recept

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een ...

recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de ...

recept

Helaas heeft mijn AH moestuintje het niet zo lang volgehouden. Ik droomde al van een mooie florerende moestuin op mijn balkon, maar helaas. Echt groene vingers heb ik (nog) niet. Dus nu kopen we vaak een muntplant om zo toch altijd de beschikking te hebben over verse munt. Voor in de munt thee, maar...

recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht ...

recept

Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertr...

recept

De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ing...

recept

Zelf sambal badjak maken? Dit sambal recept is een topper om zelf te proberen! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier  is er weer één voor het maken van pittige sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde ...

recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...

recept

Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De ...

recept

Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas t...

recept

Ik sla nog snel even mijn slag, want het bietenseizoen is bijna ten einde! Vandaag dus (baby)bietjes met verkruimelde zachte geitenkaas en pecannoten. Zo simpel, niet normaal! En toch heel erg lekker! Eet dit als bijgerechtje bij een vleesgerecht, bij een stamppot of als voorafje....

recept

Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges? Grappig dat ze allebei zo anders zijn, vind je niet? De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat. Beide kan ik wel waarderen, maar omdat Jerôme echt niet van witte asperges houdt en ik dus voor hem spe...

recept

Heb je je ooit afgevraagd wat je allemaal met miso kan behalve er soep van maken? Je kunt deze lekker gemarineerde zalm ermee maken! Miso is een Japanse pasta die wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en is een goede smaakmaker. Je koopt de miso onder meer bij de Aziatische toko. Wij aten bij d...

recept

Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt d...

recept

Courgetti was vorig jaar al een hit, maar ook in 2016 zul je hem veelvuldig blijven zien. Vooral nu het weer wat beter wordt en men ook weleens behoefte heeft aan iets lichter eten. Mocht je geen idee hebben wat courgetti is: het is 'spaghetti' gemaakt van courgette. Je maakt het door met een spiraa...

recept

De lente is niet alleen meteorologisch begonnen, de temperaturen beginnen daadwerkelijk te stijgen en de zon laat zich weer eens wat vaker zien. Ik ben vast niet de enige die daar heel hard weer aan toe was! Bij lente taferelen buiten passen ook lente recepten. Deze vis 'en papillote' is daar een mo...

recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Van de week vertelde ik jullie over het eten bij De Prins in Buren. Een van de gerechten was gerookte zalm, groene asperges, kerrie mayo en ingelegde radijs. "Want inleggen is dé trend." Help jongens, ik loop achter, want ik heb eigenlijk nog nooit iets ingelegd. De ingelegde radijsjes vond ik een ...

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste...

recept

Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met bana...

recept

Een tijdje geleden viel er een boek op mijn deurmat met de gezellige titel "Modern Caribbean Flavors". Helmi Smeulders verruilde regenachtig Nederland voor zonnig Curacao en hing daar al snel haar toga aan de wilgen om zich vol op food te storten met onder meer het blog Caribbean Spice Girl. Leuk, e...

recept

Letterlijk vertaald is de naam: komkommer in yoghurt. Een hele lekkere easy en verfrissende mezze. Hij kan in de zomer als tussendoortje, maar wordt veelal ook in combinatie met allerlei gerechten geserveerd omdat het makkelijk samengaat. De vergelijking wordt ook vaak getrokken met Tzatziki, of de ...

recept

Ook ik kon niet altijd koken. Als ik denk aan foeyonghai, dan denk ik meteen aan die keer dat ik net op kamers woonde. Er kwam een vriendin langs die vegetariër was, dus besloot ik foeyonghai te maken. Nouja, maken.... ik kocht een pak Wereldgerechten bij de supermarkt en de bijbehorende ingrediën...

recept

Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een wal...

recept

'Bowls' zijn hip. Hadden we eerst de sushi bowl, was er daarna de smoothie bowl. En dan nu de volgende 'bowl: de 'pizza bowl'. Wat is het? Een bowl is niets meer dan een kommetje. Dat ziet er leuk uit en is vaak makkelijker te maken. In het geval van de pizza bowl is het een kom (of ronde schaal) di...

recept

Dit dessert kun je ook makkelijk als ontbijt eten. Sterker nog, wat ik overhield at ik de volgende dag als ontbijt. Koud is het namelijk ook erg lekker! Bovendien zit dit gerecht boordevol voedingsstoffen. Die voedingsstoffen komen van onder andere de bananen, de mango en zwarte rijst. Zwarte rijst ...

recept

Bietensoep stond al een paar weken op mijn lijstje aangezien ik het al een paar keer voorbij zag komen. In Litouwen, waar ik een half jaar al student woonde, stond er dagelijks een 'borsjt'-achtig bietensoep op het menu. Op roze soep, zoals we hem altijd noemde. Op dat moment vond ik roze soep er ni...

recept

Deze kip is geïnspireerd op kip van het spit. Althans, de kruiden die men op kip van het spit gebruikt. Als ik van werk naar huis fiets, kom ik altijd langs een kip-van-het-spit winkel en dan ben ik weleens in de verleiding om er een mee naar huis te nemen. Maar, dacht i hoe leuk is het eigenlijk o...

recept

Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel o...

recept

Wat is de eerste soep waar je aan denkt als je denkt aan 'soep'? De kans is groot dat het tomatensoep is (en nee, niet alleen omdat je door de titel al een beetje werd geprimed ;-)). Tomatensoep is hartstikke bekend en iedereen heeft er wel zijn eigen versie van. Maar wist je dat het heel erg lekker...

recept

Doordeweeks moeten eten vooral snel zijn! Dat is in de meeste huishoudens zo en ook hier, ondanks dat ik foodblogger ben, is dat niet anders. Werk, sporten, andere activiteiten. Doordeweeks is er vaak niet de tijd (en de puf!) om uitgebreid in de keuken te staan. En wat maak je dan? Wat we vaak lekk...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaa...

recept

Vorig jaar met Valentijnsdag maakten we zelf bonbons. Heel erg leuk om te doen, en als je de instructies volgt krijg je lekkere bonbons met een knapperige, glanzende chocolade buitenkant en een zachte witte chocolade vulling met aardbei. Wat belangrijk is bij het maken van bonbons is het tempereren ...