recept

Maandag en woensdag zijn hier altijd ontzettende haastdagen, omdat dat onze sportdagen zijn. En om half 8 bij de sportclub staan vind ik soms best een uitdaging als je uit je werk moet komen, moet koken, eten en omkleden. Vaak staan er dan ook gerechten op het menu die in minder dan 20 minuten te ma...

recept

Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse '...

recept

Helaas heeft mijn AH moestuintje het niet zo lang volgehouden. Ik droomde al van een mooie florerende moestuin op mijn balkon, maar helaas. Echt groene vingers heb ik (nog) niet. Dus nu kopen we vaak een muntplant om zo toch altijd de beschikking te hebben over verse munt. Voor in de munt thee, maar...

recept

Afgelopen september waren we in het sprookjesachtige Marrakesh. Eén van de dingen die je daar niet mag missen is de 'souk d'épices', oftewel de kruidenmarkt. Met een volle tas verlieten we de kruidenmarkt weer. Behalve dat hete en plaatje is om te zien, kun je hier zo ontzettend veel kruiden krijg...

recept

Fattoush en Tabouli staan bekend als dé twee Libanese salades. Als je uit eten gaat staan deze samen met de hummus bijna verplicht op tafel. En gelukkig maar, want het is ontzettend lekker en gezond....

recept

De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ing...

recept

Zelf sambal badjak maken? Dit sambal recept is een topper om zelf te proberen! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier  is er weer één voor het maken van pittige sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde ...

recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...

recept

Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De ...

recept

Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas t...

recept

Ik sla nog snel even mijn slag, want het bietenseizoen is bijna ten einde! Vandaag dus (baby)bietjes met verkruimelde zachte geitenkaas en pecannoten. Zo simpel, niet normaal! En toch heel erg lekker! Eet dit als bijgerechtje bij een vleesgerecht, bij een stamppot of als voorafje....

recept

Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges? Grappig dat ze allebei zo anders zijn, vind je niet? De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat. Beide kan ik wel waarderen, maar omdat Jerôme echt niet van witte asperges houdt en ik dus voor hem spe...

recept

Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen laten ons zien hoe het moet. Trek je schort aan en zet je sombrero op, wan...

recept

Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt d...

recept

Zin in quesedillas? Ik maakte al eerder makkelijke tonijn quesedillas, quesedillas met kip en avocado en quesedillas met kip en ananas. Nu is het eens tijd voor wat vega quesedillas, met bonen. Lekker en voedzaam! De quesedillas kun je gewoon zo eten of met guacamole of sour cream....

recept

Courgetti was vorig jaar al een hit, maar ook in 2016 zul je hem veelvuldig blijven zien. Vooral nu het weer wat beter wordt en men ook weleens behoefte heeft aan iets lichter eten. Mocht je geen idee hebben wat courgetti is: het is 'spaghetti' gemaakt van courgette. Je maakt het door met een spiraa...

recept

Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. O...

recept

De lente is niet alleen meteorologisch begonnen, de temperaturen beginnen daadwerkelijk te stijgen en de zon laat zich weer eens wat vaker zien. Ik ben vast niet de enige die daar heel hard weer aan toe was! Bij lente taferelen buiten passen ook lente recepten. Deze vis 'en papillote' is daar een mo...

recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Flammkuchen is eigenlijk helemaal niet seizoensgebonden. In de winter eet je het wellicht weleens op wintersport, maar het is ook een heel licht en zomers gerecht. Deze flammkuchen met zalm bijvoorbeeld vind ik echt wel bij deze tijd van het jaar passen. Uiteraard kun je ze net beleggen hoe je zelf ...

recept

Van de week vertelde ik jullie over het eten bij De Prins in Buren. Een van de gerechten was gerookte zalm, groene asperges, kerrie mayo en ingelegde radijs. "Want inleggen is dé trend." Help jongens, ik loop achter, want ik heb eigenlijk nog nooit iets ingelegd. De ingelegde radijsjes vond ik een ...

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste...

recept

Vandaag niet alleen een leuk recept, maar ook een filmpje. Het recept hebben we uitgeschreven, maar ik laat je in de video ook stap-voor-stap zien hoe je kreeft bereidt. We hadden nog nooit eerder kreeft gemaakt, maar nadat we bij de groothandel mooie kreeften zagen, besloot ik om de poging eens te ...

recept

Vorige week kwam de nieuwe Schijf van Vijf uit. In hoeverre zijn jullie daar mee bezig? Ikzelf vind het belangrijk om bewust te eten en dat betekent niet perse altijd übergezond, maar het draait wel allemaal om de juiste balans. Vaak gezond en soms iets minder. Want ook dat vind ik in een bewuste l...

recept

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!

recept

Een tijdje geleden viel er een boek op mijn deurmat met de gezellige titel "Modern Caribbean Flavors". Helmi Smeulders verruilde regenachtig Nederland voor zonnig Curacao en hing daar al snel haar toga aan de wilgen om zich vol op food te storten met onder meer het blog Caribbean Spice Girl. Leuk, e...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Laatst waren we uitgenodigd bij Jerome's broer die dit gerecht voor ons maakte. Alleen bleek de Hollandaisesaus nog wel een dingetje.... als je deze namelijk niet precies goed bereidt, gaat 'ie schiften. Thuis kwam ik op Culy een foolproof recept voor hollandaisesaus tegen. Eentje waarbij je de eier...

recept

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

De allerlekkerste advocaat maak je natuurlijk zelf. Vorig jaar liet ik je zien hoe je je eigen advocaat maakt. Dit jaar een paas dessert waar je deze zelfgemaakte advocaat in kunt gebruiken. Uiteraard kun je ook advocaat uit de winkel gebruiken. Dat is het leuke aan dit recept: je kunt het zo moeili...

recept

Letterlijk vertaald is de naam: komkommer in yoghurt. Een hele lekkere easy en verfrissende mezze. Hij kan in de zomer als tussendoortje, maar wordt veelal ook in combinatie met allerlei gerechten geserveerd omdat het makkelijk samengaat. De vergelijking wordt ook vaak getrokken met Tzatziki, of de ...

recept

Normaal verwijst een tarte tatin (het is dus geen tarte tartin, maar tarte tatin) naar een "appeltaart op zijn kop". Je bakt en karameliseert de appels eerst op het vuur en dekt het vervolgens af met bladerdeeg om het in de oven af te bakken. En dan, op het einde, keer je de taart om zodat het deeg ...

recept

Wist je dat je met kip ook heel lekkere gehaktballen kunt maken? Ze zijn heerlijk zacht en passen perfect bij dit spaghetti gerecht met aubergine. Je kunt het gehakt kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het uiteraard ook zelf vers malen tot een gehakt. Ik ben ook heel benieuwd naar jul...

recept

Ook ik kon niet altijd koken. Als ik denk aan foeyonghai, dan denk ik meteen aan die keer dat ik net op kamers woonde. Er kwam een vriendin langs die vegetariër was, dus besloot ik foeyonghai te maken. Nouja, maken.... ik kocht een pak Wereldgerechten bij de supermarkt en de bijbehorende ingrediën...