recept

Lekker kan soms zo makkelijk zijn! Kip wordt het 'meest veelzijdige stukje vlees' genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt er heel veel mee! Kip is dan ook een van de populairste vleessoorten. Ook hier in huis staat er regelmatig kip op tafel. Je kunt met kipmarinades zo lekker variëren. Ik gin...

recept

De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om da...

recept

Zoals waarschijnlijk veel bloggers, volg ik graag andere bloggers. Dat kunnen foodbloggers zijn, maar ook lifestylebloggers en beautybloggers. Eén van de bloggers die ik volg is Shifra van A cup of life, een leuk lifestyle/ DIY blog. Op haar blog zag ik dan ook een lekkere tomaten couscoussoep voor...

recept

Dit gerecht heb ik vroeger heel vaak gegeten, maar dit was de allereerste keer dat ik het zelf maakte. Chow mein is een gerecht wat in het moederland van mijn moeder, Guyana, maar ook in Suriname veel wordt gegeten. Ook in Azië eet men dit noodlegerecht, maar dan weer op een net wat andere manier d...

recept

Waarom heb ik deze taco's workout taco's genoemd? Omdat ze door de langzame koolhydraten en eiwitten uit de linzen en de goede vetten uit avocado's prima geschikt zijn als workout maaltijd! Het is snel te maken én vegetarisch.

recept

Een tijdje geleden hoorde ik dat in de Amsterdamse supermarkten regelmatig avocado's zijn uitverkocht, omdat ze nu zo mateloos populair zijn. Niet gek ook, want avocado's zijn veelzijdig, lekker én gezond. Ik eet zelf dan ook regelmatig avocado op mijn brood als lunch. Lekker fijnprakken, wat grof ...

recept

Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder d...

recept

Pasta pesto. Iedereen die student is geweest heeft het weleens gemaakt. De 'klassieke' versie met kip en tomaatjes deelde ik al eens, maar dit keer ging ik voor een wat andere variant: met muntpesto, doperwtjes en spinazie. Voor Jerome met kip en voor mijzelf met garnalen. Ik deel de versie met kip ...

recept

Vorig jaar rond deze tijd zaten we op het zonnige Mallorca. Wat een heerlijk eiland was dat! Saffraan doet me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een...

recept

Misschien wel de bekendste pizza: de pizza Margherita is een klassieke pizza met tomatensaus, kruiden en kaas. Het mooie van deze pizza is dat je hem heel eenvoudig zelf maakt. Je hebt niet eens een keukenmachine nodig. Vanzelfsprekend is de pizza om van te smullen omdat deze écht homemade is en je...

recept

Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een p...

recept

Mossel lovers kunnen hun hart ophalen: het is weer mosselseizoen. Vandaag een primeur, het allereerste mossel recept op myfoodblog.nl. Ik ben dol op mosselen, maar de BF houdt niet van mosselen,  en op de een of andere manier leek het me ook nog eens veel werk dus maakte ik ze niet eerder zelf. Wel...

recept

De Caesar salade is een echte klassieker uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Een kok van Italiaanse afkomst vond hem uit en sinds die tijd is deze salade in een groot deel van de wereld bekend. Een Caesar salade bestaat uit een bed van sla, croutons, de signature dressing en vaak eieren en kip. Ik ...

recept

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je ...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

In de categorie 'leuke uitdagingen' gingen we op een zaterdagavond aan de slag met krab. Ik kan je vertellen dat het best een werkje was. Het koken zelf niet, want gewoon een minuut of 6 in water met zeezout, maar daarna komt het meeste werk: het schoonmaken van de krab. Na een tutorial op Youtube g...

recept

Gesponsord - Over minder dan 3 maanden is het zover.... the big 3-0, oftewel: ik word 30. Slik. Best even een momentje. De eerste grijze haren zijn al gesignaleerd, de rimpels gelukkig nog niet ;-). Hoe ik het precies ga vieren moet ik nog even bedenken. In eerste instantie dacht ik, "ik ga het gewo...

recept

De oplettende kijker is het misschien al opgevallen, maar ik ben dol op mijn zelfgemaakte teriyakisaus. De zalm in teriyakisaus is dan ook echt een klassieker hier in huis die regelmatig op tafel komt. Gewoon zo met wat rijst en groente of in een salade. Ook met kip maak ik weleens teriyaki, maar no...

recept

Deze maaltijd is heerlijk fris en licht en is ook nog eens razendsnel klaar. De bulghur hoef je alleen maar te wellen in kokend water en hoef je dus niet te koken. Intussen maak jij de salsa en bak je de tonijn heel kort. De tonijn schroei je alleen dicht zodat deze van binnen nog mooi rauw is. Een ...

recept

Watermeloen en zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Ik ben sowieso dol op zomerfruit: watermeloen, aardbeien, frambozen, perziken en nectarines. Mij doe je er echt een plezier mee! Ik kwam in de supermarkt een mini-watermeloen tegen, perfect voor met zijn tweeën en besloot er een...

recept

De Philly Cheese Steak is een Amerikaans broodje biefstuk met een goede laag gesmolten kaas. Dit recept is perfect als je restjes biefstuk van bijvoorbeeld de barbecue over hebt. Bewaar de gebakken biefstuk in de koelkast en de volgende dag kun je deze lekkere Amerikaanse klassieker maken: de Philly...

recept

Bij soep denk je misschien al snel aan winter of koude dagen, maar niets is minder waar. Deze pittige Aziatische soep: laksa wordt juist ook gegeten als het warm is. Immers is het in Maleisië, waar de soep vandaan komt, altijd een aangename temperatuur! Het lijkt heel gek om dan een warm én pittig...

recept

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen...

recept

Laatst maakte ik zelf hele lekkere flatbreads van o.a. kikkererwtenmeel (besan roti). Dat recept ga ik nog een keertje met jullie delen, vandaag alvast de combinatie die ik ermee maakte. Je kunt voor dit gerecht flatbreads maken, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen. In dat geval is het een...

recept

Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.

recept

Ook wel 'laab' of 'laap'. Dit gerecht wordt in Laos en delen van Thailand gegeten en zoals bij veel (Aziatische) gerechten zijn er talloze manieren om dit gerecht te maken. De larb wordt vaak met varkensvlees gemaakt, maar ook weleens met kip. Het gerecht is weer eens wat anders dan anders en door d...

recept

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door het Hard Rock Café in Amsterdam om hun hamburgers te komen proeven. Tijdens de World Burger Tour hebben ze diverse hamburgers uit allerlei verschillende landen. Ook een Griekse burger. Dit bracht mij op het idee om er een geheel eigen versie van te maken. D...

recept

Laatst publiceerde ik een artikel over hoe je meer groente kunt eten. Deze stoofpot kan je daarbij ook helpen. Deze caponata zit namelijk boordevol groente. De stoofpot laat je een uurtje opstaan, zodat het een heerlijke zachte schotel wordt! Caponata is een Siciliaans gerecht wat een beetje doet de...

recept

Fatteh blijft toch een van mijn all time favourites. Dit gerecht wordt in het hele Midden-Oosten gemaakt en kent talloze variaties. Ik heb er een hoop geproefd, maar voor mij blijft deze ultieme ‘classic’ toch het lekkerste.

recept

Sinds een tijdje ben ik gek op de Vietnamese keuken! Het is vol van smaak en tegelijkertijd fris. Vaak vind je in de Vietnamese gerechten kruiden als munt en koriander en ook vaak vissaus. Een van mijn Vietnamese favorieten is nog altijd de springroll (rijstvel loempia), maar ook een lekker simpele ...

recept

Voor deze lekkere salade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. De zwarte rijst ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens heel erg gezond én lekker! Zwarte rijst, of 'verboden rijst' is nog gezonder dan zilvervliesrijst met onder andere meer eiwit en veel meer antioxidanten. Daar...