recept

Eet jij weleens mosselen? Ze zijn weer in het seizoen, dus goed nieuws voor alle mosselfans! En, anders dan je misschien zou denken, is zelf mosselen bereiden helemaal niet moeilijk. Het Nederlands Mosselbureau daagde me uit om een aantal leuke en lekkere recepten met deze schelpdieren te bedenken. ...

recept

Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat er nog helemaal geen Surinaamse recepten op mijn site staan. En dat is gek. Mijn moeder komt namelijk uit het buurland van Suriname, Guyana en veel van de gerechten uit Suriname kennen zij dus ook. Soms in een net iets andere vorm. Zo is de Guyanese bara wat b...

recept

Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen. Het is namelijk geïnspireerd op een cheeseburger, maar dan zonder broodje en met linzen als alternatief voor gehakt. Dus het is ook niet helemaal hetzelfde als een cheeseburger. Toch zorgen de linzen in combinatie met de kruiden wel voor een geh...

recept

Donuts doen me altijd denken aan de VS. Inmiddels zijn ze in Nederland ook goed verkrijgbaar, maar vroeger at ik ze voornamelijk daar. Eigenlijk nog steeds wel, want tot nog toe had ik ze zelf nog niet gemaakt en koop ik ze hier ook bijna nooit. Heel eerlijk, als ik ze koop zijn de simpele donuts fa...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...

recept

Een glutenvrije cake die ook nog eens helemaal plantaardig (vegan) is. Deze cake heeft het allemaal. Plus natuurlijk een heerlijke smaak van blauwe bessen en citroen. Dit is een beproefde combinatie die dus echt niet mis kan gaan. Door chiazaad toe te voegen heb je een prima ei-vervanger. Bovendien ...

recept

Ik ben dol op een lekkere traybake. Een traybake is een bakplaat of ovenschaal die je vult met wat je maar wil. De oven doet de rest. Ik heb een aantal populaire varianten op de site met Griekse kip en groenten met gehaktballen. Nu is het tijd voor een lekkere vegetarische traybake. Minder dan 5 mi...

recept

Glutenvrije broodjes of glutenvrij brood kan nogal een uitdaging zijn. Zowel bij wat je in de winkel koopt als wat je zelf maakt. Ik heb dan ook flink geëxperimenteerd de laatste tijd. De gouden tip die ik kreeg was het gebruik van physilium husk powder oftewel vlozaad. Glutenvrij brood bakken De...

recept

Typisch Italiaans koffiedessert Affogato is een typisch Italiaans koffiedessert wat je heel makkelijk zelf maakt. Voluit heet dit drankje 'affogato al caffè'. Italianen drinken dit graag als afsluiting van de maaltijd. Ik wed dat jij het voortaan ook graag drinkt! Helemaal als je niet kunt kiezen ...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Mega lekkere chocolade toetjes met een salted dulce de leche saus. Dit wil je maken. En vooral: dit wil je proeven! Zoet en zout samen heeft wat mij betreft sowieso een streepje voor. Smullen dus! Zowel de chocoladepudding als de saus zijn trouwens helemaal vegan. Begin je al een beetje te watertand...

recept

Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes. Op de plank Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aanta...

recept

Banh mi is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het bestaat uit: een baguette, knapperige ingelegde groenten, kruiden, smeersels en bijvoorbeeld tofu. 'Bánh mì' betekent in het Vietnamees letterlijk: "tarwe brood". Nu denk je misschien "een broodje, dat klinkt niet erg Vietnamees?!". Dit is de inv...

recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam ki...

recept

Af en toe eet ik een visje. Vaak (wilde) zalm, soms ook sardines of ansjovis ergens doorheen. Dit keer ging ik voor makreel om het bekende Indonesische gerecht Ikan Pepesan te maken: pittige Indische vis. De (gerookte) makreel stoom je in de oven of op de BBQ met een lekkere pittige saus. Supersimpe...

recept

Een vega burger met een Mediterrane twist. Burgers kun je op allerlei soorten manieren maken. Laatst deelde ik al een vega burger o.b.v. kikkererwten en wortel. Dit keer heb ik er een gemaakt van vega gehakt. Bij een lekkere burger draait het allemaal om de juiste toppings. Dus, dit keer: gegrilde M...

recept

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet...

recept

Er stond al een okonomiyaki op de site, maar ik had wel weer in in een nieuwe variant. Dit keer maakte ik deze Japanse omelet helemaal glutenvrij. Bovendien is deze helemaal vegetarisch. Okonomiyaki is een bekend Japans gerecht wat vergelijkbaar is met een dikke, goedgevulde pannenkoek. Vaak is deze...

recept

Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekke...

recept

Is dit even lekker genieten: pannenkoeken voor ontbijt. Maar voor de brunch of lunch mag je ze ook eten. American pancakes zijn altijd lekker fluffy en zijn wel mijn favoriet voor ontbijt. Heel eerlijk eet ik ze veel te weinig! Omdat ik een prikkelbare darm heb en niet goed reageer op te veel gluten...

recept

Ik had zin in een dessert, maar dan wel een gezonde. Plus een hele taart bakken, had ik even geen zin in. Ik bedacht de ideale oplossing: ik maakte gewoon een taartje in een glaasje zoals ik dat wel vaker doe. Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladeb...

recept

Ik heb weer een topper van een curry recept voor jullie! Boordevol lekkers en mega gezond. Je hebt de lekkere tofu reepjes, aubergine, lekker veel kruiden en dan de romige saus. Dan kan niet anders dan heerlijk zijn, toch? Erbij eet je rijst of naan brood. Op de site vind je een recept voor naan. Ze...

recept

Als je zin hebt in pizza, maar eens zin hebt in wat anders wat razendsnel klaar is, heb ik de ultieme tip voor je: de TORTIZZA. De tortizza is een samenvoeging van tortilla + pizza. Door een tortilla wrap als basis voor je 'pizza' te gebruiken, ben je supersnel klaar. Je topt de pizza's met wat je m...

recept

Granola ken je vooral als een ontbijtgerecht, maar je kunt ook een hartige variant maken. Deze simpele bietensalade wordt echt next level getild door de crunch en smaak van de hartige granola die we als topping gebruiken. Door chilivlokken, komijn en koriander toe te voegen gaat het ineens van ontbi...

recept

"Hoe doe je dat?" Vraag je jezelf misschien weleens af. Ook als foodblogger kun je jezelf soms niet inhouden en voor dat je een foto kunt maken heb je al alles opgegeten. Haha! Het overkwam me de eerste keer dat idd deze met quinoa gevulde paprika's maakte. Ik had trek, het was laat en ik wilde gewo...

recept

Loaded nachos (of nachoschotels) zijn een feestje om te maken en om te eten! Je kunt de nachos natuurlijk toppen met wat je maar lekker vindt. Ik deed dit keer een variant met pulled oats. Zo heb je een vegetarische topping die toch wat weg heeft van vlees. Eigenlijk heb je maar een paar ingrediënt...

recept

Zondag is het Moederdag en wat laat nou beter liefde zien dan een zelfgemaakt gerecht? Deze cannelloni maakte ik met behulp van lasagnevellen. Superleuk om zo je hartige cannelloni te maken (niet te verwarren met de zoete -koekjesvariant). De cannelloni vul je met een ricotta-spinazievulling. Klinkt...

recept

Vooral in deze tijd, snap ik dat er wat afgesnackt wordt. Ik heb zelf ook regelmatig zin in een tussendoortje en soms heb je geen zin in een stuk fruit. Deze courgette 'koekjes' zijn een heerlijk tussendoortje. Maar je kunt ze ook prima als borrelhapje eten of zelf als lunch. Ik al ze zelf voor lunc...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...

recept

Tussendoortjes heb je in alle soorten en maten. Nu mensen veel thuis zijn, weet ik dat het verleidelijk is om vaker naar een tussendoortje te grijpen. Die keren dat je geen zin hebt in bijvoorbeeld een stukje fruit, maar in iets anders? Deze homemade bounty's zijn een goed alternatief. Uiteraard moe...

recept

Heel regelmatig eten we hier thuis bloemkoolpizza's, met een bodem van bloemkool. De Magioni pizza's bijvoorbeeld eet ik graag. Ik maakte al eerder een bloemkoolpizza helemaal zonder bloem, maar deze variant is echt veel lekkerder. De bodem maken we dus met bloemkool, bloem , gist, zout en een beetj...

recept

Unicorn bagels, regenboog bagels, rainbow bagels. Geef ze een naam :-)! Lekker vrolijk zijn ze en dat kunnen we wel gebruiken. Ik ben zooo blij met dit recept. Ik had ineens inspiratie om met alle gekleurde natuurlijke poeders die ik had gekleurde bagels te gaan maken. Een experiment wat helemaal ge...

recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spek...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...