recept

Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees ...

recept

  Deze aardappelomelet wordt veel gegeten in Spanje, bijvoorbeeld als een tapa. Ik vind het zelf lekker om de Tortilla Española te eten met rustiek brood (bijvoorbeeld het Liefde en Passie brood van AH of brood van het Vlaamsch Broodhuys, of natuurlijk zelfgemaakt brood!) en een groene sala...

recept

De superfood van deze week is..... quinoa! Je zult het niet geloven, maar quinoa [kien-wa] is familie van de spinazie en dus geen graansoort zoals vaak wordt gedacht. Dit betekent ook dat het in een gluten-vrij dieet past. Pas in de jaren '80 kwam quinoa naar de Westerse wereld en zelfs toen duurde ...

recept

Deze paprikaatjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, ze zijn heerlijk! En, wat helemaal mooi is, het is helemaal niet moeilijk. Het belangrijkste is dat je de zaadlijsten met een klein mesje voorzichtig uit de paprika haalt zonder de paprika te beschadigen. Serveer met bijvoorbeeld een coucoussa...

recept

Mango, pistache en pure chocolade vind ik zo'n heerlijke combinatie! Dit dessert maak je bovendien supersnel. Eet het bijvoorbeeld na een pittige Aziatische maaltijd als lekkere verfrissing. Natuurlijk kun je hier allerlei variaties in aanbrengen. Wat dacht je van frambozen, witte chocolade en pecan...

recept

Zondag betekent Superfood Sunday! Vandaag een lekkere smoothie met chiazaadjes, banaan en cacao. Banaan is gezond, omdat het vitamine C, vitamine B6, calcium en magnesium bevat, maar de echte superfood in deze smoothie is chiazaad. Een paar jaar geleden was lijnzaad 'hot'. Alles wat lijnzaad heeft h...

recept

Zappend langs 24Kitchen zag ik dit recept van Jamie Oliver en besloot het ook te maken. Ik zou de volgende keer de salade als voorgerecht eten, omdat het niet erg voedzaam is. Wel erg lekker! Bresaola is (runder)vleeswaren en is te koop bij bijvoorbeeld een Italiaanse delicatessenzaak, maar ook bij ...

recept

Het fijne aan couscous vind ik, naast de lekkere smaak, de veelzijdigheid: er passen zo veel dingen bij couscous. Het is voor mij dan ook altijd een perfecte manier om mijn koelkast en voorraadkast op te ruimen. Vegetarisch met stukjes feta, nootjes, kikkererwten, aubergine en courgette of non-vega ...

recept

Een aantal weken geleden besloot ik om een 'gezonde' cake te maken en vond een recept voor pompoencake. Toen ik vrijwel alle ingrediënten in huis had, bedacht ik me ineens dat ik iets vrij essentieels niet had: pompoen. Ik naar Appie Heijn en, waar ik voor vreesde werd bewaarheid, het was nog geen ...