recept

Ik ben geen fan van de Hollandse pot, behalve zuurkool. Dat vind ik echt heerlijk! Ik krijg altijd zo'n heerlijk gevoel van nostalgie, omdat mijn opa vroeger vaak zuurkool maakte als we daar gingen eten. Verder aten we het thuis nooit, dus bleef het extra 'speciaal' voor mij. Vorig jaar maakte ik ee...

recept

Deze zomer maakte ik zelf voor het eerst tofu klaar en dat was eigenlijk makkelijker dan ik dacht. En smakelijker! We eten minstens twee keer in de week vegetarisch en mis ik het op die dagen helemaal niet. Dat komt omdat er zoveel lekkere vegetarische alternatieven zijn. Dit tofu recept uit Vietnam...

recept

Ook vandaag zit er weer een licht Canadese twist aan mijn recept. We zijn inmiddels een week terug, maar ik ben nog steeds niet helemaal bekomen van de jetlag. Omdat we allemaal lekkere dingen mee terug hadden genomen (bagels, cheddar kaas etc.), waan ik me af en toe nog in Canada. Normaal probeer i...

recept

Begin deze week kwamen we terug uit Toronto, waar we 10 dagen doorbrachten met mijn familie. Ik voel me al van kinds af aan erg thuis in Noord-Amerika. De mega grote supermarkten, de bagelwinkels, de deli's, noem het maar op. We hebben er heerlijk gegeten! En ook veel lekkernijen mee terug genomen. ...

recept

De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten. Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen ...

recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt...

recept

Foodie friend Culinessa en ik wilden een keertje samen koken. Zoals het dan twee foodies betaamt spring je helemaal uit de band. Dus, er stonden 3 typen ravioli op het menu en 2 krabvariaties. Het eerste recept uit deze serie is de zoete ravioli met pompoen, hazelnoten en chocolade. Omdat je alti...

recept

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een l...

recept

Als foodie vind ik het altijd onwijs leuk om met mensen te praten die gepassioneerd zijn over eten. Zo waren we laatst bij de Makro en daar hebben we uiteindelijk denk ik een uur vertoefd op de kaasafdeling, omdat de meneer van de kaasafdeling ons van alles vertelde over kaas. Van 'wine & cheese...

recept

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jer...

recept

Spoiler alert... er komen deze herfst o.a. weer een aantal pompoenrecepten aan. Zoals je vorig jaar kon lezen ben ik nou eenmaal dol op pompoen. Het fijne aan pompoen is dat het zich leent voor zowel zoete als hartige gerechten. Deze pompoenrepen zijn een lekker tussendoortje, zonder geraffineerde s...

recept

Moussaka is bekend Grieks gerecht, maar wist je dat het eigenlijk afkomstig is uit Turkije? Aan het begin van de twintigste eeuw introduceerde een Griekse kok zijn variant op het gerecht in Griekenland en dat is de variant die wel tegenwoordig allemaal kennen. Moussaka met de heerlijke smaken uit d...

recept

Al maandenlang droomde ik over het maken van een tulband cake. Ze zien er zo ontzettend mooi uit! Dus toen ik op een dag bij Dille&Kamille een tulbandvorm zag liggen, moest ik wel. Maar ja, wat voor tulband maak je dan? Ik had het idee om een chocolade tulband cake met kersen te maken met een mo...

recept

Misschien ken je baba ganoush al? Het is een smeersel uit de Midden-Oosterse keuken op basis van aubergine. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber (als je het nog niet doorhad, sowieso van de Midden-Oosterse keuken :-)). Het smaakt lekker op een boterham met bijvoorbeeld kaas, maar ook zo op een to...

recept

Chai latte (of chai tea latte) is een van mijn favoriete drankjes! Zeker in de winter is het zo'n heerlijk drankje om bij op te warmen. Als ik eens met de trein ga, loop ik vaak een Starbucks binnen om zo'n chai te kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je het maakt en wat het pr...

recept

Ik heb zelf de Starbucks bulgur salade nog nooit gegeten, maar Jerome was er erg enthousiast over, dus maakte ik een salade die hierop geïnspireerd is. Doordat je de pompoen en kikkererwten met lekkere kruiden van tevoren roostert zit er nog meer smaak aan de salade. Voeg daar de munt en koriander ...

recept

Yum... frisse aardbeien op deze romige taartjes! Te lekker gewoon. Wij maakte ze als verjaardagstaartjes. Hartstikke leuk om iedereen zijn eigen taartje te kunnen geven. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om één grote taart te maken en lekker te delen.

recept

Ben jij ook zo dol op Aziatisch eten? Je kunt het vast merken, maar ik ben er verzot op! Indonesisch, Thais, Japans en Chineess, ik vind het allemaal heerlijk! Dit keer maakte ik zelf eens bami en dat bleek echt niet moeilijk! Bami is van oorsprong Chinees. Met de bami die wij in Nederland kennen, ...

recept

Geef je tosti eens een Indiase twist met dit recept. In plaats van normaal brood gebruik je naans. Deze kun je zelf maken of gewoon in de supermarkt kopen. Als je net zoals ik, veel tandoorikruiden in één keer mengt, kun je er lang mee doen en heb je er erg weinig werk aan! Zie hier mijn recept vo...

recept

Gelukkig moest Jerome de dag voor zijn verjaardag hockeyen. Dat gaf mij mooi de tijd om deze taart als verrassing voor zijn verjaardag te maken. Alhoewel, verrassing, toen hij thuiskwam merkte hij op dat het wel heel lekker rook, een beetje alsof ik iets van taart had gebakken. Uiteraard leidde i...

recept

Chowder is een Noord-Amerikaanse vissoep. Ik kwam op dit recept doordat we kookvocht overhadden van de mosselen. Ik stond op het punt om dit door de gootsteen te spoelen toen mijn moeder me tot de orde riep en zei dat je er een heerlijke chowder van kunt maken de volgende daag door slechts een paar ...

recept

Het is weer appelseizoen en dat betekent appeltaarten, appelmoes, appelflappen, maar ook deze verrassende appelkruimel cupcakes. Cupcakes zijn zo eenvoudig om te maken en deze variant is net weer even wat anders dan anders. Ik maakte om, uit te delen op werk voor mijn verjaardag en daar zijn ze natu...

recept

Wil je eens een echt gezonde, glutenvrije hamburger? Dan moet je deze zeker eens proberen. Als je snel kijkt lijkt het net een gewone hamburger, maar schijn bedriegt.... Het 'broodje' bestaat namelijk uit twee paddenstoelen. En dat maakt deze hamburger heerlijk, glutenvrij en gezond.

recept

Het klinkt als fastfood, maar het is lang niet zo ongezond als de shoarma die je vast wel kent. Ideaal dus om lekker van te genieten zonder je schuldig te voelen. Het beste én lekkerste is als je de kip de avond van tevoren al inkruidt. Dit duurt helemaal niet lang (max. een minuutje of 5) en zo is...

recept

Oh, wat ben ik blij met mijn staafmixer! Naast sausjes, dipjes en smoothies, kan ik er ook heerlijke soepen mee maken. En dat is fijn, want a) lekker makkelijk en b) je krijgt ineens weer een hele vitamineboost. In ieder geval wel bij de soepjes die ik maak. Dit keer werd het een Aziatische wortelso...

recept

Bietenspread is lekker om te eten op je brood of bij de borrel. Het is een heerlij en kleurrijk hapje waarmee je iedereen kunt verrassen. Door het gebruik van de komijn, citroen en feta zit de dip boordevol smaak. Tegelijkertijd is het supermakkelijk te maken. Je bent letterlijk in 5 minuten klaar. ...

recept

Het is volop vijgenseizoen en daar word ik blij van! Heerlijk om zo los te eten, met wat geitenkaas of in gebak bijvoorbeeld. Mijn Appie had een aanbieding die ik niet kon laten liggen, dus ging ik met een krat vijgen weer naar buiten. Buiten keek een Turkse man naar de krat en zei "Zo, dat ziet er ...

recept

Wist je dat je heel makkelijk zelf notenpasta's kan maken? Het enige dat je nodig hebt is een goede hakmolen of keukenmachine. Ik maakte een lekkere cashewpasta met raw cacao nibs er doorheen. Eigenlijk de volwassen, 2.0, gezonde versie van pindakaas met hagelslag ;-). Je kunt ook gezouten noten geb...

recept

Als je in Frankrijk bent geweest, dan ken je die heerlijk luchtige, lichtzoete brioches wel. Heerlijk met gewoon wat roomboter erop. En wist je dat je de restjes ook heel goed kunt gebruiken voor bijvoorbeeld wentelteefjes? Met brioche worden ze net wat specialer. Maar ja, de kans dat je restjes heb...

recept

Brrr, wat een wisselvallig herfstweer. De verwarming is hier zelfs al een paar keer aangeslagen en dat in augustus! Naast tijd voor een cozy trui vond ik het dus vorige week ook tijd voor een lekker verwarmend stoofpotje, maar dan wel met een Mediterrane, zomerse twist. De combinatie van de zachte v...

recept

Het stond al een tijdje op mijn 'to-do'-lijstje, zelf lijnzaad crackers maken. Een collega vertelde dat hij zijn crackers altijd van water en gebroken lijnzaad maakt. Dat wilde ik ook weleens proberen! Makkelijk recept voor lijnzaad crackers Met het recept van mijn collega als basis ging ik aan de...

recept

Kip piri piri zie je vaak al voor ingekruid bij de supermarkt liggen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En, dat is ook helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je zelf de echte Portugese kip piri piri!

recept

Begint bij jou een maaltijd met gnocchi steevast met een discussie over de uitspraak van deze aardappelballetjes? Hier in ieder geval wel ;-). (Mocht je het je nog afvragen [njokkie] dus). Hoe je het ook uitspreekt, het is een leuek variant op pasta. Gnocchi lijkt op pasta, maar wordt gemaakt van aa...

recept

Voor mij was dit de allereerste keer dat ik chili con carne maakte, maar zeker niet de laatste keer! Wat deze chili con carne bijzonder maakt, zijn de pitabroodjes op de bodem. Het klinkt in eerste instantie heel gek, maar het geeft het gerecht een heerlijke structuur en iets verrassends. Bovendien ...