recept

Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.

recept

Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij on...

recept

Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen! Deze Valentijnstaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De taart bestaat uit een bodem van koekkruimels, bestreken met frambozenjam. Daaroverhee...

recept

Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...

recept

Al heel lang wilde ik een lekkere citroencake maken. Zo'n lekker frisse, luchtige en zachte cake. Met deze citroencake is dat vrij aardig gelukt! Voor het recept gebruik je geen boter en melk, maar ricotta. Zo krijg je een heerlijk volle smaak, zonder dat de cake zwaar wordt.

recept

Dit was mijn allereerste brood. Okay, ik maakte eerder al wel broodjes zoals de kastanjebroodjes en pecanbroodjes, maar bruin brood maken deed ik niet eerder. Ik had dan ook geen broodvormen en was bang dat het daardoor totaal zou mislukken. Ik kneedde het in een soort rol en legde het op een bakbli...

recept

Ik vind het heerlijk om af en toe op zoek te gaan naar (food)blogs die ik nog niet ken. Zo stuitte ik laatst op de prachtige Forest Feast van de New Yorkse Erin. Wat een waanzinnig mooie blog heeft Erin! De kers op de taart zijn toch wel de vrolijke en stylish illustraties. Ik kan er in ieder geval ...

recept

Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete...

recept

Kun je geloven dat dit mijn allereerste kip tandoori van 'scratch' was? En dat voor iemand met Indiase 'roots'. Eigenlijk was ik verbaasd hoe makkelijk het is! Ik postte deze kip tandoori in 2014 voor het eerst. Toen had ik nog niet zo heel lang mijn blog. Inmiddels ben ik deze post in 2017 aan het ...

recept

Quesedilla's zijn een soort Mexicaanse wraptosti's. Letterlijk vertaald is een quesedilla een 'kaasdingetje.' Het makkelijkste maak je ze in een tosti-apparaat of grill, maar in een koekepan of grillpan kan ook prima! Deze quesedilla's zijn gevuld met gruyère, kip, spinazie en guacamole....

recept

Laatst kreeg ik een appje met een foto van Donna Hays perentaart. Die zag er verrukkelijk uit, dus maakte ik er een variant op. Het fijne is, dat het eigenlijk een hele makkelijke taart is. Ik maakte hem op een doordeweekse avond als dessert en serveerde hem met vanillevla. De smaken amandel en peer...

recept

Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...

recept

Vandaag deel ik met jullie een peren crumble die glutenvrij is en geen geraffineerde suikers bevatten. En, hij is ook nog eens heel erg makkelijk te maken! Een van de belangrijkste ingrediënten is havermout. Wist je al dat havermout heel gezond is? Met recht een superfood dus. Als je op zoek ben...

recept

Een aantal jaren geleden zag ik een vergelijkbaar recept op tv. Sinds die tijd hebben we deze runderburgers met een Aziatische twist al vaak gegeten. Het zijn smaakvolle burgers, makkelijk te maken en anders dan anders. Met slechts 4 ingrediënten maak je ze. Lekker met noodles, fijngesneden groente...

recept

Als ik denk aan zuurkool dan denk ik aan mijn opa. Die maakte, als ik vroeger kwam eten, vaak zuurkool. Daarna heb ik het zelden meer gegeten. De keren dat ik het dan probeerde was het toch iets minder lekker dan in mijn herinnering. Nu probeerde ik het weer een keer, in de vorm van een vegetarische...

recept

Bulghur is een graanproduct dat eerst wordt gestoomd en vervolgens gebroken. Meestal wordt bulghur van tarwe gemaakt, maar ik gebruikte voor dit recept speltbulghur. Vooral in Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen wordt bulghur gegeten, maar ook veel in bijvoorbeeld Turkije.  Qua smaak lijkt b...

recept

Misschien had je deze appel al gezien op Facebook. Een paar weken geleden gingen we bij mijn oom en tante eten. Mijn oom, Karel, houdt wel van een experiment in de keuken. Dit experiment, gevulde appels uit de oven met onder meer amandelspijs was zeer geslaagd. Zo geslaagd, dat ik besloot om het thu...

recept

Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk! Met dit basis-recept voor appelmoes met kaneel kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens speculaaskruiden toe, maak de appelmoes met rozijnen, met boerenjongens of stoofperen. Of probeer je appelmoes eens met munt, Calvados of gember. Tip: ...

recept

Veel mensen kopen pastasaus kant-en-klaar, omdat het zo lekker makkelijk is. Maar, wat ze zich niet realiseren, is dat zelf een lekkere pastasaus maken helemaal niet moeilijk is! Sterker nog, zelf pastasaus maken, zoals voor een klassieke spaghetti bolognese is echt makkelijk. De basis zijn gedroog...

recept

Een typisch winterse groente: rode kool. Met zijn dieprode kleur is het een prachtige groentesoort. Wist je dat rode kool ook nog eens hartstikke gezond is? Alle soorte kool zijn sowieso heel gezond, maar de stoffen die rode kool rood maken hebben enkele bijzondere eigenschappen: ze kunnen werk...

recept

Ik had voor de feestdagen bij AH een blikje kastanjepuree gekocht. Uiteraard lag deze na de feestdagen nog steeds in de kast en ik wist als ik er nu niet iets mee zou maken, het blik er volgend jaar na de feestdagen er nog zou staan. Een chocolade-kastanjetaart leek me heerlijk, maar te voor de hand...

recept

Souvlaki maken lijkt misschien heel moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Met de juiste marinade én het geduld om het 1 uur in de koelkast te laten intrekken zet jij ook een heerlijke Griekse kip souvlaki op tafel. Souvlaki is Grieks voor 'spies' en kun je maken van lams- varkens- of kippenvlees...

recept

'Bread and butter pudding' of 'broodpudding' is ooit bedacht om de restjes oud brood (en melk en eieren) op te maken.  Tegenwoordig is het nog steeds een populair dessert, niet alleen om de restjes op te maken. De broodpudding bestaat normaliter uit sneetjes wit brood, een mengsel van ei, melk en r...

recept

Deze lekkere zoetzure kip maak je met slechts een paar ingrediënten. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je niet zo veel tijd hebt, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten. Serveer deze zoetzure kip met witte rijst of noodles.

recept

Ik was erg blij met mijn loting voor de foodblogswap van deze maand. Ik kreeg Yellow Lemon Tree Blog van Maura, een leuke en veelzijdige blog met heerlijke recepten. Ik kon moeilijk kiezen, wat dacht je van deze Australische hot cross buns, wraps met paddestoelen en brie of de kikkererwten-bietenbur...

recept

Deze krokante aardappelen zijn heerlijk als bijgerecht tijdens het kerstdiner, maar kun je ook makkelijk op een doordeweekse avond eten om de A van je AVG'tje iets op te fleuren ;-). Het originele recept voor Hasselback aardappelen vond ik onder meer op de  Australische site taste.com.au....

recept

Tiramisu is altijd al populair, maar zo rond de kerst zie je ze nog vaker opduiken dan normaal. Als je geen alcohol drinkt of geen koffie, of allebei, kun je vaak niet meegenieten. Zelf ben ik sinds een aantal jaar, tot mijn grote spijt, allergisch voor koffie. Dit inspireerde mij om een makkelijke ...

recept

Uit het boek van Claudia Roden maakte ik eerder de zoete aardappelsalade. Voor een etentje met een Midden-Oosters thema was ik wederom geïnspureerd door het boek Duizend-en-een-smaken en maakt ik kofte kebab met tomatensaus en yoghurt, oftwel 'Yoghurtlu köfte kebabi', geïnspireerd door Claudia Ro...

recept

In een Engels tijdschrift zag ik een kerstboomstam van Nigella. Het recept heb ik niet bewaard, maar ik besloot zelf aan de slag te gaan met een kerstboomstam. Een luchtige chocoladecake opgerold met mascarpone en frambozenjam en daaromheen een laagje chocoladeganâche..... jammie! Maak van de booms...