recept

'Bowls' zijn hip. Hadden we eerst de sushi bowl, was er daarna de smoothie bowl. En dan nu de volgende 'bowl: de 'pizza bowl'. Wat is het? Een bowl is niets meer dan een kommetje. Dat ziet er leuk uit en is vaak makkelijker te maken. In het geval van de pizza bowl is het een kom (of ronde schaal) di...

recept

Dit dessert kun je ook makkelijk als ontbijt eten. Sterker nog, wat ik overhield at ik de volgende dag als ontbijt. Koud is het namelijk ook erg lekker! Bovendien zit dit gerecht boordevol voedingsstoffen. Die voedingsstoffen komen van onder andere de bananen, de mango en zwarte rijst. Zwarte rijst ...

recept

Shakshuka is een heerlijk Midden-Oosters groentegerecht. De vegan variant erop vind je al op de site, maar ik wilde graag nog een variatie met jullie delen. De groene shakshuka oftewel shakshuka met spinazie. Deze groene variant maak je met onder andere verse spinazie, eieren en feta kaas. In tegens...

recept

Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel o...

recept

Regelmatig krijg ik vragen over snacks. Vandaag daarom een lekkere snack voor bij de borrel: kip met een krokant korstje (van cornflakes!) en een lekker makkelijke dipsaus. Probeer daar maar eens vanaf te blijven....

recept

Kennen jullie de filmpjes van Tasty al? Vast wel. Deze Facebookpagina is mateloos populair en ook ik kijk vaak gebiologeerd naar de filmpjes. Bij de Hasselback kip bleef ik net iets langer hangen. De hasselback aardappel kende ik al, maar wat een leuk idee om dat ook met een stukje kipfilet te doen!...

recept

Wie het blog vaker leest, zag het al: afgelopen week ontving ik een prachtig pakket vol Italiaanse goodies van Amesi. Amesi is een webshop vol Siciliaanse producten en ze stuurden mij een aantal van hun beste producten op om te testen. Pasta's, truffelolie, tapenade, noga, chocolade, honing met truf...

recept

Het is weer tijd voor een receptje van oma. Vandaag deelt gastblogger Devon het recept voor 'lange vingertjespudding' van zijn oma, Ali. Devon vertelt: "Dit was vroeger de pudding van mijn vaders gezin. Hier waren ze allemaal verzot op. Het werd af en toe gemaakt met klop fix. Dan werd de melk opgek...

recept

Zo'n 8 jaar geleden was ik op de Filipijnen. Als je nog een mooie reisbestemming zoekt,  kan ik je die zeker aanraden. Want naast prachtige natuur, vriendelijke mensen en lekker weer, is ook het eten nog eens heel lekker. Toegeven, sommige gerechten waren wel erg gek en ook het live slachten van de...

recept

"Life is short, eat dessert first." Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook...

recept

Ik heb soms momenten in de keuken dat ik denk: "Wat moeten we vandaag nou weer eten". Gelukkig helpt Judith mij meestal een eind op weg, maar stond er laatst alleen voor. Al zoekende door de koelkast kwam ik veelal rood gekleurde groenten tegen; dit Ravioli Rosso recept was geboren! Super snel te ma...

recept

Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om b...

recept

Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken ...

recept

Ik kan enorm genieten van gerechten die zó lekker zijn, dat je haast niet gelooft dat het nog gezond is ook! Deze Mexicaanse kip tostada's horen in dat lijstje. Nou ja, redelijk gezond. Dit recept is staat bol van de shortcuts, maar maakt het nog geen gerecht om over te slaan. Want eerlijk is eerli...

recept

Alles smaakt beter met chocolade toch? Ik had mijn collega's beloofd om iets voor ze te bakken, maar aangezien ik vrij veel collega's heb, moest het iets zijn wat ik in grote volumes kon maken en wat ook makkelijk was. Koekjes doen het altijd goed, dus kwam ik op het idee om chocolade cantuccini te ...

recept

Sommige groentes zien er zo prachtig uit. Zo kocht ik op de markt verse bietjes. Mijn initiële project waarvoor ik ze eigenlijk nodig had mislukte, maar gelukkig had ik nog bieten over. Eerst ging ik voor een fijn sapje met wortel en gember en daarna wilde ik nog meer met biet maken. In eerste inst...

recept

Met het overzetten van de website in het nieuwe design viel het me op dat er nog niet zo veel Caribische recepten op het blog staan. En dat terwijl juist ik die wel zou moeten hebben! De jerk chicken is dan ook iets wat ik al van jongs af aan eet. De Madame Jeannette peper (of zoals deze in Guyana t...

recept

De Italiaanse keuken is nog altijd een van mijn favorieten. Een goede pasta, een heerlijke zelfgemaakte pizza, een romige risotto of bijvoorbeeld gnocchi! Misschien eet je deze aardappelkussentjes weleens met pesto of iets dergelijks? Vandaag een Venetiaans recept voor gnocchi, met krab en een heerl...

recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je!...

recept

Toen ik een half pak karnemelk over had besloot ik er pannenkoeken mee te maken. In de pannenkoeken zorgt de karnemelk voor een heerlijke, fluffy textuur en voor een lichtfrisse smaak. Wees niet bang dat je echt karnemelk proeft, dat is echt niet zo. Wel geeft het net dat beetje extra. Als je dus zi...

recept

k ben dol op een tafel vol mezze. Mezze zijn Midden-Oosterse 'tapas' en wat mij betreft mag labneh met pita brood of Turks brood daar niet bij ontbreken. Echt een van mijn favorieten! En jij kunt het heel eenvoudig thuis ook maken. Wat is labneh? Labneh is een soort hartige hangop die je op smaak...

recept

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van...

recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

recept

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al ee...

recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van e...

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...

recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De ...

recept

Met deze decadente wentelteefjes maak je indruk op je gasten. Perfect als speciaal ontbijt of bij de brunch, bijvoorbeeld de kerstbrunch. Het is een decadent gerecht, maar is heel gemakkelijk en snel te maken! Door als basis brioche brood te gebruiken in plaats van gewoon brood, is het een bijzonder...

recept

Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik op Bon appetit voorbij zag komen. Deze lauwwarme salade doet het goed als diner, maar ook als lunch. Ik nam de leftovers de volgende dag mee naar werk en smulde er gewoon nog een keer van :-). Udon noodles zijn trouwens dikke noodles die je bij de gr...

recept

Omdat ik veel sport, wil ik zorgen dat ik genoeg eiwitten binnen krijg na het sporten. Dat doe ik meestal door een (halve) bak kwark naar binnen te werken na het sporten. Ik neem altijd de naturel, magere versie en doe hier noten, havermout en bijvoorbeeld rozijnen doorheen. Maar, ik wilde eens wat ...

recept

Een tijdje terug aten Jerôme en ik bij Badhu, een Midden-Oosters restaurant in Utrecht waar je heel lekker 'mezze' kunt eten. Oftewel Midden-Oosterse 'tapas'. Een van de gerechten was een gemarineerde zalm met taboule. Aangezien we hier beiden zo van hebben gesmuld, moest ik die wel thuis namaken! ...

recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerook...

recept

Een van mijn favoriete recepten is de kip tandoori. Dit gerecht is zooo makkelijk. Ik meng altijd meteen een flinke pot met kruiden zodat ik weer even vooruit kan. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het hartstikke lang goed houden. De tandoori is lekker om zo met rijst of naan brood te eten of kun...

recept

Sommige ingrediënten wil je alleen al gebruiken vanwege de naam. Tenminste, ik heb dat. Met bimi bijvoorbeeld. Op de een of andere manier klinkt het al gezellig. In het Engels noemt men het vaak 'broccolini' en dat is niet gek, want het heeft veel weg van broccoli. Het is dan ook goed geschikt voor...