recept

Vorig jaar rond deze tijd zaten we op het zonnige Mallorca. Wat een heerlijk eiland was dat! Saffraan doet me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een...

recept

Op een event kwam ik laatst de gezellige en vrolijke Marike van Oh My Pie tegen. Leuk, want ik volgde haar al op Instagram, dus altijd tof om degene achter de mooie foto's eens te ontmoeten. In het dagelijks leven werkt Marike in het onderwijs, maar daarnaast heeft ze een blog gericht op heerlijke g...

recept

Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een p...

recept

Mossel lovers kunnen hun hart ophalen: het is weer mosselseizoen. Vandaag een primeur, het allereerste mossel recept op myfoodblog.nl. Ik ben dol op mosselen, maar de BF houdt niet van mosselen,  en op de een of andere manier leek het me ook nog eens veel werk dus maakte ik ze niet eerder zelf. Wel...

recept

Afgelopen week werd ik uitgenodigd om in het Miele Experience Center langs te komen om alle laatste trends te zien op het gebied van keukenapparatuur én om zelf onder leiding van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier te koken met ander bloggers en culi journalisten. Wat zijn dan dé trends op keukengebied...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

In de categorie 'leuke uitdagingen' gingen we op een zaterdagavond aan de slag met krab. Ik kan je vertellen dat het best een werkje was. Het koken zelf niet, want gewoon een minuut of 6 in water met zeezout, maar daarna komt het meeste werk: het schoonmaken van de krab. Na een tutorial op Youtube g...

recept

Gesponsord - Over minder dan 3 maanden is het zover.... the big 3-0, oftewel: ik word 30. Slik. Best even een momentje. De eerste grijze haren zijn al gesignaleerd, de rimpels gelukkig nog niet ;-). Hoe ik het precies ga vieren moet ik nog even bedenken. In eerste instantie dacht ik, "ik ga het gewo...

recept

Drink je weleens ice tea en ben je benieuwd hoe je dat nou zelf maakt? Ik laat het je vandaag zien! Ice tea uit een pak vind ik zelf vaak veel te zoet. Deze ice tea, die ik zelf maakte, heeft veel smaak dankzij de rooibos thee en de perziken. Ik gebruikte wilde perziken, maar uiteraard kun je ook...

recept

Als je weleens in Spanje bent geweest ken je ze wel: patatas bravas. Ik heb deze als tapa dan ook erg vaak gegeten! Deze knapperige, vaak gefrituurde aardappelpartjes gaan altijd gepaard met de bijbehorende saus, de salsa brava. De saus kenmerkt zich vooral door zijn pit, want dit is echt een pittig...

recept

Meteorologisch gezien is het zomer, dus tijd voor meer zomer recepten! Wat is nou een betere manier om je maaltijd af te sluiten op een zomerse dag dan met een tropische fruitsalade? ...... Een tropische fruitsalade in een kokosnoot! Ik gebruikte bekende en minder bekende vruchtensoorten. Devon schr...

recept

Watermeloen en zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Ik ben sowieso dol op zomerfruit: watermeloen, aardbeien, frambozen, perziken en nectarines. Mij doe je er echt een plezier mee! Ik kwam in de supermarkt een mini-watermeloen tegen, perfect voor met zijn tweeën en besloot er een...

recept

Bij soep denk je misschien al snel aan winter of koude dagen, maar niets is minder waar. Deze pittige Aziatische soep: laksa wordt juist ook gegeten als het warm is. Immers is het in Maleisië, waar de soep vandaan komt, altijd een aangename temperatuur! Het lijkt heel gek om dan een warm én pittig...

recept

Geïnspireerd door het ijs van Professor Grünschnabel sloeg ik zelf aan het experimenteren. Ik heb geen ijsmachine, maar wilde wel heel graag ijs maken. Joeehoee, het is gelukt. Het ijs was verbazingwekkend lekker! De kokosmelk zorgt ervoor dat het ijs super romig is én het zorgt voor een lekkere ...

recept

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen...

recept

Het idee voor deze chia pudding kreeg ik van de Amerikaanse blog 'How sweet it is'. Deze dessertjes zijn super kleurrijk en makkelijk om zelf te maken. Doordat er weinig suiker in zit, is het ook nog eens verantwoord genieten. Je kunt verder zelf kiezen of je zuivel of zuivelvervangers kiest en daar...

recept

Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.

recept

Ook wel 'laab' of 'laap'. Dit gerecht wordt in Laos en delen van Thailand gegeten en zoals bij veel (Aziatische) gerechten zijn er talloze manieren om dit gerecht te maken. De larb wordt vaak met varkensvlees gemaakt, maar ook weleens met kip. Het gerecht is weer eens wat anders dan anders en door d...

recept

Laatst publiceerde ik een artikel over hoe je meer groente kunt eten. Deze stoofpot kan je daarbij ook helpen. Deze caponata zit namelijk boordevol groente. De stoofpot laat je een uurtje opstaan, zodat het een heerlijke zachte schotel wordt! Caponata is een Siciliaans gerecht wat een beetje doet de...

recept

Gesponsord - Dit lekkere en romige dessert maakte ik met stevia in plaats van suiker. Stevia wordt al eeuwenlang in Zuid-Amerika gebruikt, maar in de rest van de wereld is het relatief nieuw. Stevia heeft meer zoetkracht dan suiker en is bijvoorbeeld geschikt voor diabetici doordat het een minimaal ...

recept

Sinds een tijdje ben ik gek op de Vietnamese keuken! Het is vol van smaak en tegelijkertijd fris. Vaak vind je in de Vietnamese gerechten kruiden als munt en koriander en ook vaak vissaus. Een van mijn Vietnamese favorieten is nog altijd de springroll (rijstvel loempia), maar ook een lekker simpele ...

recept

Voor deze lekkere salade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. De zwarte rijst ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens heel erg gezond én lekker! Zwarte rijst, of 'verboden rijst' is nog gezonder dan zilvervliesrijst met onder andere meer eiwit en veel meer antioxidanten. Daar...

recept

Ik denk dat ik 2 jaar geleden voor het eerst rabarber at. Ik hoor veel mensen die er van houden, maar ook minstens zo veel mensen die rabarber haten. Wat vind jij van rabarber? Als je niet van rabarber houdt, ben je sowieso om als je deze rabarber aardbei taart hebt geproefd! Aardbei en rabarber gaa...

recept

Maandag en woensdag zijn hier altijd ontzettende haastdagen, omdat dat onze sportdagen zijn. En om half 8 bij de sportclub staan vind ik soms best een uitdaging als je uit je werk moet komen, moet koken, eten en omkleden. Vaak staan er dan ook gerechten op het menu die in minder dan 20 minuten te ma...

recept

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een ...

recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de ...

recept

Helaas heeft mijn AH moestuintje het niet zo lang volgehouden. Ik droomde al van een mooie florerende moestuin op mijn balkon, maar helaas. Echt groene vingers heb ik (nog) niet. Dus nu kopen we vaak een muntplant om zo toch altijd de beschikking te hebben over verse munt. Voor in de munt thee, maar...

recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht ...

recept

Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertr...

recept

De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ing...

recept

Zelf sambal badjak maken? Dit sambal recept is een topper om zelf te proberen! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier  is er weer één voor het maken van pittige sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde ...

recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...

recept

Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De ...

recept

Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas t...