recept

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterkl...

recept

Misschien wisten jullie het al, maar bonen zijn hip. Steeds meer mensen ontdekken bonen als bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Dat betekent ook dat er steeds meer merken met bonen op de markt lijken te komen. Vorige week werd bij mij een pakketje thuis gebracht met alle ingrediënt...

recept

Ik heb al weleens eerder verteld dat ik houd van uitdagingen en weddenschappen. Zo vind ik het ook een enorme uitdaging om iets met de restjes in onze koelkast te maken. Dat werd al eerder beloond toen ik meedeed met de 'No waste Challenge' afgelopen maand en met mijn bijdrage een Food Saver won :)....

recept

Misschien hebben jullie het al op Facebook of op Instagram voorbij zien komen, maar afgelopen week werd een grote lading gedroogde bonen, linzen en erwten bij mij afgeleverd. Het merk Mahuna had me 'wat' samples gestuurd om eens te testen. Toen ik de groene spliterwten zag, dacht ik natuurlijk metee...

recept

Soms heb je gewoon zin in iets...Italiaans, maar dan net wat anders dan die standaard platte pizza. De pizza calzone is een super lekkere variatie op de 'gewone' pizza. Doordat de vulling beschermd wordt door het deeg, krijg een je een lekker knapperig korstje met een sappige vulling. Uiteraard k...

recept

Dit recept is heel losjes geïnspireerd op de Thaise pad thai. De rijst noodles zijn lekker licht en hebben een fijne structuur. Eten jullie ook weleens rijst noodles? Ik vind het een lekker alternatief voor noodles of rijst, als je eens wat anders wilt. Bij grotere supermarkten kun je rijst noodles...

recept

Paddenstoelen en herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf eet ik ze ook regelmatig, door een risotto, in een hartige taart, maar ook gevuld, uit de oven. Je kunt de portobello paddenstoelen (of XXL champignons die o.a. AH verkoopt) met van alles vullen, maar deze combinatie vond ik zelf ...

recept

Nou jongens, gewoon omdat het kan, toch maar weer eens een lekker recept met pompoen. Een curry met pompoen, daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ik werd geïnspireerd toen ik op Bloglovin' de pompoencurry van Love & Lemons tegenkwam. Wat een goed idee! Ik maakte voor het recept mijn ...

recept

Vijgen zijn sowieso lekker, maar vijgen en kaas is echt een 'match made in heaven'. Met heel weinig effort maak je deze lekkere naan 'pizza's' met daarom wat spinazie, vijgen en taleggio kaas. Om het af te maken honing en tijm. Een lekkere snack, maar ook een heerlijk hoofdgerecht. Eet er bijvoorbee...

recept

De 'pastitsio' laat zich het beste omschrijven als een Griekse lasagne. Je maakt deze Griekse ovenschotel door te beginnen met een laagje penne gemengd met boter en kaas, daarop ligt een laagje gehakt in tomatensaus met kruiden, vervolgens een dun laagje kaas en je topt hem af met een béchamelsaus ...

recept

Een Griekse salade is natuurlijk een echte klassieker! Je kunt hem gewoon zo eten als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een moussaka of een pastitio. Voor de sla zelf kun je gebruiken wat je lekker vindt. Ik koos voor de veldsla. Niet echt Grieks misschien, maar wel een lekkere bas...

recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

De Negroni is een bekende cocktail. Toen ik laatst dim sum en cocktails leerde maken bij Ron Gastrobar Oriental was onze opdracht om een Aziatisch tintje aan de klassieke Negroni te geven. Michel deed het voor en daarna was het de beurt aan ons! Deze cocktail is heel gemakkelijk te maken, want hij b...

recept

Heb jij al van de tortizza gehoord? Misschien kun je het wel raden, maar het is een samentrekking van 'tortilla' en 'pizza'. Oftewel een pizza gemaakt van een tortilla wrap. Ik maakte al een keer eerder 'pitza's' (yep, pizza's van pita broodjes ;-)), dus ook aan dit experiment wilde ik me wel graag ...

recept

Brood maken is zo leuk en vooral lekker! Er gaat wat mij betreft niets boven een zelfgemaakt brood. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om zelf een brood te bakken. Je gooit de ingrediënten erin en de machine doet bijna alles. Het lastigste is het wachten. Wachten terwijl h...

recept

Ik ben heel benieuwd hoe jullie ontbijten! Eén van mijn favorieten is nog steeds zelfgemaakte granola. Dat wissel ik doordeweeks af met havermout. Mijn zelfgemaakte granola is zo veel gezonder dan die uit de winkel! En natuurlijk ook veel lekkerder ;-). Meestal neem ik in bakje 1 yoghurt mee en doe...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Vorige week kreeg ik weer de zogenaamde Foodybox. Een box die door een PR-bureau elke paar maanden naar een aantal foodbloggers wordt gestuurd met daarin een selectie food producten. Eén van de producten die ik kreeg om te proberen was het taart- en quichedeeg van 'Tante Fanny'. Nu was ik er wel be...

recept

Een van de gerechten die in Marrakech bleef terugkeren was de tajine met lamsgehaktballetjes en ei. Het doet mij, waarschijnlijk door de eieren, een beetje denken aan een  Marokkaanse versie van de Midden-Oosterse shakshuka. Deze tajine schotel kregen we trouwens zowel als ontbijt als diner voorges...

recept

Als jullie mij op Instagram of Facebook volgen, is het je vast niet ontgaan. Vorig weekend brachten we door in Marrakech. Voor ons allebei de eerste keer in Marokko en überhaupt het continent Afrika (jeeej, ik hoef nu alleen nog maar Antartica en dan heb ik echt voet gezet op alle continenten :D). ...

recept

Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Ta...

recept

Ja, ook de Midden-Oosterse keuken is niet vies van een gerecht met lekkere aardappeltjes! Wanneer ik dit voor mensen maakte kreeg ik ook direct de reactie: ‘Hé, dit is net Hollandse pot, gewoon aardappeltjes!’. Dus voor de liefhebbers onder ons die toch wat voorzichtiger zijn met het uitprobere...

recept

Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf eens de perfecte hamburger te maken, inclusief de hamburgerbroodjes. Ik gebruikte het recept van Nombelina voor de hamburgerbroodjes. Absoluut een aanrader, maar mocht je zelf weinig tijd hebben, kun je natuurlijk ook broodjes kopen. Leuk is dat ook Nom...

recept

Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen d...

recept

Ik heb elke jaar zo rond eind augustus een obsessie met vijgen. Ik ben echt dol op deze paarse vruchten en doe dan ook veel moeite om, als ze weer in het seizoen zijn, vijgen te vinden. Dit jaar misschien nog meer dan anders, want dit recept had ik vreemd genoeg al maanden in mijn hoofd. Courgetti m...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Op de een of andere manier doen ovenschotels het altijd goed :). Ze zijn natuurlijk vaak lekker makkelijk en wat helemaal fijn is, is dat je alles al kunt voorbereiden en de ovenschotel alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Ik ging dit keer eens voor een gratin, maar dan wel een iets ge...

recept

Laatst kreeg ik van een lezer de vraag: "heb je ook recepten voor gezonde hartige snacks? Bijvoorbeeld om 's avonds voor de TV te eten?" Die heb ik zeker! In Mallorca waren de amandelen erg populair. Niet gek als je je bedenkt dat het een van de meest verbouwde producten op het eiland is. Je kunt er...

recept

Brrr, met die aanhoudende regen had ik wel zin in een lekkere stoofpot. Deze linzenstoofpot is lekker licht, dus toch wel zomers! Doordat ik er worstjes in heb verwerkt, is de structuur net even wat bijzonderder en heeft het net wat extra pit. Je kunt zelf kiezen welke worstjes ervoor gebruikt, maar...

recept

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overhe...

recept

Eten jullie weleens een AVG'tje? Oftewel: aardappelen-groenten-vlees? Ik laat jullie een leuke én gezonde variant hierop zien: gehaktballen en bloemkool, maar dan net iets anders dan je het normaal zou eten. Door de gehaktballetjes te verrijken met een beetje quinoa, krijg je een lekkere structuur,...

recept

Vandaag heb ik weer een fijn tussendoortje voor jullie: notenrepen met havermout, blauwe bessen en chocolade. Het is een reep die je niet hoeft te bakken, want je maakt hem in de vriezer! (of in de koelkast, maar dan moet je iets langer wachten). Als je de juiste chocolade kiest, bevatten deze repen...

recept

Tegenwoordig vind je in de supermakrt steeds meer alternatieven voor rijst en pasta. Zo zag je op dit blog al onder meer couscous, freekeh en bulgur voorbij komen. Ook relatief nieuw, in ieder geval in Nederland, is riso. Ook wel bekend als orzo. Het lijkt in de verpakking net rijst, maar het is eig...

recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij ...

recept

Een lekker gerecht voor zomerse avonden. De kipspiesjes zijn uiteraard lekker om te maken op de BBQ, maar je kunt ze ook gewoon in een koekenpan maken. Citroen en rozemarijn gaan altijd goed samen, zo ook in dit recept. Overigens geldt dat hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Om ...