomt in bijvoorbeeld de Franse keuken. Deze salade is een fusion gerecht geworden: Frans met een vleugje Aziatische door bijvoorbeeld de dressing en de taugé.

recept

Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse '...

recept

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een ...

recept

Gesponsord - Wist jij dat Nederlanders tot de top 10 kaaseters van de wereld horen? Vooral Goudse kaas is hier populair, maar de 'speciaalkazen' (of buitenlandse kazen) zijn steeds meer in opkomst. Fijn, want persoonlijk ben ik, naast van Hollandse kaas, ook fan van de specialkazen. Met een lekkere ...

recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht ...

recept

De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ing...

recept

Een burrito voor ontbijt? Really? In de VS is het een gebruik dat al langer bestaat. Waarom het een ontbijt burrito is? Omdat het elementen zijn die je normaal in een ontbijt zou kunnen eten, maar dan allemaal samen in één burrito. Nouja, het zijn vooral ingrediënten die je in een Amerikaans ontb...

recept

Zelf sambal badjak maken? Dit sambal recept is een topper om zelf te proberen! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier  is er weer één voor het maken van pittige sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde ...

recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...

recept

Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsala...

recept

Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De ...

recept

Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas t...

recept

Ik sla nog snel even mijn slag, want het bietenseizoen is bijna ten einde! Vandaag dus (baby)bietjes met verkruimelde zachte geitenkaas en pecannoten. Zo simpel, niet normaal! En toch heel erg lekker! Eet dit als bijgerechtje bij een vleesgerecht, bij een stamppot of als voorafje....

recept

Zin in quesedillas? Ik maakte al eerder makkelijke tonijn quesedillas, quesedillas met kip en avocado en quesedillas met kip en ananas. Nu is het eens tijd voor wat vega quesedillas, met bonen. Lekker en voedzaam! De quesedillas kun je gewoon zo eten of met guacamole of sour cream....

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste...