recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

Heb je een restje brood over? Dan hoef je dat echt niet weg te gooien. Je kunt er prima broodkruim van maken, wentelteefjes of een broodpudding. Dit keer ging ik voor een broodpudding met croissants en voor de zomerse touch wat blauwe bessen en frambozen. Het is echt supersimpel te maken, want in 15...

recept

Drink je weleens ice tea en ben je benieuwd hoe je dat nou zelf maakt? Ik laat het je vandaag zien! Ice tea uit een pak vind ik zelf vaak veel te zoet. Deze ice tea, die ik zelf maakte, heeft veel smaak dankzij de rooibos thee en de perziken. Ik gebruikte wilde perziken, maar uiteraard kun je ook...

recept

Als je weleens in Spanje bent geweest ken je ze wel: patatas bravas. Ik heb deze als tapa dan ook erg vaak gegeten! Deze knapperige, vaak gefrituurde aardappelpartjes gaan altijd gepaard met de bijbehorende saus, de salsa brava. De saus kenmerkt zich vooral door zijn pit, want dit is echt een pittig...

recept

Meteorologisch gezien is het zomer, dus tijd voor meer zomer recepten! Wat is nou een betere manier om je maaltijd af te sluiten op een zomerse dag dan met een tropische fruitsalade? ...... Een tropische fruitsalade in een kokosnoot! Ik gebruikte bekende en minder bekende vruchtensoorten. Devon schr...

recept

Watermeloen en zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Ik ben sowieso dol op zomerfruit: watermeloen, aardbeien, frambozen, perziken en nectarines. Mij doe je er echt een plezier mee! Ik kwam in de supermarkt een mini-watermeloen tegen, perfect voor met zijn tweeën en besloot er een...

recept

De Philly Cheese Steak is een Amerikaans broodje biefstuk met een goede laag gesmolten kaas. Dit recept is perfect als je restjes biefstuk van bijvoorbeeld de barbecue over hebt. Bewaar de gebakken biefstuk in de koelkast en de volgende dag kun je deze lekkere Amerikaanse klassieker maken: de Philly...

recept

Geïnspireerd door het ijs van Professor Grünschnabel sloeg ik zelf aan het experimenteren. Ik heb geen ijsmachine, maar wilde wel heel graag ijs maken. Joeehoee, het is gelukt. Het ijs was verbazingwekkend lekker! De kokosmelk zorgt ervoor dat het ijs super romig is én het zorgt voor een lekkere ...

recept

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen...

recept

Laatst maakte ik zelf hele lekkere flatbreads van o.a. kikkererwtenmeel (besan roti). Dat recept ga ik nog een keertje met jullie delen, vandaag alvast de combinatie die ik ermee maakte. Je kunt voor dit gerecht flatbreads maken, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen. In dat geval is het een...

recept

Het idee voor deze chia pudding kreeg ik van de Amerikaanse blog 'How sweet it is'. Deze dessertjes zijn super kleurrijk en makkelijk om zelf te maken. Doordat er weinig suiker in zit, is het ook nog eens verantwoord genieten. Je kunt verder zelf kiezen of je zuivel of zuivelvervangers kiest en daar...

recept

Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.

recept

Laatst publiceerde ik een artikel over hoe je meer groente kunt eten. Deze stoofpot kan je daarbij ook helpen. Deze caponata zit namelijk boordevol groente. De stoofpot laat je een uurtje opstaan, zodat het een heerlijke zachte schotel wordt! Caponata is een Siciliaans gerecht wat een beetje doet de...

recept

Gesponsord - Dit lekkere en romige dessert maakte ik met stevia in plaats van suiker. Stevia wordt al eeuwenlang in Zuid-Amerika gebruikt, maar in de rest van de wereld is het relatief nieuw. Stevia heeft meer zoetkracht dan suiker en is bijvoorbeeld geschikt voor diabetici doordat het een minimaal ...

recept

Gesponsord - Vrijwel elk seizoen van Masterchef Australia wordt er een uitstapje gemaakt naar 'the Barossa', dé regio in Australië als het om eten en wijn maken gaat. Ook Jacob's Creek vindt zijn oorsprong in deze regio in Australië.  Al 160 jaar maken ze wijn. Wijnen met persoonlijkheid waarin ...

recept

Eend en sinaasappel zijn een klassieke combi die je tegenkomt in bijvoorbeeld de Franse keuken. Deze salade is een fusion gerecht geworden: Frans met een vleugje Aziatische door bijvoorbeeld de dressing en de taugé.

recept

Ik denk dat ik 2 jaar geleden voor het eerst rabarber at. Ik hoor veel mensen die er van houden, maar ook minstens zo veel mensen die rabarber haten. Wat vind jij van rabarber? Als je niet van rabarber houdt, ben je sowieso om als je deze rabarber aardbei taart hebt geproefd! Aardbei en rabarber gaa...

recept

Maandag en woensdag zijn hier altijd ontzettende haastdagen, omdat dat onze sportdagen zijn. En om half 8 bij de sportclub staan vind ik soms best een uitdaging als je uit je werk moet komen, moet koken, eten en omkleden. Vaak staan er dan ook gerechten op het menu die in minder dan 20 minuten te ma...

recept

Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse '...

recept

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een ...

recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de ...

recept

Gesponsord - Wist jij dat Nederlanders tot de top 10 kaaseters van de wereld horen? Vooral Goudse kaas is hier populair, maar de 'speciaalkazen' (of buitenlandse kazen) zijn steeds meer in opkomst. Fijn, want persoonlijk ben ik, naast van Hollandse kaas, ook fan van de specialkazen. Met een lekkere ...

recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht ...

recept

Afgelopen september waren we in het sprookjesachtige Marrakesh. Eén van de dingen die je daar niet mag missen is de 'souk d'épices', oftewel de kruidenmarkt. Met een volle tas verlieten we de kruidenmarkt weer. Behalve dat hete en plaatje is om te zien, kun je hier zo ontzettend veel kruiden krijg...

recept

Fattoush en Tabouli staan bekend als dé twee Libanese salades. Als je uit eten gaat staan deze samen met de hummus bijna verplicht op tafel. En gelukkig maar, want het is ontzettend lekker en gezond....

recept

Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertr...

recept

Een burrito voor ontbijt? Really? In de VS is het een gebruik dat al langer bestaat. Waarom het een ontbijt burrito is? Omdat het elementen zijn die je normaal in een ontbijt zou kunnen eten, maar dan allemaal samen in één burrito. Nouja, het zijn vooral ingrediënten die je in een Amerikaans ontb...

recept

Zelf sambal badjak maken? Dit sambal recept is een topper om zelf te proberen! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier  is er weer één voor het maken van pittige sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde ...

recept

Deze chutney is bijvoorbeeld lekker bij kip tandoori of bij de Indiase tosti. Verder smaakt 'ie ook erg goed bij bloemkool, bij naan brood of bij een kip tikka. Eigenlijk smaakt mango chutney lekker bij vrijwel alle Indiase gerechten, maar experimenteer er ook zeker mee buiten de Indiase keuken. De ...

recept

Ovenschotels blijven een hit! Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik heb al veel mensen gehoord die de spaghetti en gehaktballen ovenschotel hebben gemaakt, zelf vind ik ook de chicken Parmigiana erg lekker! Vandaag gooi ik het qua ovenschotels eens over een heel andere boeg. Eentje met een Indiaas t...

recept

Ik sla nog snel even mijn slag, want het bietenseizoen is bijna ten einde! Vandaag dus (baby)bietjes met verkruimelde zachte geitenkaas en pecannoten. Zo simpel, niet normaal! En toch heel erg lekker! Eet dit als bijgerechtje bij een vleesgerecht, bij een stamppot of als voorafje....

recept

Wat is de ultieme Koningsdag traktatie? Een oranje tompouce? Of wat dacht je van een oranjekoek? De oranjekoek is niet overal even bekend, maar met zijn mooie oranje kleur én de sinaasappelsmaak waar de oranjekoek zijn naam aan dankt is het zeker een leuke traktatie voor de oranje gekleurde dagen. ...

recept

Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen laten ons zien hoe het moet. Trek je schort aan en zet je sombrero op, wan...